Kórházi gyermekágyat adományoztak a bohócdoktorok

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

gyermekagy003kfÚj rácsos gyermekággyal bővült a Gyermekgyógyászati Klinika Gyermeksebészeti Osztálya, ahol a Karitáció Alapítvány bohócdoktorai is vidám vizitjeiket szokták tartani.

A Karitáció Alapítvány bohócdoktorai 2008 óta szoros kapcsolatot ápolnak a szegedi gyermekklinikával, hiszen a kórházi ellátást korábban többek között legzésfigyelő készülék beszerzésével támogatták, legutóbb pedig egy 350 ezer forint értékű sebészeti szemüveget ajándékoztak a sebészeti osztálynak – idézte fel a hétfői átadón a nagyobb adományokat Péntek Éva, az alapítvány elnöke.

A mintegy 150 ezer forint értékű rácsos ágyra óriási szükség van az osztályon, mert bár a régebbi nagyobb méretű gyermekágyakat szinte mind lecserélték, a kisebbek modernizálása még várat magára – ezt már Kovács Tamás egyetemi adjunktus gyermeksebészeti intézet osztályvezető főorvosa tette hozzá. Örömmel jelentette ki, hogy egyre több civil és alapítvány támogatja az osztály munkáját, ők pedig minden hasonló segítséget, felajánlást szívesen fogadnak. Mint mondta, ebben a törekvésben az a fontos, hogy a gyerekek mindennapjai minél kényelmesebben teljenek.

no images were found

Előző sztori

Keszég László lesz a Függöny előtt, maszk nélkül következő vendége

Következő sztori

A köztársasági elnök kinevezte a GVH vezetőit