Sport

Labdarúgás: az FK vendégeként javított a Makó + FOTÓK

Labdarúgás: az FK vendégeként javított a Makó + FOTÓK

2016. október 15., szombat
Labdarúgás: az FK vendégeként javított a Makó + FOTÓK
fk_szeged-mako022kf

Ugyan a második félidő elején sikerült egyenlítenie a Makó ellen az FK Szegednek, de ez nem ért pontot a diszkoszvetősök számára.

Két nyeretlen meccs után utazhatott az FK 1899 Szegedhez a dobogón álló Makó, azonban a hagymavárosiak előnye mindössze egy pont volt a két csapat egymás elleni, szombat délelőtt rendezett mérkőzését megelőzően. A Makó kezdte határozottabban a meccset, bár igen sok párharc jellemezte a találkozót, de a vendégek lábain járt többet a labda, viszont ezekből elvétve tudtak csak helyzeteket kialakítani, legtöbbször a leshelyzetek is megakadályozták ebben

Méhes Tibor

együttesét. Az FK Szeged a kontrákban bízhatott, ám mindkét szélen jól zárt a makói védelem, majd az első félidő első felét követően mégis a diszkoszvetősök jártak közelebb a gólhoz, miután egy távoli szabadrúgásnál alaposan nyújtóznia kellett a nyáron éppen az FK-től Makóra igazoló

Garamvölgyi Csabának

egykori csapattársa,

Dóra János

szabadrúgása után, amely így is a bal kapufáról pörgött ki. A vendégek fölénye továbbra is jellemző volt a meccsre, de lesgólnál tovább nem jutottak - egészen kettő perccel a szünet előttig, amikor is

Gémes Bencéről

egy pillanatra megfeledkeztek a szegedi védők, aki megiramodott a labdával a balszélen, majd a kapu felé tört, a kifutó

Mikuska Bence

fölött pedig a léc alá lőtt, ezzel lélektanilag is fontos előnyhöz juttatta csapatát, 0-1. A fordulást követően rögvest sikerült az egyenlítés az FK Szegednek: egy bedobás után

Benkő Jakab

tört be a tizenhatoson belülre, majd a földre került védője szorításában,

Brezovai Zoltán

játékvezető pedig a mészpontra mutatott: Dóra János volt az ítélet végrehajtója, aki higgadtan értékesítette a tizenegyest, így egalizált az FK, 1-1. Alig kettő percig örülhetett azonban a kék-fekete gárda az egyenlítésnek, ugyanis a (az egykoron szintén az FK Szegedben futballozó)

Varga Richárd

lőtt a bal felsőbe egy távoli szabadrúgást alig két perccel később, ezzel újra előnybe került a Makó, 1-2. Pár perccel később végleg lezárhatta volna a meccset a lendületben maradt Makó,de Gémes Bence nem tudta gólra váltani ziccerét - a sárgák és cserék után azonban

Bánóczki Dániel

már pontosabb volt mintegy negyed órával a meccs vége előtt, ezzel kvázi eldöntötte a három pont sorsát. A hátralévő időben ugyan ment előre az FK Szeged, de a szépítés már nem sikerült a szegediek számára, így a bravúrgyőzelmeket követően, amikor az Algyőt és a Szentest is elkapta a gárda, most nem sikerült egy újabb nagy halat kifogniuk Imre Zoltánéknak, a Makó pedig két nyeretlen meccset követően ismét három pontnak örülhetett, és megerősítette dobogós helyét - mi több, felugrott a második helyre, de persze ez a Tiszasziget SZVSE elleni mérkőzése után még változhat. Az FK így nem tudott fellépni a dobogóra, a következő fordulóban pedig a Kiskundorozsma vendégeként próbálhat meg újból a győztes útra lépni, míg a hagymavárosiak egy vérbeli rangadó vár hazai környezetben az Algyő ellenében.

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, műfű, 100 néző
2016. október 15., 11.00
FK 1899 Szeged
Makói FC
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Brezovai Zoltán •* Asszisztens: Dobai János, Böszörményi Sándor.
1
-
3

Férfi labdarúgó Csongrád megyei I. osztály, 9. forduló:

FK 1899 Szeged - Makói FC 1 - 3 (0-1)

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, műfű, 100 néző. Vezette: Brezovai Zoltán (Dobai János, Böszörményi Sándor).

FK Szeged:

Mikuska - Prontvai, Dóra T., Turján, Barta (Lengyel, 77'), Szalai, Csuka, Imre (Kovács G., 87'), Lajkó (Degovics, 67'), Benkő, Dóra J.

Vezetőedző:

Hüvös Gábor.

Makó:

Garamvölgyi - Rakonczai, Hacker, Kalász, Sirokmán, Bánóczki, Széll K. (Gilinger, 77'), Tóth T. (Solymosi, 77'), Varga R., Galló (Bartucz, 87'), Gémes.

Vezetőedző:

Méhes Tibor.

Gól:

Dóra J. (48', büntetőből) ill. Gémes (43'), Varga R. (50'), Bánóczki (74')

Sárga lap:

Szalai (65'), Csuka (70'), Barta (72') ill. Sirokmán (42'), Varga R. (63'), Széll (72'). Hüvös Gábor:

"Tudtuk, hogy a Makó egy nagyon jó csapat, gyors, dinamikus, jó labdarúgók alkotják. Mi egészen más típusú csapat vagyunk. Tudtuk, hogy egyet biztosan rúgni fogunk, hiszen majdnem minden meccsen betalálunk, egy ikszel próbáltuk a meccset kihúzni, de aki látta a meccset, az láthatta, hogy a Makó egy hajszállal is, de jobb csapat volt. Az Algyő és a Szentes elleni bravúrgyőzelmek ilyenkor értékelődnek fel, nem tudom, hol van az igazság, de szorgalmas hangya módjára gyűjtögetjük a pontokat. Tudtuk a bajnokság elején, hogy nagyjából mire vagyunk képesek, azt a játékot is hoztuk."

Méhes Tibor:

"Benne volt valószínűleg az én fejemben is, hogy az előző két meccs nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Ami nagyobb baj, hogy védekezésünk többé-kevésbé rendben volt, de nem rúgtunk gólt 180 perc alatt. Ma is elég nehezen indult a dolog, nem voltunk elég határozottak a kapu előtt, mindig rossz megoldást választottunk. Ha valaki edzősködött, az tudja, hogy milyen szenzációs dolog a félidő vége előtt gólt rúgni. Igaz, utána ez mindjárt vissza is fordult ellenünk, ahogy kijöttünk, egy ajándék-tizenegyest kapott az ellenfél. Nagy szerencsénk volt, hogy hamar újból vezettünk, ekkor azt éreztem, hogy már eldőlt a meccs. Nagyon örülök annak, hogy nyertünk, hiszen rázós meccsek várnak ránk, jó passzban látom a fiúkat. Helyenként jól is játszottunk ma, szép gólokat szereztünk. Második olyan meccsünket játszottuk le, ahol sajnos nem védik a támadófocit, úgy tűnik, ehhez hozzá kell szokjunk. Büszke vagyok a fiúkra, hogy nem vették fel ezt a kesztyűt, hanem játszottak. A legnagyobb dicséret az, ha az ellenfél edzője is elismeri a teljesítményt: Hüvös Gábor is annyit mondott, nagyszerű csapatom van, ennél nagyobb dicséret azt gondolom, nem kell egy csapatnak."

Online közvetítésünk

VÉGE
90'
Nem hosszabbít Brezovai sporttárs: a félidő elején ugyan egyenlített az FK Szeged, de a folytatásban lendületesebben futballozó Makó mindhárom pontot elviszi a Felső Tisza-parti stadionból.
87'
Egy újabb kettős csere: Imre számára ér véget a meccs hazai oldalról, akit Kovács Gábor vált, míg a túloldalon Galló helyére Bartucz jön.
86'
Megy ugyan előre az FK Szeged, de nincs él a támadásaikban - a Makó biztos előnyének tudatában nyugodtan futballozhat az utolsó percekben.
81'
Ez érdekes jelenet volt: egy magasan, a kapu elé ívelt labdát gyűjtött volna be Garamvölgyi, ám kicsúszott a kezéből, végül Solymosi a gólvonal előtt még ki tudta vágni.
77'
Mindkét együttes cserél: az FK-ban Bartát Lengyel Csaba váltja, míg a vendégeknél Széll és Tóth Timotheusz jön le, helyükre pedig Gilinger és Solymosi érkezik.
74'
GÓÓÓÓL! Ezzel valószínűleg eldőlt, Bánóczki kapott egy labdát a tizenhatoson belül, majd egy igazítás után pontos lövése a bal alsóba zúg, ezzel kettővel vezet a Makó bő negyed órával a vége előtt.
72'
Lap ide és oda is: Barta kap egy sárgát utólag, aki Bánóczkit ütközi le a félpályánál, majd Széll vezeti tovább az akciót, aki végül elveszti, miután rendesen gyűrték őt, majd ezt követően meglöki ellenfelét, ezért ő is sárgát kap.
70'
Csuka is besárgul, aki Gémest viszi földre egy felpassz után.
67'
Először Hüvös Gábor változtat: Lajkó helyét Degovics veszi át a folytatásra.
65'
Szalai próbálta meg lerántani a villámgyors kontránál a balon meginduló Varga Richárdot - az egykori FK-játékos ugyan tovább tudott menni, de a játékvezető az előnyszabály alkalmazása után figyelmezteti sárgával Szalait.
63'
Benkő és Varga Richárd csap össze kőkeményen a felezőnél: utóbbinak villan a sárga a párharc után.
58'
Mi maradt ki! Széll remek, külsős indításával léphetett ki Gémes, akivel szemben csak Mikuska állt, ám a makói támadó lazán akarta befejezni az akciót, gyenge lövése pont az FK kapusának kezeiben landolt.
56'
A makói második gól óta mezőnyjáték zajlik a pályán: az FK-nak változtatnia kell, kérdés persze, hogy mennyire engedi ezt majd a Makó, miképp az is, előnyük tudatában mennyit kockáztatnak a folytatásban a vendégek.
53'
Ez nagy lehetőség volt, egy tizenhatoson belülre belöbbölt labdát Dóra Tamás talált el rosszul, miközben felszabadított volna, a lecsorgót begyűjtötte Bánóczki, aki az alapvonalról visszagurított, a lendületből érkező Gémes azonban pont Mikuskába lőtte a labdát öt méterről.
50'
GÓÓÓÓL! Megint előnyben a Makó! Varga Richárd állt egy szabadrúgás mögé, majd 15 méterről a bal felsőbe tekert, Mikuska csak beleérni tudott, de hárítani nem, 1-2!
48'
GÓÓÓÓL! Dóra János állt a labda mögé, aki magabiztosan lőtt a jobb alsóba, Garamvölgyi a másik irányba ment, esélye sem volt, kiegyenlít az FK! Valószínűleg valami hasonló tervekkel jöhetett ki a folytatásra a diszkoszvetős alakulat, a gyors egyenlítés tervében, ez sikerült is!
47'
TIZENEGYES! Egy jobb oldali bedobás után Benkő tolta meg, majd akadt fent a védőjén, és mivel ezt a tizenhatoson belül tette, büntetőt rúghat az FK!
46'
Folytatódik a mérkőzés, a szünetben egyik mester sem változtatott csapatán.
SZÜNET
45+1'
Minimális hosszabbítás után ér véget az első félidő: a látottak alapján megérdemelten vezet a Makó, amely többet tett a gólért, és Gémes találatának köszönhetően még a szünet előtt meg is szerezte azt, így egészen más folytatás várható, mintha maradt volna a 0-0.
43'
GÓÓÓÓÓL! Vezet a Makó! Kissé a semmiből, de előny az aktívabb Makónál, miután Gémes viharzott el a bal szélen, majd a kapu fele tört, a kifutó Mikuska felett pedig a léc alá lőtt, 0-1.
42'
Sirokmán kapja a meccs első sárgáját, aki a meginduló Benkőt rántja le a félpályánál.
36'
Galló is szerzett egy lesgólt: Hacker szép megindulása után tálalt társa elé, aki a leshatáron túlról indult, így érvénytelen a találata. Egyre nehezebben tudja felépíteni támadásait az FK Szeged.
33'
Nyom a Makó, de nem tudja igazán komoly veszély elé állítani Mikuska kapust: labdabirtoklásban ugyan ellenfele fölé nőnek Méhes Tibor tanítványai, de ezt nem tudják egyelőre az eredményben is megmutatni.
27'
KAPUFA! Dóra János jó 25 méterről lőtt kapura egy szabadrúgást, Garamvölgyi minimális érintése is kellett ahhoz, hogy a bal kapufát találja el a labda, remek volt a lövés és a védés is!
26'
A jobb oldalra áthúzódó, de most éppen befele mozgó Benkő kap egy hatalmasat Tóth Timotheusztól, és bár erőteljesen reklamálnak a hazaiak, Brezovai játékvezető nem húzza elő a sárgát. Sportszerű a meccs egyébiránt, bár sok az apró, pici fault, de nem beszélhetünk durvaságról.
22'
Széll lőhet szabadrúgást jobbról, az oldalvonal mellől: élesen a kapu elé lőtt labdáját Mikuska öklözi ki, amit Galló kapásból lő rá, de jócskán a kapu fölött köt ki kísérlete.
16'
Ez már bent van - de érvénytelen! Gémes tartotta meg remekül a labdát több védő között, majd ki tudta játszani a balösszekötőben üres Gallónak, akinek lágy ívelése találta meg az üresen álló Széllt: szép akció volt, aminek a végén át is emelte Mikuskát Széll, de mindezt lesről tette. Átvette a kezdeményezést a Makó.
15'
Gémes tudja megcsúsztatni Sirokmán bal oldali beadását, de a hosszún nem érkezett társ - továbbra is kiegyenlített, küzdelmes meccs zajlik a pályán.
11'
Hiába próbálkozik a széleken a Makó, Gallót és Gémest is a partjelző zászlaja állítja meg - remekül lép ki a szegedi védelem, amely így ugyan ad egy kis területet a makói csatároknak, de a les rendre megakadályozza őket abban, hogy ziccerig jussanak.
7'
Mindkét csapat kombinatív játékkal próbálkozik az első percekben, ám ezekből egyelőre nem alakult ki komolyabb lehetőség - sok a pontatlanság a játékban.
4'
A Makó kezd határozottabban: a vendégek már az FK térfelén megakadályozzák, hogy ellenfelük ki tudja hozni a labdát, azonban az ilyen szituáció után elvégzett szöglet nem jelent komoly veszélyt a hazai kapura.
1'
A vendégek kezdték a meccset. Az FK Szeged fehér felsőben, fekete nadrágban játszik, míg a Makó tiszta kékben lép pályára.
10.54 - Köszöntjük olvasóinkat a Felső Tisza-parti stadion műfüves pályájáról, hamarosan kezdődik a délelőtti derbi! Igen szeles, változékony idő fogadta a csapatokat, kérdés, mennyire tudnak majd "odacsípni" egymásnak a felek. A mérkőzés Brezovai Zoltán sípszavára 11 órakor kezdődik!

A találkozó elé

A szombati ebédet valamelyik együttes a dobogón állva fogja elfogyasztani: a negyedik, 15 pontos FK 1899 Szegedet csak egyetlen egységgel előzi meg a harmadik helyezett Makó. A diszkoszvetősök az elmúlt fordulóban elszenvedték második vereségüket a bajnokságban Kisteleken, ám ezt nem tudta kihasználni a Makó, amely odahaza nem tudott javítani az Ásotthalom ellen a SZVSE ellenében elszenvedett zakót követően. Hüvös Gábor tanítványai az idén már több meglepetést is tudott okozni a bajnokságban, hiszen otthonában legyőzte a tavalyi ezüstérmest, az Algyőt, majd a Molnár Zsozsi lelátó előtt a Szentest is - igaz, két veresége közül az egyiket odahaza, az Ásotthalom ellen szenvedte el. A hagymavárosiak számára nem kisebb a tét, minthogy ne nőjön tovább a távolság köztük, és az előttük álló Csongrád-Tiszasziget kettős között, ezt pedig csak úgy érhetik el, ha sikerülne nyerniük a Felső Tisza-parton, ám ez közel sem ígérkezik könnyű feladatnak, hiszen a kék-feketék szemei előtt éppen az lebeghet, hogy szombati ellenfelüket letaszítva felmásszanak a dobogóra, mindenképpen izgalmas derbire van tehát kilátás szombaton délelőtt!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.