Frizbi: megvédte címét a Kőrösy a Suli Frizbi Kupán

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

frizbi_mj-048

Harmadik alkalommal rendezték meg a szegedi Suli Frizbi Kupát, amelyet az előző kiíráshoz hasonlóan ismét a Kőrösy csapata nyert meg.

Négy szegedi középiskola, a Kőrösy József Gazdasági Szakképző Iskola, a Móravárosi Ipari Szakképző Iskola, a Dugonics András Piarista Gimnázium és a Déri Miksa Szakgimnázium és Szakközépiskola 6 csapata vett részt, a 3. alkalommal rendezett Suli Frizbi Kupán, összesen több mint 50 diákkal.

4 órán keresztül folyamatosan zajlottak a meccsek és hajtós küzdelmeket hoztak. Sok visszatérő csapattal, diákkal találkoztak a szervezők a májusi Suli Frizbi Kupáról, viszont játéktudásban rengeteget fejlődtek az elmúlt néhány hónapban. Látszott, hogy tudatosan készültek a versenyre technikailag és taktikailag egyaránt. Testnevelőik, kísérő tanáraik is hatékonyan segítették a csapatok játékát az oldalvonalról. A mezőnyből kiemelkedtek azok a diákok, akik a nyár folyamán a Szuflával edzettek, ők már irányítói és húzó emberei voltak a saját csapataiknak, láthatólag sok hasznos játéktapasztalatot sikerült átadniuk az iskolájukból érkező csapattagoknak. Ennek is köszönhetően a torna színvonala jelentősen megemelkedett az elmúlt évhez képest.

A bronzéremért a Déri csapata küzdhetett meg, a Piarista “Kolesz Team” nevű csapatával, ahol végül az utóbbi győzedelmeskedett 9-4 arányban. A döntőben a címvédő Kőrösy a Piarista másik, „Dugonics Frizbi Team” nevű csapatával mérte össze tudását és nyert 10-2-re, ami azt jelenti, hogy a vándorkupa ismét hozzájuk került.

A szervezők ebben a tanévben is szeretnénk elindítani a Suli Frizbi Programot, melynek kiírása decemberre várható. A program célja, hogy új iskolák, új osztályok tanárai és diákjai is megismerkedjenek ezzel a nagyszerű csapatsporttal. A következő Suli Frizbi Kupára valószínűleg tavasszal kerül majd sor, melyre minden középiskolás csapatot szeretettel várnak, a felkészülésben pedig szívesen segítenek.

A szervezők ezúton is köszönetet mondanak Antal Imolának, a Szegedi Sport és Fürdők sportszervező munkatársának azért, hogy gyors közbenjárásával végül a Felső Tisza-parti Stadion tornaterme adhatott otthont a versenynek, e mellett az Újszegedi Torna Clubnak is, hiszen ha az időjárás megfelelően alakul, akkor a klub vezetősége is rendelkezésükre bocsátotta volna újszegedi pályáját.

Aki kedvet kapott és szívesen kipróbálná az ultimate frizbit, azt szeretettel várja a Szufla októberi nyílt, ingyenes edzésein a Gellért Szabadidőközpont tornatermében, az alábbi időpontokban:

• október 18., kedd, 18:00-20:00
• október 20., csütörtök, 18:00-20:00
• október 25., kedd, 18:00-20:00
• október 27., csütörtök, 18:00-20:00

Default thumbnail
Előző sztori

Kovács Zoltán: a kvóta hamis mércéje a szolidaritásnak

Default thumbnail
Következő sztori

Kosárlabda: Zalaegerszegen vívja második tétmeccsét a Szedeák

Legutóbbi hasonló cikkek