Szórakozás

Hintalovas játszóház a Móra-múzeumban

Hintalovas játszóház a Móra-múzeumban

2016. október 28., péntek
Hintalovas játszóház a Móra-múzeumban
Hintaló_02

Hintalovas játszóházzal várja az érdeklődőket a Móra Ferenc Múzeum: a családi matinén hintázó papírlovat, filcből varrt hintalovat és különleges kollázsképet is készíthetnek a résztvevők október 29-én, szombaton 10-13 óra között.

A szegedi Móra Ferenc Múzeum „Hűségparipák” című hintaló-kiállítása kapcsán hintalovas játszóházat szerveznek a családok részére. A játszóházban a kézműveskedést kedvelők varrhatnak filc hintalovat, süthetnek és díszíthetnek mézeskalácsot, készíthetnek hintázó papírlovat, saját tervezésű füzetet és keretezett kollázsképet is. A kalandos kedvűeknek

Balogh Zsolt

tanít majd botlovas játékokat, valamint bárki felpattanhat a múzeum folyosójára kihelyezett négy hintaló valamelyikére. A legnagyobb hintaló a felnőtteknek is tökéletes: 150 kilogrammig bárkivel el tud vágtatni a pej hintaparipa. A „Hűségparipák” című kiállításon több mint 200 hintaló, hintalovas képeslap, fotó, ereklye látható. Találhatunk közöttük 1-2 centiméteres darabokat, karácsonyfadíszeket, dísztárgyakat és festményeket is. A lovaglásra alkalmas hintalovak között feltűnik eredeti lószőrrel borított egyed és fából faragott, műanyagból készített lovacska is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.