Közélet

Szijjártó Péter szerint óriási magyar siker született

Szijjártó Péter szerint óriási magyar siker született

2016. október 29., szombat
Szijjártó Péter szerint óriási magyar siker született

Szijjártó Péter óriási sikernek tartja, hogy a kelet-közép-európai ország csoportjából Magyarországot választották be az ENSZ Emberi Jogi Tanácsába.

A külgazdasági és külügyminiszter szombaton Békéscsabán a világszervezet közgyűlésének döntéséről azt mondta, a szavazati arány - Magyarország 144 szavazatot kapott, míg az utána következő Horvátország 114-et - világosan mutatja, hogy az "inzultusok, támadások, a nemzetközi sajtóban velünk szemben elkövetett hazug támadások dacára, a világ azt gondolja rólunk, hogy mi az Emberi Jogi Tanácsba valók vagyunk". Szerinte erre kell figyelni a jövőben és nyilvánvalónak nevezte, hogy 2017 és 2019 között Magyarország aktív tagja lesz a tanácsnak. Magyarország az egész világon az emberi jogok és a demokrácia érvényesüléséért fog fellépni, valamint azért, hogy a világ hiteles képet kaphasson minden országról - tette hozzá. "Ne engedjük azt, hogy egyes erők, legyenek azok nyugatiak, keletiek, vagy nemzetköziek egy-egy országot megpróbáljanak besározni, mint ahogy minket megpróbáltak az elmúlt években! Ez ellen fogunk dolgozni az Emberi Jogi Tanácsban" - hangsúlyozta

Szijjártó Péter

. Magyarország beválasztásáról korábban

ebben

a cikkünkben írtunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.