Labdarúgás: nem tudta leszakítani a Cigándot a SZEOL

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeol_kisvard36_gs

Zsinórban harmadik mérkőzését veszítette el a SZEOL SC az NB II-ben, a szegediek ezúttal a sereghajtótól kaptak ki.

A 20. helyezett Cigánd vendége volt – Balmazújvárosban – a 19. SZEOL SC a 12. forduló vasárnapi mérkőzésén. A két gárda között öt pont különbség volt a tabellán, a Tisza-partiak ezt nagyon szerették volna nyolcra növelni, hogy legalább egy vetélytársat leszakítsanak. A fontos alsóházi találkozót nem kezdték rosszul az eltiltott kapust, Leindlert, valamint a sérült Tomisicet, Vágót, Maksimovicot, Ondrejót, Nagy Richárdot és Búrányt nélkülöző vendégek. Beretka 16 méteres lövésével, majd Lévai 6 méterről leadott fejesével is veszélyeztettek, ám ezek a kísérletek elkerülték a kaput. Az első félidő derekától a pályaválasztó átvette az irányítást, a 31. percben egy rövid passzos játék után Katona 12-13 méterről tüzelt, a lövés centikkel ment mellé. A 39. percben már nem úszták meg a szegediek, a Cigánd egyik román légiósa – a sok közül -, Popescu 6 méterről ollózott a hálóba; 1-0.

A második félidő elején tovább nehezítette a mieink helyzetét, hogy az 51. percben Puskást második sárgával kiállították. Kár volt a felesleges faultért, különösen, hogy korábban szövegelésért már kapott egy lapot a rutinos futballista… Egyre komolyabb fölénybe került ezután a létszámfölényben futballozó házigazda, aki – úgymond – köszönte szépen, élt a lehetőséggel, az amúgy is tartalékos, ezer sebből vérző SZEOL hibáival. Barcsay beadását Roszel előbb közelről vágta – a játékot sérülten vállaló – Dongó kapusba, majd a 64. percben megduplázta előnyét a Cigánd: a nemrég beállt Roszel nagyszerű passzal hozta helyzetbe Katonát, aki 8 méterről laposan elgurított hálóőrünk mellett; 2-0. A SZEOL igyekezett ugyan, de tíz emberrel nem tudott igazán nagy helyzetet kialakítani, és ahogy kockáztatott, úgy lazult fel a védelme. A második gól szerzője a 88. percben ismét betalálhatott volna, de elpuskázta a ziccert. A hosszabbításban azonban már nem ismert kegyelmet Katona, Nagy önzetlen átadását vágta be, beállítva a 3-0-s végeredményt.

A SZEOL ezzel 10 pontjával továbbra is a 19. helyen áll, a Cigánd viszont immár 8 pontos mögötte. A szegediek augusztus 24-én nyertek utoljára, most zsinórban harmadik találkozójukat veszítették el. Nem véletlenül nyilatkozott úgy Tóth Ákos vezetőedző, hogy rendkívüli módon jól jön most nekik a kéthetes szünet, ami lehetőség ad arra, hogy felgyógyuljanak a sérültek, összekapja magát a társaság. Október 16-án a Csákvár látogat a SZVSE-stadionba: ott szükség lesz a lehető legjobb teljesítményre és végre az újabb három pontra!

A labdarúgó NB 12. fordulójában:

Cigánd SE – SZEOL SC 3-0 (1-0). Balmazújváros, vezette: Böcskei Balázs (Farkas Balázs, Kovács II. Gábor).
Cigánd: Egyed – Szilágyi, Raducu, Csicsvári, Barcsay (Nagy 68′), Popescu (Roszel 61′), Oltean, Angyal (Varga 65′), Baksa, Katona, Molnár. Szakmai igazgató: Szénay Péter.
SZEOL: Dongó – Gajág, Kéri, Ikonomu, Grünvald, Rácz, Forró (Németh 46′), Lévai (Schrammel 74′), Puskás, Beretka (Buzási 74′), Péter. Vezetőedző: Tóth Ákos.
Gólszerzők: G. R. Popescu (39′), Katona Gy. (64′, 91′)
Kiállítva: Puskás Cs. (51′)

Tóth Ákos: “Az első félidőben mutatott gyenge játékunk okán teljesen megérdemelten szerzett vezetést a szünetig a Cigánd. A második félidő kezdetén egy fegyelmezetlenség okán emberhátrányba kerültünk, ami végleg el is döntötte a meccset, innentől már tulajdonképpen csak a vereségünk nagysága volt kérdéses. Az az igazság, hogy hétről hétre fogyunk, és ezek a problémák mostanra csúcsosodtak ki. Természetesen ez nem mentség azok számára, akik a pályán voltak, tőlük sokkal többet várunk, ezúttal nem tudták megismételni például a Kozármisleny elleni idegenbeli teljesítményt. Nagyon jókor jön most számunkra a két hét szünet! Bízom benne, a következő mérkőzésre többen leszünk, és elindulunk végre felfelé!”

Előző sztori

Illegális bevándorlás: a román külügyminiszter szerint Románia a schengeni térség határai védettségét is erősítené

Következő sztori

A jövő héten már hűvös, őszies lesz az időjárás