Közélet

Mediaworks: a Népszabadság főszerkesztője lemondta a megbeszélést (FRISSÍTVE)

Mediaworks: a Népszabadság főszerkesztője lemondta a megbeszélést (FRISSÍTVE)

2016. október 11., kedd
Mediaworks: a Népszabadság főszerkesztője lemondta a megbeszélést (FRISSÍTVE)

A Mediaworks keddi, kora esti tájékoztatása szerint a Népszabadság főszerkesztője lemondta a lehetséges akvizícióról aznapra a kiadóval tervezett megbeszélést, ugyanakkor megtartották az első egyeztetést a munkavállalói érdekképviseletekkel.

"A Mediaworks sajnálattal vette tudomásul, hogy a Népszabadság főszerkesztője által a lap potenciális akvizíciója kapcsán kezdeményezett, mai napra tervezett megbeszélést a főszerkesztő röviddel a tárgyalás megkezdése előtt lemondta. A szerkesztőség részéről újabb időpontjavaslat nem érkezett" - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. Hozzátették: a Mediaworks és annak tulajdonosa továbbra is nyitott a lap jövőjét érintő egyeztetésekre, "ezért reméljük, hogy a szerkesztőség képviselői hamarosan újra tárgyalóasztalhoz ülnek, és konstruktív javaslataikkal segítik a lap megújításának kidolgozását". "A mai napon megtörtént az első egyeztetés a lap jövőjével kapcsolatban a munkavállaló érdekképviseletekkel is, és a felek megállapodtak a konzultáció folytatásának módjában" - írták.

Murányi András

, a Népszabadság főszerkesztője minderre úgy reagált, a szerkesztőség "meglepetéssel értesült a Mediaworks közleményéről", mert kedden a cég vezetőségével és tulajdonosával tudatta: a tárgyalások megkezdésének szükséges feltétele, hogy rendezzék a lap bizonytalanságban tartott munkavállalóinak helyzetét. Hangsúlyozta: az ajánlat kiküldésekor a szerkesztőség nem tudott a Népszabadság védjegyeire bejegyzett jelzálogról, s jelezte, a tárgyalás alapfeltétele az is, hogy a Mediaworks ismertesse, eladás esetén milyen módon tudja tehermentesíteni a védjegyeket. A munkavállalók helyzetének haladéktalan megoldására vonatkozó javaslatát még kedd este elküldi a tulajdonosnak - írta. A Mediaworks szombat reggel tájékoztatott arról, hogy a kiadó szombattól felfüggesztette a Népszabadság nyomtatott és internetes formában történő kiadását a lap új koncepciójának kialakításáig. A kiadó döntését közleményében azzal indokolta, hogy a lap példányszáma az elmúlt tíz évben 74 százalékkal, azaz 100 ezer példányt meghaladó mértékben csökkent, így az 2007 óta több mint 5 milliárd forint veszteséget termelt, és idén is jelentős veszteséget halmozott fel. A szerkesztőség hétfőn kifejezte vételi szándékát a lapra, egy euróért, amire a Mediaworks úgy reagált: elkötelezettek a nyílt és jóhiszemű tárgyalások mellett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.