Labdarúgás: a SZEOL védője mentálisan is erősnek látja csapatát

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeged_2011_szeol34_gs

A válogatott mérkőzései miatt nem rendeztek fordulót az elmúlt hétvégén az NB II-ben, vasárnap azonban újból pályára lép a SZEOL SC, amely közel egy hónapos pauzát követően ismét a SZVSE-stadionban játszik bajnokit. A Csákvár elleni meccs előtt a gárda védőjével, Kéri Tamással beszélgettünk.

Legutóbbi hat mérkőzésén egy pontot gyűjtött az NB II-ben újonc SZEOL SC, így a szegediek visszacsúsztak a tabella utolsó előtti helyére a válogatott szünet idejére. Nem csak azért volt nehéz dolga Tóth Ákos együttesének, mert a liga élbolyához tartozó csapatokkal találkoztak, mint a Puskás Akadémia, a Kisvárda vagy a Békéscsaba, hanem mert közben a gárda folyamatosan sérülésekkel küzdött – példaképp az éppen felépült Stefan Tomisic rögtön az első olyan meccsén ismét a maródiak listájára került, ahol kezdőként vállalni tudta a játékot, de a szezon eleje óta nem számíthat a szegediek mestere Búrány Zoltán és Vágó Levente játékára, miképp a Pakstól kölcsönvett Nagy Richárd is mindössze két mérkőzésen tudott pályára lépni. „Nagyon jól kezdtük a szezont, de fokozatosan jöttek a sérülések, minőségi játékosok estek ki tőlünk, ami egy újonc csapatot nagyon meg tud viselni, akár még egy stabil gárdát is megviselne. Jöttek olyan meccsek, ahol jó csapatokkal találkoztunk a 90 perc alatt pedig sokszor kijött az, hogy kevesen vagyunk, ezért is bukhattuk el a meccseket. Volt közte olyan is, ami valamennyire a mentális állapotunknak is volt betudható, mert nem jöttek az eredmények, de volt bírói tévedés és balszerencse is, így összességében nem jöttünk ki jól ezekből a szituációkból, kisebb hullámvölgybe kerültünk” – válaszolta portálunk érdeklődésére Kéri Tamás, a SZEOL SC játékosa.

A szegediek bekkje hozzátette, a tartósan sok sérült következtében túl sok variációs lehetősége nem volt a szakmai stábnak, mert darabra sem voltak meg, ugyanakkor nem volt ritka számukra a heti két mérkőzés az elmúlt időszakban. „Próbáltunk 1-2 játékost pihentetni, de összességében a szerda-vasárnap ritmus nem mondhatjuk, hogy egy szűk kerettel rendelkező csapatnak olyan kedves dolog lenne” – tért ki a fárasztó időszakra Kéri Tamás.

szeol_kisvard27_gs

A magyar válogatott világbajnoki selejtezői miatt az elmúlt hétvégén nem játszott mérkőzést a SZEOL, amely így közel két hetet készülhet a következő, Csákvár elleni bajnokijára, amit közel egy hónapos szünet után ismét hazai pályán vívhatnak Beretka Péterék. „Sajnos nem egyszerű izomsérültjeink vannak, több hetet vagy hónapokat jelentő kihagyásokról van szó, sokkal hosszabb nem lesz a pad a folytatásban sem. Mentálisan szerintem sikerült kijönnie a csapatnak ebből a gödörből, múlt héten végig dolgoztunk, jó hangulatú, intenzív edzéseket végeztünk. Látok biztató jeleket a folytatásra. Sikerült fejben rendet rakni, úgy neki tudunk menni a hétvégi meccsnek, hogy ne legyen nyoma az elmúlt 5-6 fordulónak” – fogalmazott Kéri Tamás.

A szegediek vasárnapi ellenfelével kapcsolatban a SZEOL saját nevelésű játékosa elmondta, a Csákvár mindig kétarcú, bárkit meg tud verni, de ugyanígy bárkitől ki is tud kapni – ugyanakkor meglátása szerint ez több csapatra is jellemző ebben az NB II-ben, főleg az idei bajnokságban. „Hazai pályán bárki ellen lehet esélyünk, a Csákvár teljesen az a kategória, ami a nem megoldhatatlan feladatot jelenti. Győzelemre fogunk játszani, egyértelmű, ennek érdekében lesznek változások a csapat játékában” – tekintett a vasárnapi meccsre Kéri Tamás.

A SZEOL stabil játékától egyetlen alkalommal tért el: a dél-alföldi rangadón, a Békéscsabával szemben mindent megtett a pontszerzés érdekében a kék-fekete együttes, ám a tavasszal még az élvonalban szerepelt csabaiak mindhárom pontot megszerezték a SZVSE-stadionban, miután kíméletlenül kihasználták a szegedi hibákat. „A Békéscsaba ellen egy nyíltabb játékot vállaltunk fel, ez egy kicsit a közönségnek is betudható, mert annyira hajszoltak bennünket, olyan komoly szurkolás volt, hogy nem lehetett nem menni előre. Jól is esett a csapatnak, hogy nem bántottak bennünket a meccs után, főleg az első félidőben küzdöttünk, de a rutinosabb csapat megbüntette a hibáinkat, így már a meccs az első játékrészben elúszott sajnos” – idézte fel a csabaiak elleni rangadót a SZEOL futballistája.

hfc_szeol36_gs

Kéri Tamás kitért rá: teljesen más egy meccs, amikor 1000-1500 néző szurkol, és minden mozdulatot megtapsol. „Ez nagyon pozitív, olyan adrenalint ad egy játékosnak, hogy végig megy előre és nem fárad el, sokszor ez az oka annak, hogy egy csapat meg tud nyerni egy kiélezett meccset, mert ott van mögötte a közönség, a tizenkettedik játékos. A Budaörs elleni meccsre is egy szerdai bajnoki után érkeztünk, ahol egy kicsit fáradtak is voltunk, de próbálkoztunk, majd az utolsó percben sikerült betalálni. Ennek lehetett a közönség is az oka, hiszen 90 percen keresztül szurkoltak és nem hagyták, hogy belealudjunk a mérkőzésbe” – mondta a 25 éves játékos.

A SZEOL mindhárom eddigi győzelmét hazai környezetben szerezte, míg otthonától távol egyedül Sopronból tudott ponttal hazatérni. A gárda hazai és idegenbeli szerepléséről Kéri Tamás kifejtette, idegenben nem rossz csapatokkal játszottak eddig, a Szeged 2011, a Sopron, a Puskás Akadémia és a Balmazújváros mind-mind olyan csapatok, akik stabil, NB II-es együttesek, vagy volt NB I-es gárdák, akik rájuk erőltetik a saját játékukat. „Nekünk még szoknunk kell ezt az NB II-es ritmust, tudatosan kell majd az ilyen meccseket is építeni. Sopronban is meglehetett volna a bravúr győzelem, de ellenfelünk felőrölt bennünket a végére. Nem lehetetlen idegenben sem nyerni, szerintem hamarosan ez is meg fog történni” – így Kéri Tamás.

A védőként és szélsőként is bevethető futballista egy év kihagyás után játszik ismét a másodosztályban, a 2014/15-ös idényben a Szeged 2011-Grosics Akadémia színeiben szerepelt az NB II-ben, így van összehasonlítása alapja az idei, és a két évvel korábbi bajnokságot illetően. „Kiegyenlítettebb a mezőny, ezt az eredmények is alátámasztják. Sok jó játékos szerepel az NB II-ben, nem derogál komolyabb játékosoknak sem itt játszani. Valamivel talán erősebb is a bajnokság, de így, hogy 20 csapat van, könnyebb is bent maradni. Nekünk ez a célunk, én is szerettem volna a másodosztályban focizni. Személy szerint az a célom, hogy visszakerüljek az NB II-es körforgásba, az külön öröm, hogy ezt Szegeden tudom megtenni, a csapattársaim nevében is mondhatom, hogy ezt a tagságot meg szeretnénk hosszabbítani” – összegzett Kéri Tamás.

A SZEOL ugyan a 19. helyen áll, de a negyedik Békéscsaba is mindössze három győzelemre van, ami tekintve, hogy a szezon harmada telt el, még közel sem jelent nagy távolságot – néhány jobb eredménnyel máris feljebb kúszhatna a táblázaton a szegedi együttes. „A tavalyi NB II-ben is temettek már csapatokat ősszel, aztán csont nélkül bent maradtak. Persze nem ez a célunk, hogy tavaszra hagyjuk ezt a dolgot, minden egyes pont nagyon sokat fog számítani. Az ősszel ennek hatványozott jelentősége van, nem szeretnénk leszakadni a mezőnytől. A Csákvár elleni feladat a következő, amire koncentrálnunk kell” – zárta a SZEOL futballistája.

Előző sztori

Mi szeretnél lenni? - Segít a pályaválasztási vásár

Default thumbnail
Következő sztori

Két népszavazási kezdeményezés kiírásának mérlegelésébe kezd ma a parlament