Egészség

Évente több ezer ember életét mentheti meg az újraélesztés

Évente több ezer ember életét mentheti meg az újraélesztés

2016. október 16., vasárnap
Évente több ezer ember életét mentheti meg az újraélesztés

Évente több ezer ember életét lehetne megmenteni újraélesztéssel, ami "nem ördöngösség", orvosi diploma nélkül is életben lehet tartani az embert hirtelen szívmegállás esetén - mondta az Országos Mentőszolgálat szóvivője az újraélesztés nemzetközi napja alkalmából.

Győrfi Pál hozzátette, bár újraélesztésnek hívják, valójában életben tartásról van szó. Ha jól, megfelelő ütemben nyomják a mellkast, az keringeti a vért a testben, ellátja oxigénnel az agyat, amíg a megérkezik az orvosi segítség - ismertette. Ez azért fontos, mert 4 perccel a vérkeringés megállása után már visszafordíthatatlanul károsodik az agy. A mentők általában 8-10-15 perc alatt érnek ki a helyszínre - mondta. Kitért arra, hogy a témáról, könnyedebb hangnemű oktatóvideót forgattak, amit több mint egymillióan láttak már a YouTube-on.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.