Sport

Labdarúgás: színes meccsen maradt alul a SZEOL + FOTÓK

Labdarúgás: színes meccsen maradt alul a SZEOL + FOTÓK

2016. október 16., vasárnap
Labdarúgás: színes meccsen maradt alul a SZEOL + FOTÓK
szeol-csakvar039kf

Túl sok volt a harminc perc alatt összeszedett kétgólos hátrány: ismét pont nélkül maradt a SZEOL SC a Csákvár elleni hazai meccsen.

A válogatott meccsei miatt elrendelt kéthetes szünet után lépett pályára a SZEOL SC, amely hazai pályán fogadhatta azt a Csákvárt, amelyik mindössze három vereséget szenvedett el a szezon eddigi szakaszában - igaz, a Fejér megyei együttes mindhármat idegenben könyvelhette el. A SZEOL-t a szezon eleje sújtó sérüléshullám továbbra sem akar múlni:

Vágó Levente

ugyan már leülhetett a kispadra, de a tartósan sérült játékosok, valamint az eltiltott

Leindler Domonkos, Puskás Csaba

kettős mellett

Harsányi István

sem volt bevethető,

Németh László

pedig betegsége miatt nem tudott a társakkal tartani vasárnap, így csupán négy mezőnyjátékos ült

Siska Richárd

mellett a szegedi kispadon. Az erősen felázott pályán a második percben máris besárgult

Forró Attila

, majd a mezőnyben aktívabb vendégek a tizedik percben a régi idők fociját idéző összjáték után, amikor

Nyilasi Bálint

tette vissza kapásból

Kiprich Dávid

elé, megszerezte a vezetést a Csákvár, miután utóbbi tíz méterről kilőtte a kapu bal oldalát, így bejöttek

Toldi Gábor

meccs előtti reményei, a vendégek mestere ugyanis úgy fogalmazott, szeretné, ha csapata szerezné a meccs első gólját. Sok párharccal tarkított, kemény meccs volt, ám a SZEOL nem tudott igazán nagy lehetőséget kialakítani, majd az első fél óra végén

Kékesi Alexander

elé került egy lecsorgó labda, aki közelről

Dongó Dénes

mellett a kapuba passzolt, így nehéz helyzetbe kerültek a kék-feketék, 0-2. Nem találta a rést a vendégek védelmén a félidő hátralévő részében sem a SZEOL, így egy igen kemény második 45 perc előtt álltak

Tóth Ákos

tanítványai. A szünetről Forró Attila már nem jött ki a pályára, helyét a szezon során először lehetőséget kapó

Fülöp Tibor

vette át. Jól nyitotta a félidőt a SZEOL,

Rácz László

fejese már veszélyt jelentett a csákvári kapura, és nagyobb elánnal is vetette bele magát a második félidőbe a szegedi együttes, mint ahogy futballozott az első 45 perc folyamán - egy újabb fejesnél már

Dániel Csaba

megmozdulására is szükség volt. Igyekezett keverni nem túl bő kártyapakliját a SZEOL mestere, így Vágó Levente beküldését követően a sérüléséből visszatért játékos lépett be a védelem közepére, ahonnan a csatársorba lépett fel a csapatkapitány,

Gajág Gergő

. Szűk húsz perccel a meccs vége előtt úgy tűnt, hiába a szegedi próbálkozások, szertefoszlanak a remények, miután Fülöp Tibor kemény becsúszása után egyből a piros lapért nyúlt

Molnár Attila

, így megfogyatkozott létszámban a SZEOL. Mindössze két percig nem voltak egyenlő létszámban a csapatok, miután

Póti Krisztián

teljesen feleslegesen beleszállt hátulról Gajág Gergőbe, és miután ezt a büntetőterületen belül tette, nem csak a piros lappal hozta nehéz helyzetbe csapatát, de tizenegyest rúghatott a SZEOL. A labda mögé a végig remekül küzdő

Kéri Tamás

állt, aki nagy erővel azonban a kapu fölé küldte a labdát - nagy esélyt szalasztott el ezzel a SZEOL, hiszen ha bemegy a büntető, az mindenképpen lökést adhatott volna a Tisza-partiaknak azt illetően, hogy akár a pontszerzés is elérhető közelségbe kerüljön. A SZEOL-ban

Mendebaba Szása

is debütálhatott, és bár sokat tett azért a második félidő folyamán a szegedi együttes, hogy legalább a szépítés sikerüljön, a végén még a szerencse is elpártolt tőlük, így nem fért bele az első fél óra gyengébb játéka a Csákvár ellen, a vendégek mindhárom pontot elvitték a SZVSE-stadionból. Ezzel a SZEOL a kilencedik vereségét könyvelhette el a bajnokságban, és zsinórban negyedik meccsén nem csak pont, hanem rúgott gól nélkül is maradt - ami pedig ennél is fájóbb, hogy a Cigánd Kozármislenyben aratott sikere után a tabella utolsó helyére csúszott vissza az újonc szegedi gárda. A SZEOL a következő játéknapon, október 22-én, a nemzeti ünnep miatt kivételesen szombaton Vácott lép pályára 14.30-tól.

Szeged, SZVSE-stadion, 600 néző
2016. október 16., 14.30
SZEOL SC
FC Csákvár
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Molnár Attila •* Asszisztens: Medovarszki János, Horváth Zoltán.
0
-
2

Labdarúgó NB II, 13. forduló:

SZEOL SC - Aqvital FC Csákvár 0 - 2 (0-2)

Szeged, SZVSE-stadion, 600 néző. Vezette: Molnár Attila (Medovarszki János, Horváth Zoltán).

SZEOL SC:

Dongó - Kéri, Gajág, Ikonomu, Grünvald, Rácz, Forró (Fülöp - a szünetben), Lévai (Mendebaba, 82'), Buzási, Beretka (Vágó, 65'), Péter A.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Csákvár:

Dániel - Kékesi, Póti, Dulló, Baranyai, Mészáros, Kiprich, Bakos (Kocsis G., 65'), Lőrincz (Erdei, 85'), Nyilasi, Paudits (Molnár T., 80').

Vezetőedző:

Toldi Gábor.

Gól:

Kiprich (10'), Kékesi (32').

Sárga lap:

Forró A. (2'), Kéri (30'), Rácz (88'), Buzási (90').

Kiállítva:

Fülöp (72') ill. Póti (74'). Tóth Ákos:

"Nehéz helyzetünket még nehezebbé tettük azzal, hogy az első félidőben hit nélkül játszottunk. Bosszantó, hogy olyan gólt kaptunk, amire készültünk is, úgy játszottak át, hogy megvolt a védelmünk, megérdemelten vezetett a Csákvár az első félidőben. A szünet után mindent egy lapra feltéve megpróbáltunk egyenlíteni,de most abban a periódusban vagyunk, amikor semmi sem sikerül, legyen szó kapufáról vagy tizenegyesről. Elsősorban magunkat kell helyre tenni, hogy képesek vagyunk pontot, pontokat szerezni, vagy elsősorban gólt rúgni. Vágó Levente már visszatért, de várjuk a többieket is, kulcskérdés, hogy ők mikor tudnak beszállni, ha ez megtörténik, nem fogunk olyan alárendelt szerepet játszani, mint az első félidőben, majd jönni fog a hit, és ez után a gól és a pont is. Ha gólt szereztünk volna a meccs kritikus szakaszában, akár a pontszerzés is benne lett volna, de most nem abban a stádiumban vagyunk. Játékosaimnak el kell hinniük, hogy meg tudják ezt csinálni, egy ilyen szintű ellenfél ellen ha nem érünk azzal az egy-két helyzettel, akkor egy ilyen csapat nem fog többet adni. Hétről-hétre megvannak az ilyen lehetőségeink, de most ezekkel nem úgy élünk, mint az elején. Ha kesergünk, nem fog változni a helyzetünk, ha dolgozunk, akkor egyszer elkapjuk a fonalat, és pontot fogunk szerezni."

Toldi Gábor:

"Magabiztosak és fegyelmezettek voltunk, az első félidőben akár nagyobb előnyre is szert tehettünk volna. A második félidő elején kicsit bent maradtunk az öltözőben, a SZEOL felívelt labdái problémákat okoztak, majd a két kiállítás minket zavart meg. A tizenegyest követően veszélybe is kerülhettünk volna, majd ismét kontroll alatt tudtuk tartani a meccset. Az összkép alapján megérdemelten nyertünk. Lélektanilag is fontos egy csapatnak, ha idegenben sikerül gólt szerezni az elején. Az első félidőben fölényben tudtunk futballozni."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+3'
Vége, Molnár lefújja - ugyan derekasan küzdött a SZEOL, amelynek lett is volna esélye arra, hogy legalább egy pontot itthon tartson, de a Csákvár megőrizte első félidőben szerzett előnyét.
90+1'
Egy felső léc, még a végére: Péter fejese hullik rá a keresztlécre, legalább a szépítést megérdemelte volna a SZEOL.
88'
Buzási is kap még egy sárgát a végén.
88'
Nyilasi tekeri a hosszú felső fölé a labdát.
88'
Rácz rántja le Molnár Tibort, ezért ő is sárgát kap, és nem rossz helyről, a tizenhatos bal sarkáról lőhet szabadrúgást a Csákvár.
86'
Molnár Tibor ugrik ki a leshatárról, vagy talán azon is túlról, estében még belepöcköl, de elcsorog a bal kapufa mellett.
85'
Az utolsó vendég csere: Lőrinczet Erdei váltja a Csákvárban.
84'
Kéri beadására ketten is érkeznek az ötös bal sarkánál: Buzási és Péter Antal sem tud azonban fejelni, minden esetre ez megint egy olyan szegedi támadás volt, ami többet ígért. Még talán egy szalmaszál van valahol...
82'
Jön a SZEOL harmadik cseréje: Lévait Mendebaba váltja a SZEOL-ban.
80'
Csákvári csere: Pauditsot Molnár Tibor váltja az utolsó tíz percre.
75'
Kéri áll oda: ÉS FÖLÉRÚGJA! Kimarad a tizenegyes, ez pedig egy óriási sansz volt, lett volna negyed órája a szegedieknek arra, hogy egyenlítsenek, és legalább egy pontot itthon tartsanak, így viszont marad minden ugyanúgy - annyi eltéréssel, hogy 10 a 10 ellen a csapatok.
74'
Piros a túloldalon is! Póti volt túlzottan kemény a büntetőterületen belül, amiért Molnár sporttárs befújt egy büntetőt, és kiküldte a vendégek védőjét, tíz a tíz ellen a csapatok, és tizenegyes a SZEOL-nak!
72'
Ez viszont nem hiányzott ... Fülöp csúszik be a középpálya közepén, amiért Molnár egyből előhúzza a piros kártyát, megfogyatkozik a SZEOL.
70'
Ez nem volt rossz, egy szép szegedi akció végén Péter lőhet - jó helyre is ment volna a labda, de sajnos Póti blokkolta. Van kurázsi a Szegedben, nincs még veszve ez a meccs!
67'
Szerkezeti átalakítással is járt a SZEOL cseréje: Gajág ment fel a védelemből, akinek a helyét Vágó vette át a védelem tengelyében - hátha ezzel a húzással picit megkavarja a vendégek védelmét Tóth Ákos.
65'
Mindkét csapat cserél, a vendégektől Bakos helyét Kocsis Gábor veszi át, míg a SZEOL-ban debütál a sérülése után visszatérő Vágó, aki Beretka helyére áll be.
62'
Na, ez lesz az! Most picit oda tudja szögezni ellenfelét a kapujához a SZEOL, Grünvald szabadrúgása, majd Beretka kornere után is ott van a SZEOL a tizenhatoson belül, de Rácz fejesét végül kiöklözi Dániel. Kezd magára találni a SZEOL!
57'
Pauditsot kell ápolni, átmenetileg tíz emberrel a vendégek: Fülöp kapu elé löbbölt labdája azonban túl hosszú Péter Antal felé. Paudits közben visszatér, újra teljes létszámmal a Csákvár.
53'
Mintha bátrabban és összeszedettebben futballozna a SZEOL, többet is jut el a csapat a csákvári kapu előterébe - ennek még nincs eredménye ugyan, de még van ideje Tóth Ákos együttesének.
48'
Ez már nem volt rossz: Grünvald szögletét Rácz tudja kapu felé továbbítani, alig fél méterrel megy el a kapu mellett a labda. Egy szépítő gól nagy erőt adhatna a SZEOL-nak a folytatásra.
46'
Forró Attila nem jött ki a második félidőre, Fülöp Tibor érkezett a helyére.
46'
Folytatódik a meccs, a szünetben egyet cserélt a SZEOL SC.
SZÜNET
45'
Hosszabbítás nélkül ér véget az első félidő: a Csákvár jóval veszélyesebben futballozott az első 45 perc folyamán, ebből pedig sajnos kétszer be is talált: a folytatásban több kellene a SZEOL-tól, hogy legalább egy pontot megmentsen!
43'
Egy szegedi szöglet: na, ez talán egy lehetőség még a szünet előtt! Grünvald középre ívelését azonban Buzási fölé csúsztatja.
37'
Megint egy kisebb csákvári lehetőség: a beadást végül lehúzza Dongó. Egyelőre nem tud igazán komoly akciót felépíteni a SZEOL, a passzokba elöl hiba csúszik, ráadásul Pótiék hátul jóformán hiba nélkül hozzák le a meccset eddig.
32'
Gól, ez így nagyon nagy baj! Egy szögletet csúsztatnak meg a röviden, amire Kékesi érkezik remekül, aki közelről bepofozza a labdát a kapuba, 0-2. Innen nehéz lesz pontot menteni...
30'
Kéri megy bele keményen egy párharcba - Molnár Attila ezért is felmutatja a lapot.
29'
Egy távoli lövés Lőrincztől - szerencsére a vizes talaj nem vicceli meg Dongót.
26'
Egy villámgyors csákvári kontra: Paudist lép ki a jobb szélen, majd eljut a labda a hosszún érkező Mészároshoz, akinek jobblábas lövése elzúg a kapu előtt keresztbe. Egyelőre ez a ritmus hiányzik a SZEOL-ból - persze nem olyan egyszerű ez, hiszen az előbbi szituációból is látszik, ha picit fellazul a szegediek védelme, rögtön jön a Csákvár kontrája.
24'
Egy jó kiugratás Lőrincz felé, de Grünvald meg tudja őt előzni, és kipöcköli, fontos mentés volt. A korner után kirúgja a labdát a SZEOL védelme.
18'
Péter kapja a labdát egy bedobás után, aki háttal áll a kapunak a 16-oson belül, keresi a helyet, de Póti nem engedi, majd le is szerelik a szegedi csatárt.
14'
Egy vendég szöglet után Ikonomu fejeli ki a labdát a gólvonalról - egyelőre nehezen találja a ritmust a SZEOL, a Csákvárnak pedig úgy tűnik, a talaj sem okoz problémát.
10'
Gól, vezet a Csákvár... egy szép kényszerítő után Kiprichnek Nyilasi teszi vissza, aki kapásból lövi el Dongó mellett nyolc méterről, 0-1.
8'
Kéri előtt van egy kis terület a beadásra: Péter Antalnak sajnos ez egy picit hosszú, Beretka azonban begyűjti a túloldalon, de az ő centerezése sem veszélyes.
6'
Rácz fejeli ki középen Bakos veszélyes, jobbról középre küldött labdáját - a szögletnél is jól működik a szegedi védelem. A Csákvár magához ragadja a kezdeményezést az elejétől fogva.
2'
Rögtön egy sárga: Forró csúszik be párossal az ellenfél térfelén, ezért rögtön előkapja a sárgát Molnár Attila.
1'
A vendégek kezdték a meccset. A SZEOL kék-feketében, míg a Csákvár sárgában játszik.
14.10 - A kéthetes szünet talán a szegedieknek tett jobbat: ez alatt kicsit rendezhették soraikat, bár sajnos a sérültek közül csupán Vágó Levente áll játékra készen, míg Németh László betegséggel küszködik, Harsányi István pedig nem állhat ma a csapat rendelkezésére sérülése miatt. Ami még pozitív előjel lehet, hogy a Csákvár mindhárom vereségét idegenben szenvedte el - reméljük, ma megszületik a negyedik! 14.01 - A szegediek összeállítását tekintve az eltiltott Puskás Csaba helyét Buzási Péter vette át a kezdőben, míg a kispadon először foglal helyet az idény során Vágó Levente, aki mellett a kapus Siska Richárd, Fülöp Tibor, Mendebaba Szása és Schrammel Ádám foglal helyet. 13.44 - Köszöntjük olvasóinkat a SZVSE-stadionból, ismét hazai pályán játszik a SZEOL SC, amelynek mai ellenfele a Csákvár lesz. Az eső most éppen nem esik, de erősen felázott talaj várja ma a csapatokat, ami minden bizonnyal kihatással lesz a játékra is. A mérkőzés Molnár Attila sípszavára 14.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.