Illegális bevándorlás: elbúcsúztatták a déli határ védelmét segítő cseh és lengyel kontingenst

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elbúcsúztatták a Magyarország déli határának védelmét segítő cseh és lengyel kontingenst Szegeden pénteken – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon.

Azt írták, hogy a visegrádi négyek határrendészeti együttműködésének keretében Csehországból ötven rendőr, Lengyelországból huszonöt rendőr és huszonnégy határőr teljesített szolgálatot a magyar határnál. A csehek szeptember 5-én, a lengyelek szeptember 17-én érkeztek – tették hozzá.

A társhatóságok feladata a zöldhatár őrzése, gyalogos, gépkocsizó járőrszolgálat és figyelőszolgálat ellátása volt. Mindkét kontingens tagjai saját egyenruhájukban, terepjárókkal és kézi hőkamerákkal támogatták a határszakasz védelmét. A magyar jogszabályok alapján, magyar rendőr felügyelete mellett intézkedhettek.

A távozó csehek és lengyelek munkáját Balogh János vezérőrnagy, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség parancsnoka köszönte meg ünnepélyes keretek között – olvasható a közleményben.

Előző sztori

Kövér és Lázár avatta a vörösterror áldozatának szobrát Makón + FOTÓK

Következő sztori

Tárt kapukkal várta az érdeklődőket a Szegedi Törvényszék