Egyetem

Kezdetét vette az Alma Mater Alumni Mentorprogramjának hatodik szakasza

Kezdetét vette az Alma Mater Alumni Mentorprogramjának hatodik szakasza

2016. október 5., szerda
Kezdetét vette az Alma Mater Alumni Mentorprogramjának hatodik szakasza

35 mentorálttal indult el az SZTE Alma Mater Alumni Mentorprogramjának új szakasza, melynek nyitórendezvényét október 04-én tartották az SZTE ÁJTK Társalgójában. Az előző időszakban végzett felmérés alapján a mentoráltak közel fele álláslehetőség vagy szakmai gyakorlat formában folytatja a közös munkát a mentorral.

Az egyetem öregdiák szervezete két és fél éve indította el Alumni Mentorprogramját, melynek keretében a jelenlegi hallgatók az országban egyedülálló módon volt SZTE-s, már tapasztalattal rendelkező szakemberekhez jelentkezhetnek 4 hónapos mentorálási időszakra. A korábban a TÁMOP programban zajlott kezdeményezésről kijelenthetjük, hogy évről évre bővül. Ebben a tanévben már az SZTE összes karáról várták az egyetemisták jelentkezését. A mentoráltak körében az előző időszakban végzett felmérés alapján közel 50%-uk valamilyen formában folytatja a közös munkát a mentorral (álláslehetőség, szakmai gyakorlat, stb.) A nyitórendezvényen megjelent mentorokat és mentoráltjaikat

Görög Márta

, az SZTE Közkapcsolati Igazgatóság, SZTE Alma Mater szakmai koordinátora köszöntötte, aki többek között arra hívta fel a hallgatók figyelmét, hogy az Alumni Mentorprogram arra is lehetőséget ad, hogy még az egyetemi évek alatt kipróbálhassák magukat szakterületükön, hogy megbizonyosodjanak róla, pontosan mi az, amit igazán szeretnek csinálni, amivel a következő körülbelül 40 aktív évükben legszívesebben foglalkoznának.

Vainel Gergely Gyula „Spider”

- aki korábban Ericsson mentorként kezdte a programot - is köszöntötte a hallgatókat és a mentorokat. Az idén már a 4D Soft Számítástechnikai Kft. mentora kiemelte, szerinte a hallgató kell, hogy a „motorja” legyen a programnak, aki kezdeményezi a találkozókat, aki szakmai kérdéseivel proaktívan fordul mentorához. Beszédének másik fő mondanivalója a tökéletlenség, miszerint minden ember hibázik. Igenis merjünk hibázni, vállaljuk fel és merjünk kérdezni, hiszen ebből tanulhatunk a legtöbbet. Továbbá, a cégek szempontjából azért látja fontosnak a kezdeményezést, mert segítségével rálátnak a leendő munkavállalók kondícióira. Az SZTE Alma Mater tavasszal újabb ciklust indít, amelynek mentori helyeiről már a következő félév elejétől tájékozódhatnak az érdeklődők. A következő időszakban lehetőség lesz arra is, hogy a cégek friss diplomás volt SZTE-s hallgatókat is fogadjanak a mentorprogramba. Az új kezdeményezéshez egy 2014-ben végzett környezetmérnök jelentkezése adta az ötletet, akit a Givaudan Hungary Kft. nem is mentoráltként, hanem végül laboráns státuszban fogadott idén tavasztól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.