Négy éve segít a bajba jutott állatokon a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

4 évesek lettünk 01

Több száz állaton segített az elmúlt négy évben a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Mindez nem sikerült volna az önkéntesek munkája, valamint a helyi és országos szervezetek együttműködése nélkül. Az egyesület folyamatosan fejlődik, a következő időszak legfontosabb célja egy többfunkciós állatvédelmi központ létrehozása lesz.

Negyedik születésnapját ünnepelte a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete kedden, az Állatok Világnapján. Balogh Ernő, a szervezet elnöke beszédében elmondta, a sors hozta úgy, hogy éppen e jeles világnapon jegyezték be az egyesületet, és hisz benne, hogy ez nem lehet véletlen.

Az elmúlt négy évet értékelve hozzátette, több száz állat életét mentették meg. Elsősorban kutyáknak és macskáknak segítettek, de kiemelt szerepet kapott a nehéz helyzetben lévő állattartók támogatása is, például állateledelekkel és gyógyszerekkel.

Kiemelte: az egyik legnagyobb eredmény, hogy az egyesület egyre szorosabb kapcsolatot ápol helyi és országos civil és karitatív szervezetekkel, valamint állatvédelmi egyesületekkel is, hiszen fontos az összefogás a közös cél eléréséért.

Hangsúlyozta, a munka nem áll meg, mert az egyesület folyamatosan fejlődik. Az állatvédelem mellett a következő időszak legfontosabb célja egy többfunkciós állatvédelmi központ létrehozása lesz. Itt nemcsak bajba jutott, műtétre váró vagy éppen lábadozó állatokon segítenének, hanem különböző családi programokat, prevenciós és állatvédelemmel kapcsolatos rendezvényeket is tartanának.

Az elnök külön kiemelte és megköszönte az önkéntesek felbecsülhetetlen munkáját. Balogh Ernő úgy fogalmazott, áldozatkészségük nélkül nem létezne az egyesület. Sok esetben saját dolgukat teszik félre, hogy megmentsenek egy-egy bajba jutott kutyát vagy cicát, és akár az éjszaka közepén is számítani lehet a segítségükre. Végül további sok sikert és 100+1 évet kívánt még az egyesületnek.

Előző sztori

Csütörtöki programajánló: Bob és Bobék Orchestra, Váczi Dániel Multet

Következő sztori

Vízilabda: magabiztos sikert aratott Pécsett a ContiTech Szeged Diapolo