Bulvár

Elhunyt Józsa Imre színművész

Elhunyt Józsa Imre színművész

2016. október 31., hétfő
Elhunyt Józsa Imre színművész

Életének 63. évében elhunyt Józsa Imre színművész; a Jászai Mari-díjas művészt hosszú, súlyos betegség után vasárnap érte a halál - tudatta a József Attila Színház az MTI-vel.

Józsa Imre

1954. március 18-án született Budapesten. A Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1978-ban kapott diplomát. Ezután a József Attila Színházhoz szerződött. Számos színházi előadásban és filmben játszott, emellett szinkronszínészként is sokat foglalkoztatták. Többek között gyakran szólaltatta meg

Nicolas Cage

és

Chevy Chase

amerikai színészeket. Változatos szerepekkel teli pályáján Józsa Imre játszott többek között

Szigligeti Ede

Liliomfi (Liliomfi),

Bereményi Géza

Halmi (Halmi),

Bródy Sándor

A tanítónő (a tanító),

Neil Simon

Mezítláb a parkban (Paul),

Horváth Péter

Csaó Bambínó (Én),

Kander-Ebb-Fosse

Chicago (Amos Hart),

Hasek

Svejk (Dub hadnagy), továbbá

Brecht

Koldusopera,

Saint-Exupéry

A kis herceg,

Shakespeare

Tévedések vígjátéka és

Moliere

Úrhatnám polgár című darabjában. Filmes munkái között megtalálhatóak tévés alkotások és játékfilmek is, játszott a Petőfi, az Ezerkettedik éjszaka, a Naftalin, a Liszt Ferenc, a Magyar vándor, a Tibor vagyok, de hódítani akarok című filmekben, a Szomszédok című sorozatban, legutóbbi filmje az idén bemutatott Gondolj rám. A színművészt 1988-ban Jászai Mari-díjjal, 1997-ben pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjével tüntették ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.