Közélet

Tárt kapukkal várta az érdeklődőket a Szegedi Törvényszék

Tárt kapukkal várta az érdeklődőket a Szegedi Törvényszék

2016. október 28., péntek
Tárt kapukkal várta az érdeklődőket a Szegedi Törvényszék
szegeditorvenyszek

Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően a Szegedi Törvényszék is csatlakozott a Polgári Igazságszolgáltatás Európai Napja alkalmából minden év októberében megrendezett programsorozathoz. Mint ismeretes, a rendezvénysorozat célja, hogy az állampolgárokat minél szélesebb körben tájékoztassa jogaikról és azok érvényesítési lehetőségeiről.

Dr. Tárkány-Szűcs Babett

, a Szegedi Törvényszék elnöke a törvényszék Dísztermében köszöntötte a rendezvény résztvevőit, majd az igazságszolgáltatás rendszerét, a Szegedi Törvényszék mindennapi munkájának főbb jellemzőit, valamint a bíróvá válás útját ismertette, kitért továbbá a tanúgondozás és az áldozatvédelem intézményeinek bemutatására is. A program folytatásaként Kerekné

dr. Jakó Nóra

, a Szegedi Járásbíróság bírósági fogalmazója „A bírósághoz fordulás jogának gyakorlati aspektusai” című előadásában a jogérvényesítés módjait és a bírósági ügyfélfogadás rendjét részletezte, röviden ismertette továbbá a gyermek- és fiatalkorúakra vonatkozó speciális eljárási szabályokat. A rendezvény keretében a Szegedi Törvényszék levetítette a

dr. Cseh Lívia Ágnes

bíró által készített rövidfilmet, melynek révén a bírósági szervezetrendszer működésével és a bírósági eljárások menetével, valamint a fiatalkorúakat érintő jogi témájú kérdésekkel kívánta megismertetni a rendezvény résztvevőit. A program törvényszéki sétával zárult, melynek során a látogatók megtekinthettek egy tárgyalótermet, valamint a törvényszéken kialakított mediációs szobát, lehetőségük nyílt továbbá felmerülő kérdéseik megfogalmazására is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.