Közélet

Bakondi: tömegek vannak úton

Bakondi: tömegek vannak úton

2016. október 15., szombat
Bakondi: tömegek vannak úton
bakondi02kf

Milliós nagyságrendű tömegek mozognak Afrikában, egyre többen indulnak útnak Európa felé, s Szerbiában is már több mint hétezer migráns van - emelte ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Bakondi György

hozzátette: új útvonalakon is próbálkoznak, például a török-bolgár határon, ezért az EU-tagországok fenntartják a tömeges migráció miatt hozott intézkedéseiket. A főtanácsadó az uniós belügyminiszterek találkozójáról elmondta: azt remélték, hogy a tények - mint Európa belső biztonságának romlása, a fenyegetettség növekedése, az egyre több bűn- és terrorcselekmény, illetve a megakadályozott cselekmények - rávilágítanak arra, hogy a schengeni térség ellenőrzését vissza kell állítani. Emellett azt is remélték, hogy az Európai Bizottság leveszi a napirendről a kötelező kvóták kérdését, de ez nem történt meg, annak ellenére, hogy növekedett azon országok száma, amelyek a kötelező kvótarendszert nem tartják jó ötletnek: a visegrádi négyek mellett például Ausztria sem - tette hozzá. Egyre többen vélik úgy, hogy a felső korlát nélküli tömeges befogadás, a könnyített családegyesítések veszélyt jelentenek Európa biztonságára - jegyezte meg Bakondi György.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.