Közélet

Lezárult a Jobbik konzultációjának első szakasza

Lezárult a Jobbik konzultációjának első szakasza

2016. október 8., szombat
Lezárult a Jobbik konzultációjának első szakasza

A Jobbik elnökének közlése szerint lezárult a pártja által meghirdetett "valódi nemzeti konzultáció" első szakasza. "Jól választottuk ki a témákat, az egészségügy, az oktatás és a korrupció területét" - mondta Vona Gábor pénteken Gyöngyösön, a sorozatot záró lakossági fórumát megelőző sajtótájékoztatón.

Az ellenzéki párt vezetője szólt arról, hogy a társadalmi konzultáció az említett témakörökről a kérdőívek kiküldésével folytatódik. Úgy fogalmazott: a Jobbik ma Magyarország legerősebb ellenzéki pártja, a Fidesz legerősebb kihívója, és reményeik szerint le is váltják 2018-ban a jelenlegi kormányt. Így mindenki, aki visszaküldi a kérdőíveket, a leendő kormányprogram megírásában vesz részt; a válaszokat november 30-ig lehet visszaküldeni - mondta

Vona Gábor

. Véleménye szerint a kormány eltorzította a nemzeti konzultáció fontos, a társadalmi véleményformálásra, a vélemény megkérdezésére alkalmas intézményét, valós társadalmi kérdések helyett propagandaeszközzé tette azt. Ezzel szemben a Jobbik három, valós problémára világító kérdésben hirdette meg a "valódi nemzeti konzultációt". Beszélt arról is, hogy a népszavazási kampány befejeztével a magyar közéletben is lezárult egy fejezet. Az elmúlt egy évben "a kormány a menekültpolitikába menekült, mindent a migráció szőnyege alá söpört" - fogalmazott, hozzátéve, "a népszavazás kijózanító eredménye" rá kell, hogy ébressze a kormányt: nem lehet mindent ezzel az egy kérdéssel elfedni, szembe kell néznie a válságterületekkel.

Dúró Dóra

, a párt országgyűlési képviselője, oktatási szakpolitikusa egyebek mellett arról beszélt, hogy az elmúlt hat évben az Orbány-kormány oktatáspolitikája szakmai és finanszírozási szempontból is csődként jellemezhető.

Rig Lajos

országgyűlési képviselő, a párt egészségügyi szakpolitikusa közölte: az egészségügyi rendszer 25-30 éve a "semmiből táplálkozik". A rendszer legfőbb rákfenéje az alulfinanszírozottság. Arról is beszélt, hogy bár 500 milliárd forintot költött a kormány kórházfejlesztésekre, az esetek nagy többségében ez csupán a külső felújításokra volt elég, miközben "a küszöbön túl 19. század végi, 20. század elejei viszonyokkal" találkozhatunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.