Sport

Labdarúgás: nem ismer elveszett labdát a Szeged-Grosics fiatal támadója

Labdarúgás: nem ismer elveszett labdát a Szeged-Grosics fiatal támadója

2016. október 4., kedd
Labdarúgás: nem ismer elveszett labdát a Szeged-Grosics fiatal támadója
szeged_2011_balmazujvaros12_gs

Közel állt a forduló előtt listavezető Balmazújváros legyőzéséhez a Szeged 2011-Grosics Akadémia, ám a hosszabbításban kapott gólt követően döntetlent játszott hajdúsági ellenfelével Klausz László együttese. A meccset, és a bajnokság eddigi szakaszát a vasárnapi gólszerzővel, Zádori Krisztiánnal beszéltük át.

Már-már kútba veszettnek hitt labdát mentett meg, sőt, továbbított a kapuba a Balmazújváros elleni mérkőzés kilencedik percében a Szeged 2011-Grosics Akadémia fiatal csatára,

Zádori Krisztián

. A 19 éves csatár bátran rástartolt az indításra, és bár nagyon közelített

Horváth László

kapus, sikerült elfejelnie előle a labdát, amely a gólvonal mögött kötött ki, ezzel megszerezte a vezetést csapatának. „A védő és a kapus között hiányzott a megértés, elfejeltem a kapus mellett, de ahogy jött tovább, elég keményen ütköztem vele, betört az orrom is. Nem kell kihagynom meccset, csak ápolásra szorultam. Számomra nincs elveszett labda, ahol lehet esélyem megszerezni azt, vagy van sansz a gólszerzésre, abba belemegyek” - mondta el a SZEGEDma.hu-nak Zádori Krisztián, aki később szinte hasonló szituációt követően kevéssel a kapu mellé emelt. Ugyan mintegy nyolcvan percig vezetett a 11 fordulót követően első helyen álló Balmazújváros ellenében a Szeged-Grosics, ám meg kellett elégednie az egy ponttal, miután a csereként beállt Vólent Roland egy pontot megmentett a balmaziaknak – bár az egyenlítő gól a leshatárról, vagy talán azon is túlról érkezett. „Az első félidő kiegyenlített volt, a szünet után beszorultunk, a sok beívelés miatt veszélyes volt az ellenfelünk, majd a végén egy lepattanó után egyenlített a Balmazújváros, balszerencsések voltunk most. Elölről nem láttam, de a meccs után hallottam, hogy lesnek tűnt az egyenlítő gól. Együtt van a csapatunk, minden meccsre úgy megyünk ki, hogy nyernünk kell, és a Balmazújvárosnak mumusa vagyunk, hiszen nem bírtak még bennünket megverni” - tért ki a Szeged-Grosics csatára arra, hogy az eddig lejátszott öt, Balmazújváros elleni meccs közül négyet Germán Tamásék nyertek meg, így a győzelmi sorozat a vasárnapi döntetlennel szakadt meg.

szeged_2011_csakvar41_gs

Zádori Krisztiánnak ez volt a harmadik idei találata, ezzel holtversenyben a legeredményesebb játékos a Szeged-Grosicsnál, nem mellesleg pedig ár többet lőtt, mint a tavalyi szezonban – igaz, csak a tavaszi idényben kapott bizonyítási lehetőséget

Klausz Lászlótól

, akkor nyolc meccsen kétszer volt eredményes, míg most 12 találkozó alatt érte el a három találatot. „Annak örülök, hogyha a csapatom betalál, teljesen mindegy, hogy ki, csak lője be, de persze annak külön örülök, ha sikerül gólt szereznem. Jól jön mindenkinek ez a kéthetes pihenő, sok volt a meccs mostanában, bár jobb lett volna, ha győzelemmel mehetünk a szünetre” - fogalmazott a közeljövővel kapcsolatban Zádori Krisztián, hiszen a válogatott világbajnoki selejtezői miatt legközelebb csak jövő vasárnap lép pályára a Szeged-Grosics Budaörsön. Ezzel a döntetlennel az ötödik helyről várhatja a folytatást a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amely 19 pontot szerzett az eddigi 12 forduló alatt, ugyanakkor igen sűrű a mezőny, hiszen az élen álló Kisvárda és a tizenhatodik helyezett Szolnok is egyaránt öt pontra van a csapattól. „Reménykedem benne, hogy ott tudunk maradni az élbolyban, de még most találkozunk a nagyobb nevű csapatokkal, mint a Puskás Akadémia, a Békéscsaba vagy a Kisvárda. Minden meccsre ugyanúgy készülünk. Az egész csapatunk együtt védekezik, ezt rengeteget gyakoroljuk, ennek köszönhető, hogy mindenki tudja, hova kell helyezkednie” - nyilatkozta az eddigi sikerek egyik fontos eleméről Zádori Krisztián, hiszen mindössze hét gólt kapott 12 meccs alatt a szegedi védelem, amely a legkevesebb az NB II húszcsapatos mezőnyében. A szezon távlati céljaival kapcsolatban Zádori Krisztián kifejtette, elsősorban szeretne végig a kezdőcsapat tagja maradni, valamint gólokkal segíteni a csapatát, egyúttal reméli, az élmezőnyben végeznek a bajnokságban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.