Gazdaság

Csak minden második szülő beszél gyermekével a pénzügyekről

Csak minden második szülő beszél gyermekével a pénzügyekről

2016. október 31., hétfő
Csak minden második szülő beszél gyermekével a pénzügyekről

Csupán minden második szülő beszél 18 éven aluli gyermekével alkalomszerűen a pénzügyekről, ugyanakkor minden harmadik családban bevett szokás a zsebpénz, a 14 év alattiak leggyakrabban 500-1000 forintból, az idősebbek 2000-5000 forintból gazdálkodhatnak havonta - derül ki egy játékkereskedelmi kft. megbízásából készült kutatásból.

A kft. megbízásából az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. által készített reprezentatív kutatás szerint zsebpénzt több gyermek kap, mint saját bankszámlát. Bankszámlája a 3-10 éves korosztályban mindössze 20 százaléknak van, ám még nem férnek hozzá, a 15 évnél idősebbek fele viszont már rendelkezik a számlán lévő összegről. A kutatás szerint először 2-4 éves korban kerül elő a pénz fogalma, tízből hat családban a szülők közösen beszélnek róla a gyermekkel, és szinte minden esetben egyetértenek a pénzügyi nevelés irányairól. A zsebpénzt például a válaszadók fele köti tanulmányi eredményhez, harmaduk otthoni segítséghez vagy jó magatartáshoz. Nagyjából 7-10 éves kor között kezdenek el a szülők a költőpénzről gondoskodni, a 11 éven felüliek magas aránya, 84 százaléka kap zsebpénzt - ismertette

Gyaraki Dávid

, a Regio Kft. marketingvezetője. A 6 éven aluliak 500 forint alatti összegből, a 7-14 évesek 500-1000 forintból, míg a 15 éven felüliek 2000-5000 forintból gazdálkodhatnak havonta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.