Közélet

Borús, esős idő várható a héten

Borús, esős idő várható a héten

2016. október 16., vasárnap
Borús, esős idő várható a héten
esernyok04_gs

A következő napokban többnyire borús, esős lesz az időjárás, néhol kiadós esőzések is lehetnek. Ezzel együtt enyhe lesz az idő, több helyen még minimumok is 10 Celsius-fok körül alakulnak - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn a ködfoltok feloszlását követően nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható. Kisebb eső, szitálás főként a Tiszántúlon és az Északi-középhegység térségében lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 6-11 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet 10-17 fok között valószínű, délnyugaton lesz a legmelegebb, a 10 fok közeli csúcsérték pedig az ország északkeleti harmadán lehet. Kedden is főleg a nap második felében nyugaton és délen eső, zápor is előfordulhat. A leghidegebb órákban 5-10 fok lehet. Napközben 10-15 fokig melegszik a levegő. Szerdán eleinte délen, majd a déli óráktól nyugat felől egyre több helyen eső, zápor is előfordul. Helyenként jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. A minimumhőmérséklet 4-10, a maximumhőmérséklet 9-14 fok között valószínű. Csütörtökön időnként a szél is megerősödik, emellett többfelé várható eső, zápor, helyenként jelentős mennyiséggel. A legalacsonyabb hőmérséklet 4-9, a legmagasabb hőmérséklet 8-14 fok között valószínű. Pénteken eleinte többfelé, majd egyre inkább csak keleten várható eső, zápor. Helyenként megerősödik a szél. A leghidegebb órákban 5-10 fok lehet. Napközben 9-15 fokig melegszik a levegő. Szombaton elszórtan, nagyobb eséllyel keleten lehet eső. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-9, a legmagasabb hőmérséklet 9-15 fok között valószínű. Vasárnap, október 23-án nem várható számottevő csapadék. A leghidegebb órákban 3-8 fok lehet. A nappali maximumok várhatóan 10-15 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.