/

Vádat emeltek a tiszaszigeti házaspárral szemben, akik vasvillával öltek meg egy pulikutyát

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a tiszaszigeti házaspárral szemben, akik idén tavasszal egy kertjükbe betévedő puli halálát okozták.

A vádirat szerint a vádlottak tulajdonát képező tiszaszigeti ház birkák számára elkerített udvarába átszökött egy helybeli lakos két pulikutyája március 18-án a délutáni órákban – közölte az ugyeszseg.hu.

Ezt látva a vádlottak közül a férj kezébe vett egy másfél méter hosszú cseréplécet és azzal a kutyákat kezdte el kergetni, majd az egyiket egy sarokba beszorította, ahol olyan erővel ütötte a pulit, hogy a cserépléc eltörött.

Ezt észlelte a felesége is, majd miután látta, hogy az ütésektől a kutya kiterül és a cserépléc eltörik, közölte, hogy „hozom a vasvillát”. Miután a vasvillával visszaért, azt átadta a férjének, aki egy alkalommal, olyan nagy erővel szúrt a földön fekvő kutyába, hogy annak következtében a puli a helyszínen elpusztult.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottakat társtettességben elkövetett állatkínzás bűntettével vádolja. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Labdarúgás: nem bírt a Budafokkal, így búcsúzott a Magyar Kupától a Szeged 2011

Következő sztori

Egyre nagyobb területet látnak el a katasztrófavédelem kéményseprői