Sport

Labdarúgás: Mészáros Márk szabadrúgásgólja három pontot ért Szolnokon

Labdarúgás: Mészáros Márk szabadrúgásgólja három pontot ért Szolnokon

2016. október 30., vasárnap
Labdarúgás: Mészáros Márk szabadrúgásgólja három pontot ért Szolnokon
szolnok-szeged2011_16-10-30_004

Kiegyenlített mérkőzésen sokat tett a győzelemért a Szeged 2011-Grosics Akadémia, és ezúttal a hajrában mellé állt a szerencse is.

Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 600 néző
2016. október 30., 17.00
Szolnoki MÁV FC
Szeged 2011-Grosics Akadémia
A meccs véget ért.
Játékvezető: Nazsa Tamás •* Asszisztens: Csatári Tibor, Márkus Péter
0
-
1

Labdarúgó NB II 15. forduló:

Szolnoki MÁV FC - Szeged 2011-Grosics Akadémia 0-1 (0-0).

Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 600 néző, vezeti: Nazsa Tamás (Csatári Tibor, Márkus Péter).

Szolnok:

Molnár-Farkas - Rokszin, Magyar (Hajba 88'), Kenderes, Csirmaz, Pintér (Tóth P. 74'), Berdó, Tóth B., Pantovic (Olasz 68'), Papp Sz., Dedics. Vezetőedző: Balogh Pál.

Szeged:

Szántai - Horváth A., Tóth G., Coroian, Andorka (Balogh G. 80'), Mészáros M., Farkas M., Achim, Zabari, Király, Zádori. Vezetőedző: Klausz László.

Gólszerzők:

Mészáros M. (86')

Online közvetítésünk:

VÉGE!
93'
Nazsa Tamás lefújta az összecsapást, a hajrában szerzett találattal a Szeged 2011 megnyerte a Tisza-parti derbit! A mieink ezzel 25 pontosak, és feljöttek a tabella hatodik helyére. Kemény meccs volt, és ha nem is túl magas színvonalú, a szegedi különítmény végül örömittasan távozhat, mert a hajrában be tudott találni, és ezzel az egy góllal ma Szolnokon nyerni lehetett.
91'
Három perc a hosszabbítás.
89'
Szántainak kellett nagyot védenie egy szolnoki lövés után, megtette, fölé tolta a bombát. A szöglet után sem szabadult azonban fel a kapunk, eladtuk a lasztit a tizenhatos előterében, az újabb hazai kísérlet viszont csúnyán fölé szállt úgy 18 méterről.
88'
Magyar Bence le, Hajba Tamás be, elkeseredetten rohamoz a Szolnok.
86'
GÓÓÓL 0-1! Mészáros Márk!!! Kishitűek voltunk, nem úgy a srácok a pályán, megvan a vezetés! Zabari Dávid cselezgetett, szabálytalankodtak vele szemben a szolnokiak 17 méterre a kaputól. A szabadrúgást Mészáros Márk nagyszerűen tekerte el a sorfal felett, a labda a kapufáról vágódott a hálóba.
84'
Egyre közelebb állunk a gól nélküli döntetlenhez. Most már nem valószínű, hogy bárki is fejjel rontana a falnak, az egy pont is sokat érhet a végelszámolásnál.
80'
Klausz László is cserélt, Balogh Gusztávot dobta harcba a hajrára, Andorka Pétert hívta le a pályáról.
76'
Egy blokkolt lövéssel búcsúzott a közönségtől Pintér Norbert, Tóth Péter jött be a helyére, ez a második szolnoki csere, Balogh Pál tehát igyekszik frissíteni és kockáztatni, miközben továbbra is a két tizenhatos között folyik a játék.
71'
Rokszin Ádám passzát követően Pintér Norbert szúrta rá a labdát, ám nem volt erő a lövésében, semmiféle gondot nem okozott Szántai Leventének.
69'
A szegedi akciók továbbra is csak a tizenhatos előteréig jutnak, ott lezárják a területet a hazaiak. Rokszinék most azt a taktikát követik, hogy előrevágott labdákkal keresik támadóikat, illetve a vendégek térfelén próbálják meg összeszedni a lecsorgókat.
68'
Pantovic helyett Olasz Dénes folytatja a szolnoki együttesben.
66'
Olyannyira jól zár a retesz, hogy a lescsapdánkkal képtelenek mit kezdeni a hazaiak, kiknek támadói rendszeresen lesre futnak ebben a periódusban, aztán dühönghetnek, mikor az asszisztens intésére harsan a játékvezetői síp.
63'
A mérkőzés utolsó harmadába fordultunk. A Szolnok megpróbálja most magához ragadni a kezdeményezést, támad, pontosabban támadgat, de jól zár a szegedi retesz.
58'
Bekezdtek a csapatok a második félidő elején, most azonban visszaállt a "rend", a középpályán gyűrik egymást. Annyi egyértelműen látszik, hogy nyitottabbá vált a Szolnok, a hazai alakulat meg fogja próbálni eldönteni a mérkőzést, nem elégszik meg a döntetlennel. A szegediek labdabiztosabbak, jobban passzolnak mezőnyben, de a tizenhatos környékén az utolsó átadásokba valahogy mindig hiba csúszik.
53'
Szegedi támadásból szolnoki helyzet! Achim Ádám beadását Molnár-Farkas Tamás lehúzta, majd nagyszerű kirúgással indította csapattársát, Nikola Pantovicot. Pantovic megszelídítette a labdát, majd egy az egyben vezette a kifutó Szántai Leventére, átlöbbölte a kapust, ám a visszafutó Tóth Gábor résen volt, és kifejelte a bogyót.
48'
A szünetben egyik mester sem cserélt, tehát ugyanazok a tizenegyek folytatják, akik egy órával ezelőtt elkezdték. Kérdés, látunk-e ma gólt, s ha igen, ki szerzi. Kíváncsian várjuk, ki lesz hajlandó nagyobb kockázatot vállalni a három pontért.
46'
A hazaiak hozták játékba a labdát a második felvonás elején.
SZÜNET!
45'
Vége a nem kimondottan eseménydús és izgalmas, ám kemény és kiegyensúlyozott első félidőnek. Nem találják egymáson a fogást a csapatok, ennél többet egyelőre nehéz mondani értékelésként.
40'
Jobb oldali szögletet végzett el a Szeged, az oldalvonalon kívülre tisztáztak a szolnoki védők. Az első félidő végére a hazaiak mintha kicsit hátrébb húzódtak volna, csalogatják a mieinket, akik járatják a labdát, keresik a réseket, de nem nagyon találják azokat. Igaz, a MÁV sem tud veszélyes kontrát indítani.
36'
Gyűrik egymást a felek, kiegyenlített a küzdelem, nem tud senki sem mezőnyfölényt kiharcolni.
32'
Király itt, Rokszin ott! Pintér Norbert ravasz lövőcsele után Király Patrik szabálytalankodott, a tizenhatos előteréből jöhetett a Szolnok! Ezúttal a hazai játékos volt a soros, Rokszin Ádám 17 méteres szabadrúgása elkerülte a kapunkat, Szántai Leventének nem kellett közbeavatkoznia. Ha folytatják a sormintát, legközelebb egy Király-kísérletről kell majd jelentenünk.
30'
Fél óra telt el, és néhány távoli lövéssel próbára tették már a mezőnyjátékosok a kapusokat, ennek ellenére összességében tény: a két tizenhatos között folyik a játék. Olyan igazi nagy ziccert egyik alakulat sem dolgozott még ki.
29'
Itt a válasz: Zabari Dávid szöktette Király Patrikot, aki balról húzott befelé, felismerve, hogy üres terület van előtte, majd 19 méterről lövésre szánta el magát. A félmagas kísérlet a rövid oldalra tartott, Molnár-Farkas Tamás hálóőrnek nem okozott gondot.
26'
Rokszin Ádám irigyelte meg Király Patrik iménti kísérletét, és távolról célba vette a vendégek kapuját, nos, ez a próbálkozás sokkal kevésbé volt veszélyes, mint a szegedieké.
23'
Túljutottunk az első félidő felén, és végre megvan az első kapura lövésünk is! Achim Ádám vezette fel a labdát a jobb oldalon, majd ügyesen Király Patrik elé talált, aki 20 méterről ballal tüzelt, alig-alig fölé.
18'
Harcias, férfias a küzdelem, de rengeteg a hiba, ezt is el kell ismerni, ennek ellenére a keménysége miatt élvezik a meccset a nézők. Akik még mindig az első helyzetre várnak. E pillanatban egy kósza, nem túl erős szegedi bólintást csíp el magabiztosan Molnár-Farkas szolnoki kapus.
15'
Nikola Pantovic indította jól Rokszin Ádámot, akit csak szabálytalanul tudtak megállítani a mieink. Veszélyes helyről jöhetett a szabadrúgás, mely a sorfalunkban akadt el.
12'
A szegediek többet birtokolják a labdát, rövid passzokkal építkeznek, a szolnokiak igyekeznek visszatámadni, és ha megszerzik a lasztit, akkor indítják a kontrákat, így jellemezhetjük a hadrendeket. Az imént Zádori Krisztián kavarta meg a hazaiak védelmét, de kisodródott, a társak pedig nem követték bent az akciót, így a befelé tett labdát kivághatták a vasutasok.
9'
Látszik, hogy mindkét gárda az óvatosságot helyezi előtérbe. Igen szoros egyébként a bajnokság, tömör a középmezőny, kiegyenlítettek az erőviszonyok, nem meglepő tehát, hogy itt sem estek egymásnak a felek, hanem felmérik a másik erősségeit, illetve keresik a lyukakat. Jobbára a középpályán folyik a játék, helyzetet még nem, sőt, kisebb lehetőséget sem jegyezhettünk fel.
6'
A térfelünk közepéről, balról ívelt középre szabadrúgást a szolnoki csapat, a Grosics védelme magabiztosan tisztázott.
5'
Kóstolgatják egymást a csapatok, a kapuk eddig nem forognak veszélyben. Andrei Coroian révén a szegediek végezhettek el egy szögletet, ami nem a legjobban sikerült, átszállt mindenki felett, és a túloldalon veszélytelenül csorgott tovább.
1'
A hazaiak tiszta fehér, a vendégek kék-fekete szerelésben játszanak a Tisza-parti derbin. A szegediek kezdték a találkozót.
16.30: Köszöntjük Olvasóinkat Szolnokról, a Tiszaligeti Stadionból, ahol fél óra múlva kezdődik a Szeged 2011-Grosics Akadémia soros bajnoki mérkőzése! Jó hír, hogy a mieinknél ismét ott lehet a kapuban Szántai Levente, aki megkapta a zöld lámpát az orvosi stábtól. A mérkőzés és az élő közvetítés Nazsa Tamás sípjelére 17 órakor kezdődik.

A találkozó elé:

A 22 pontos Szeged 2011-Grosics Akadémia a hetedik, míg a 17 pontos Szolnoki MÁV FC a tizenhatodik helyről várja a labdarúgó NB II Tisza-parti rangadóját. Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.