Labdarúgás: Mészáros Márk szabadrúgásgólja három pontot ért Szolnokon

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szolnok-szeged2011_16-10-30_004

Kiegyenlített mérkőzésen sokat tett a győzelemért a Szeged 2011-Grosics Akadémia, és ezúttal a hajrában mellé állt a szerencse is.

Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 600 néző
2016. október 30., 17.00
Szolnoki MÁV FC
Szeged 2011-Grosics Akadémia
A meccs véget ért.

Játékvezető: Nazsa Tamás •* Asszisztens: Csatári Tibor, Márkus Péter
0
1

Labdarúgó NB II 15. forduló:

Szolnoki MÁV FC – Szeged 2011-Grosics Akadémia 0-1 (0-0). Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 600 néző, vezeti: Nazsa Tamás (Csatári Tibor, Márkus Péter).
Szolnok: Molnár-Farkas – Rokszin, Magyar (Hajba 88′), Kenderes, Csirmaz, Pintér (Tóth P. 74′), Berdó, Tóth B., Pantovic (Olasz 68′), Papp Sz., Dedics. Vezetőedző: Balogh Pál.
Szeged: Szántai – Horváth A., Tóth G., Coroian, Andorka (Balogh G. 80′), Mészáros M., Farkas M., Achim, Zabari, Király, Zádori. Vezetőedző: Klausz László.
Gólszerzők: Mészáros M. (86′)

no images were found

Online közvetítésünk:

VÉGE!

93′
Nazsa Tamás lefújta az összecsapást, a hajrában szerzett találattal a Szeged 2011 megnyerte a Tisza-parti derbit! A mieink ezzel 25 pontosak, és feljöttek a tabella hatodik helyére. Kemény meccs volt, és ha nem is túl magas színvonalú, a szegedi különítmény végül örömittasan távozhat, mert a hajrában be tudott találni, és ezzel az egy góllal ma Szolnokon nyerni lehetett.
91′
Három perc a hosszabbítás.
89′
Szántainak kellett nagyot védenie egy szolnoki lövés után, megtette, fölé tolta a bombát. A szöglet után sem szabadult azonban fel a kapunk, eladtuk a lasztit a tizenhatos előterében, az újabb hazai kísérlet viszont csúnyán fölé szállt úgy 18 méterről.
88′
Magyar Bence le, Hajba Tamás be, elkeseredetten rohamoz a Szolnok.
86′
GÓÓÓL 0-1! Mészáros Márk!!! Kishitűek voltunk, nem úgy a srácok a pályán, megvan a vezetés! Zabari Dávid cselezgetett, szabálytalankodtak vele szemben a szolnokiak 17 méterre a kaputól. A szabadrúgást Mészáros Márk nagyszerűen tekerte el a sorfal felett, a labda a kapufáról vágódott a hálóba.
84′
Egyre közelebb állunk a gól nélküli döntetlenhez. Most már nem valószínű, hogy bárki is fejjel rontana a falnak, az egy pont is sokat érhet a végelszámolásnál.
80′
Klausz László is cserélt, Balogh Gusztávot dobta harcba a hajrára, Andorka Pétert hívta le a pályáról.
76′
Egy blokkolt lövéssel búcsúzott a közönségtől Pintér Norbert, Tóth Péter jött be a helyére, ez a második szolnoki csere, Balogh Pál tehát igyekszik frissíteni és kockáztatni, miközben továbbra is a két tizenhatos között folyik a játék.
71′
Rokszin Ádám passzát követően Pintér Norbert szúrta rá a labdát, ám nem volt erő a lövésében, semmiféle gondot nem okozott Szántai Leventének.
69′
A szegedi akciók továbbra is csak a tizenhatos előteréig jutnak, ott lezárják a területet a hazaiak. Rokszinék most azt a taktikát követik, hogy előrevágott labdákkal keresik támadóikat, illetve a vendégek térfelén próbálják meg összeszedni a lecsorgókat.
68′
Pantovic helyett Olasz Dénes folytatja a szolnoki együttesben.
66′
Olyannyira jól zár a retesz, hogy a lescsapdánkkal képtelenek mit kezdeni a hazaiak, kiknek támadói rendszeresen lesre futnak ebben a periódusban, aztán dühönghetnek, mikor az asszisztens intésére harsan a játékvezetői síp.
63′
A mérkőzés utolsó harmadába fordultunk. A Szolnok megpróbálja most magához ragadni a kezdeményezést, támad, pontosabban támadgat, de jól zár a szegedi retesz.
58′
Bekezdtek a csapatok a második félidő elején, most azonban visszaállt a “rend”, a középpályán gyűrik egymást. Annyi egyértelműen látszik, hogy nyitottabbá vált a Szolnok, a hazai alakulat meg fogja próbálni eldönteni a mérkőzést, nem elégszik meg a döntetlennel. A szegediek labdabiztosabbak, jobban passzolnak mezőnyben, de a tizenhatos környékén az utolsó átadásokba valahogy mindig hiba csúszik.
53′
Szegedi támadásból szolnoki helyzet! Achim Ádám beadását Molnár-Farkas Tamás lehúzta, majd nagyszerű kirúgással indította csapattársát, Nikola Pantovicot. Pantovic megszelídítette a labdát, majd egy az egyben vezette a kifutó Szántai Leventére, átlöbbölte a kapust, ám a visszafutó Tóth Gábor résen volt, és kifejelte a bogyót.
48′
A szünetben egyik mester sem cserélt, tehát ugyanazok a tizenegyek folytatják, akik egy órával ezelőtt elkezdték. Kérdés, látunk-e ma gólt, s ha igen, ki szerzi. Kíváncsian várjuk, ki lesz hajlandó nagyobb kockázatot vállalni a három pontért.
46′
A hazaiak hozták játékba a labdát a második felvonás elején.

SZÜNET!

45′
Vége a nem kimondottan eseménydús és izgalmas, ám kemény és kiegyensúlyozott első félidőnek. Nem találják egymáson a fogást a csapatok, ennél többet egyelőre nehéz mondani értékelésként.
40′
Jobb oldali szögletet végzett el a Szeged, az oldalvonalon kívülre tisztáztak a szolnoki védők. Az első félidő végére a hazaiak mintha kicsit hátrébb húzódtak volna, csalogatják a mieinket, akik járatják a labdát, keresik a réseket, de nem nagyon találják azokat. Igaz, a MÁV sem tud veszélyes kontrát indítani.
36′
Gyűrik egymást a felek, kiegyenlített a küzdelem, nem tud senki sem mezőnyfölényt kiharcolni.
32′
Király itt, Rokszin ott! Pintér Norbert ravasz lövőcsele után Király Patrik szabálytalankodott, a tizenhatos előteréből jöhetett a Szolnok! Ezúttal a hazai játékos volt a soros, Rokszin Ádám 17 méteres szabadrúgása elkerülte a kapunkat, Szántai Leventének nem kellett közbeavatkoznia. Ha folytatják a sormintát, legközelebb egy Király-kísérletről kell majd jelentenünk.
30′
Fél óra telt el, és néhány távoli lövéssel próbára tették már a mezőnyjátékosok a kapusokat, ennek ellenére összességében tény: a két tizenhatos között folyik a játék. Olyan igazi nagy ziccert egyik alakulat sem dolgozott még ki.
29′
Itt a válasz: Zabari Dávid szöktette Király Patrikot, aki balról húzott befelé, felismerve, hogy üres terület van előtte, majd 19 méterről lövésre szánta el magát. A félmagas kísérlet a rövid oldalra tartott, Molnár-Farkas Tamás hálóőrnek nem okozott gondot.
26′
Rokszin Ádám irigyelte meg Király Patrik iménti kísérletét, és távolról célba vette a vendégek kapuját, nos, ez a próbálkozás sokkal kevésbé volt veszélyes, mint a szegedieké.
23′
Túljutottunk az első félidő felén, és végre megvan az első kapura lövésünk is! Achim Ádám vezette fel a labdát a jobb oldalon, majd ügyesen Király Patrik elé talált, aki 20 méterről ballal tüzelt, alig-alig fölé.
18′
Harcias, férfias a küzdelem, de rengeteg a hiba, ezt is el kell ismerni, ennek ellenére a keménysége miatt élvezik a meccset a nézők. Akik még mindig az első helyzetre várnak. E pillanatban egy kósza, nem túl erős szegedi bólintást csíp el magabiztosan Molnár-Farkas szolnoki kapus.
15′
Nikola Pantovic indította jól Rokszin Ádámot, akit csak szabálytalanul tudtak megállítani a mieink. Veszélyes helyről jöhetett a szabadrúgás, mely a sorfalunkban akadt el.
12′
A szegediek többet birtokolják a labdát, rövid passzokkal építkeznek, a szolnokiak igyekeznek visszatámadni, és ha megszerzik a lasztit, akkor indítják a kontrákat, így jellemezhetjük a hadrendeket. Az imént Zádori Krisztián kavarta meg a hazaiak védelmét, de kisodródott, a társak pedig nem követték bent az akciót, így a befelé tett labdát kivághatták a vasutasok.
9′
Látszik, hogy mindkét gárda az óvatosságot helyezi előtérbe. Igen szoros egyébként a bajnokság, tömör a középmezőny, kiegyenlítettek az erőviszonyok, nem meglepő tehát, hogy itt sem estek egymásnak a felek, hanem felmérik a másik erősségeit, illetve keresik a lyukakat. Jobbára a középpályán folyik a játék, helyzetet még nem, sőt, kisebb lehetőséget sem jegyezhettünk fel.
6′
A térfelünk közepéről, balról ívelt középre szabadrúgást a szolnoki csapat, a Grosics védelme magabiztosan tisztázott.
5′
Kóstolgatják egymást a csapatok, a kapuk eddig nem forognak veszélyben. Andrei Coroian révén a szegediek végezhettek el egy szögletet, ami nem a legjobban sikerült, átszállt mindenki felett, és a túloldalon veszélytelenül csorgott tovább.
1′
A hazaiak tiszta fehér, a vendégek kék-fekete szerelésben játszanak a Tisza-parti derbin. A szegediek kezdték a találkozót.

16.30: Köszöntjük Olvasóinkat Szolnokról, a Tiszaligeti Stadionból, ahol fél óra múlva kezdődik a Szeged 2011-Grosics Akadémia soros bajnoki mérkőzése! Jó hír, hogy a mieinknél ismét ott lehet a kapuban Szántai Levente, aki megkapta a zöld lámpát az orvosi stábtól.

A mérkőzés és az élő közvetítés Nazsa Tamás sípjelére 17 órakor kezdődik.

A találkozó elé:

A 22 pontos Szeged 2011-Grosics Akadémia a hetedik, míg a 17 pontos Szolnoki MÁV FC a tizenhatodik helyről várja a labdarúgó NB II Tisza-parti rangadóját.

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható el.

Default thumbnail
Előző sztori

Női vízilabda: kikapott a Szőnyi úton a Szeged

Default thumbnail
Következő sztori

Labdarúgás: a hétvége összes megyei eredménye + TABELLÁK

Legutóbbi hasonló cikkek