Sport

Labdarúgás: három meccs után újból pont nélkül maradt a Mórahalom

Labdarúgás: három meccs után újból pont nélkül maradt a Mórahalom

2016. október 1., szombat
Labdarúgás: három meccs után újból pont nélkül maradt a Mórahalom
morahalom_honved45_gs

Bár az elmúlt hetekben jól teljesített, de nem tudott pontot szerezni a Dabas-Gyón elleni, Maglódon megrendezett találkozón a Mórahalom VSE: Magyar Györgyék ezzel ötödik vereségüket könyvelhették el.

Ellenkező előjelekkel várhatták a csapatok az egymás elleni mérkőzésüket, hiszen a Dabas-Gyón az elmúlt három fordulóban nyeretlen, míg a Mórahalom veretlen maradt, a homokhátiak ráadásul a bajnoki címre esélyes Budafok ellenében tudtak egy igen értékes pontot szerezni. Ezúttal a Mórahalom más játékot választott, mint korábban: nem engedte, hogy ki tudja hozni ellenfele a labdát, feltolták a védekezésüket, és ez jól is működött, hiszen a hazaiak elvétve kerültek oda Halász Krisztián kapuja elé. Ugyan dominált a mezőnyben a Mórahalom, de nem akart jönni a gól - egy alkalommal hiába lőhetett egy szögletet követően háromszor is a tizenhatoson belülről a homokházi gárda, rendre volt egy blokkoló védő, aki megakadályozta, hogy komolyabb gondot okozzon a lövés Kovács Tamás kapusnak. Abszolút nem volt benne a meccsben, mégis gólt tudott szerezni a Dabas-Gyón a második félidő közepén: egy lapos beadás jutott el a hosszúra, ahol Bokányi Richárd próbált volna sarokrúgásra tisztázni, de pont a kapufát találta el, a kipattanó pedig megtalálta a csereként beálló Szemán Lajost, akinek nem volt nehéz dolga egy méterről a kaputól. A gólt követően hiába nyomott a Mórahalom, az egyenlítés nem sikerült, így megszakadt Szalma Gergelyék három meccs óta tartó veretlenségi sorozata. A Mórahalom a következő fordulóban, október kilencedikén a Paksi FC II. vendége lesz.

NB III Közép csoport, 9. forduló

Dabas-Gyón FC - Mórahalom VSE 1-0 (0-0)

Maglód, vezette: Szabó Levente (Galán Roland, Pipicz Norbert)

Dabas-Gyón:

Kovács T. - Sós M., Kozma I., Vasas, Riba, Csepregi, Borsos (Méder, 23'), Poncok, Nagy A. (Lakatos, 90'), Pirik (Szemán, 62'), Horváth R.

Vezetőedző:

Aranyos Imre.

Mórahalom:

Halász - Mészáros T., Zámbó, Magyar, Fodor, Pócs D., Várda (Busa - a szünetben), Szücs, Bokányi (Hauk, 83'), Szalma (Pócs T., 59'), Crkvenjakov.

Edzők:

Magyar György és Sasa Vojnic-Zelic.

Gól:

Szemán (65').

Sárga lap:

Riba (35'), Vasas (37'), Horváth R. (61'), Szemán (83'), Sós (86'), Kozma (90'). Sasa Vojnic Zelic:

"Teljesen más volt a játékunk, jobbak voltunk az ellenfelünknél, és ugyan mi sem játszottunk jól, de az ellenfelünket így is felülmúltuk. Jó időben kaptuk a pofont annak érdekében, hogy tudjuk, hogy hol a helyünk."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.