Közélet

Egyre több muszlim nő vesz részt terrorakciókban

Egyre több muszlim nő vesz részt terrorakciókban

2016. október 11., kedd
Egyre több muszlim nő vesz részt terrorakciókban

Tamási Erzsébet kriminológus szerint egyre több muszlim nő vesz részt terrorakciókban, és a nők "nagyon jó fegyvernek számítanak".

A szakember az M1 aktuális csatorna keddi műsorában azt mondta: 2002-ig muszlim nő nem vett részt terrorcselekményben, azóta azonban egyre többen vállalnak közülük ilyen szerepet. Úgy fogalmazott, hogy a nők nagyon jó fegyvernek számítanak, mert nem gondolják róluk, hogy terroristák lennének.

Tamási Erzsébet

közölte: míg az összes bűnelkövető tíz-húsz százaléka nő, addig a terrorcselekmények végrehajtói között ennél magasabb, harminc-negyven százalékos az arányuk. Olyan terrorista csoportok is működtek már, amelyek kizárólag nőkből álltak - tette hozzá. Kitért arra is: a terrorcselekmények elkövetésében a nők hatékonyabbak, mint a férfiak. A szakértő által idézett statisztika szerint egy magányos férfi merénylete átlagosan 5,3 áldozatot követel, míg egy nőé 8,3-at.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.