Mintegy 300 programmal vár az Őszi Kulturális Fesztivál + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

bobko_anna_kiallitasa34_gsA hétfői ünnepi megnyitóval hivatalosan is elstartolt az Őszi Kulturális Fesztivál, mely csaknem 300 programmal örvendezteti meg a szegedieket. A fesztivált – átvitt értelemben – a Szegedi Tudományegyetem oktatói, kutatói nyitották meg, a Rektori Hivatalban berendezett tárlaton ugyanis munkájuk és hobbijuk közben ismerhetik meg őket a látogatók.

Immár 21. alkalommal nyitott meg az Őszi Kulturális Fesztivál Szegeden, a programfüzet pedig a tavalyinál is színesebb kínálatot tartogat az érdeklődőknek. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora azt mondta, a fesztivál neve brand lett a város kulturális életében, idei 300 programja azt bizonyítja, érdemes csatlakozni a rendezvényhez. Megjegyezte, mivel a programfüzet évről évre egyre terjedelmesebb, legközelebb akár a 400 eseményt is elérhetik a szervezők.

Idén Bobkó Anna, az u-szeged.hu portál fotóriporterének tárlatával köszöntött be az őszi fesztivál. Kiállítási anyagában az egyetem oktatóit, kutatóit mutatja be, de nemcsak munkájuk, hanem különleges hobbijaik révén is. Bobkó Anna mottója: “Szeresd, amit csinálsz, csináld, amit szeretsz!”. Őt ez hajtja mind hivatásában, mind magánéletében, innen ered a tárlat témája is. A szervezők meglepetés produkcióval kedveskedtek: a Rektori Hivatal aulájában a Beatles ismert slágere, az All you need is love csendült fel. Ez a dal Anna egyik kedvence.

no images were found

Előző sztori

Újabb haladékot kapott az EU trösztellenes vádjaival kapcsolatos válaszadásra a Google

Következő sztori

Molnár Áron: az algyőiek tisztesen helytálltak