Frizbi: sűrű lesz a program a hétvégén

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

frizbi07kf

Pénteken és szombaton is várják a sport szerelmeseit:a rossz időjárásra való tekintettel a Felső Tisza-parti tornateremben tartják meg a frizbiversenyeket, azaz október hetedikén 3. alkalommal rendezett szegedi Suli Frizbi Kupát, míg másnap a Kertész utcai UTC pályán a SZUPI Kalaptornát rendezik meg.

Tekintve, hogy a fiatalok körében felmerült az igény arra vonatkozólag, hogy évi egy alkalomnál sűrűbben mérnék össze tudásukat, így idén nem csak májusban, hanem októberben is megrendezik a szegedi Suli Frizbi Kupát: az október hetedikén, pénteken esedékes versenyre négy szegedi iskola, a Kőrösy József Gazdasági Szakképző Iskola, a Móravárosi Ipari Szakképző Iskola, a Dugonics András Piarista Gimnázium és a Déri Miksa Szakgimnázium és Szakközépiskola összesen hét csapata jelentkezett. Az idei tanévben így őszi és tavaszi fordulót is rendeznek, ez által a vándorkupa félévente új gazdára talál – amennyiben nem sikerül valakinek a címvédés, erre most a legutóbb diadalmaskodó Kőrösy diákjainak van esélyük. Nem lesz könnyű dolguk, hiszen a többi csapatban is szerepelnek a Szuflában már aktívan versenyző, junior korú frizbisek.

A helyszín az esős időjárásra való tekintettel a Felső Tisza-parti stadion tornaterme. Reggel fél 9-től egy bemutató játékot láthatnak majd a diákok, melyen a Szufla tagjai játszanak, 9 órától pedig 3 pályán folyamatosan mennek majd a meccsek, körülbelül 13 óráig. Az eseményen való részvétel és annak megtekintése is ingyenes, a szervezők pedig szívesen látnak minden érdeklődőt!

Szombaton hatodik alkalommal rendezik a SZUPI kalaptornát, amelyre idén több mint 50-en jelentkeztek. A mezőny ismét színes, a szegedi játékosok mellett érkeznek résztvevők Budapestről, Veszprémből, Diósdról, Nyíregyházáról és több vajdasági városból. A jelentkezési időszak ugyan már lezárult, de van még néhány kiadó hely a csapatokban. Az esemény részleteiről és a jelentkezés módjáról a “SZUPI 2016 Ultimate Hat Tournament, Szeged” facebook eseménynél tájékozódhatnak az érdeklődők.

A frizbis közösség kalaptornájának különlegességét az adja, hogy itt nem csapatok vívnak meg egymással, hanem játéktudásuk, tapasztalatuk alapján az egyéni jelentkezőket sorolják kalapokba, majd azokból sorsolják össze részben irányított módon a csapatok tagjait. Mindez a gyakorlatban annyit tesz, hogy akár teljesen amatőrök is bátran kipróbálhatják ezt a látványos, pörgős és érdekes, fair play alapú csapatsportot.

A helyszín ismét az UTC Kertész utcai pályája lesz,a verseny reggel 9-kor kezdődik a sorsolással, a meccsek pedig 10-től 13 óráig és 14-től 17 óráig tartanak majd, az esemény megtekintése ingyenes.

Előző sztori

A Csillagban működő hadifogolytáborban elhunyt háromezer katonára és civilre emlékeztek + FOTÓK (FRISSÍTVE)

Következő sztori

Századvég: rekordszinten a Fidesz-KDNP támogatottsága