Bulvár

Adventi desszertet vontak ki a forgalomból nem jelölt allergén tartalom miatt

Adventi desszertet vontak ki a forgalomból nem jelölt allergén tartalom miatt

2016. október 28., péntek
Adventi desszertet vontak ki a forgalomból nem jelölt allergén tartalom miatt

Nem jelölt törökmogyoró tartalom miatt saját hatáskörben kivonta a forgalomból a „dmBio adventi desszert 140 g” terméket a dm hálózat. Az érintett tétel az üzletekben már nem található meg, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) azonban elővigyázatosságból kéri, hogy a mogyorófélékre allergiások vagy érzékenyek ellenőrizzék a megvásárolt termékeket, és ha annak minőségmegőrzési ideje 02.02.2017., ne fogyasszák el.

A NÉBIH a dm vállalkozástól, valamint RASFF bejelentés útján is értesült arról, hogy egy másik adventi termék – bio tönkölycsillag – került a csomagolásba, ami allergén anyagot tartalmaz, és ez a jelölésen nem szerepel. A problémára vállalati önellenőrzés során derült fény. A termékvisszahívás kizárólag a 02.02.2017. minőségmegőrzési idővel ellátott termékeket érinti. A dm Kft. az érintett tételt már kivonta a forgalomból. A NÉBIH azonban elővigyázatosságból felhívja a mogyorófélékre allergiások vagy érzékenyek figyelmét, hogy amennyiben korábban vásároltak a fenti lejárati idejű termékből, azt ne fogyasszák el. A dm vállalkozás közleménye szerint a termék visszavihető a vásárlás helyére, ahol visszatérítik a vételárát. A termékvisszahívás folyamatát a NÉBIH ellenőrzi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.