Közélet

A helyi Jobbik nem akarja, hogy vádlottak képviseljék Szegedet (FRISSÍTVE)

A helyi Jobbik nem akarja, hogy vádlottak képviseljék Szegedet (FRISSÍTVE)

2016. október 7., péntek
A helyi Jobbik nem akarja, hogy vádlottak képviseljék Szegedet (FRISSÍTVE)
racz_tibor_sajtotajekoztato01kf

A párt felháborítónak tartja, hogy az október hatodikai megemlékezésen Szegedet két olyan személy képviselte, akik a parkolási botrányban érintettek: vádlottak a hűtlen kezelési ügyben. Ismételten arra szólították fel Solymost, Kalmárt és Mózest, hogy az eljárás idejére vonuljanak háttérbe. A polgármesteri kabinet viszont nem tudja hová tenni a Jobbik felháborodását.

"Bizonyos médiumok próbálják elhallgatni a parkolási botrányt" - mondta

Rácz Tibor

, a Jobbik választókerületi elnöke. Felhívta a figyelmet, az ügyészség több rendbeli, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettében felbujtással vádol három személyt:

Mózes Ervin

címzetes főjegyzőt,

Solymos László

MSZP-s alpolgármestert és

Kalmár Gábor

polgármesteri kabinetvezetőt. Emlékeztetett rá, korábban

több sajtótájékoztatót

tartott a Jobbik az ügyben, de a válasz mindig a hallgatás volt.

okt6_delmagyar_franki

"A Jobbik felszólítja a vádlottakat, hogy a bűnvádi eljárás alatt lépjenek a háttérbe. Mózes Ervin és Kalmár Gábor mondjon fel, vagy

Botka László

polgármester mentse fel őket a munkavégzés alól. Nem kabátlopásról vagy kocsmai verekedésről, hanem közvagyonnal kapcsolatos ügyben emeltek vádat, ezért a főjegyző nem felügyelheti a törvényességet" - üzente Rácz Tibor. Szerinte Solymos László sem lehet tovább alpolgármester, ezért mandátumáról azonnali hatállyal le kell mondania. "Augusztus 20. után

október 6-án

Szeged nevében két vádlott - Mózes Ervin és Solymos László - koszorúzott, ez elfogadhatatlan!" - vélekedett. Azt ígérte: amennyiben a három vádlott nem lép hátrébb, akkor a szegedi közgyűlés elé viszi a kérdést a Jobbik.

A sajtótájékoztatóval kapcsolatban telefonon, majd írásban is megkerestük Mózes Ervint és Solymos Lászlót, hogy reagálhassanak az elhangzottakra. Helyettük a polgármesteri kabinet nevében Vécsey Ágnes sajtófőnök az alábbi közleményt küldte el.

"Rácz Tibor mély erkölcsi felháborodásában megfeledkezik arról, hogy nem 'vádlott', hanem szabadságvesztésre ítélt jobbikos képviselő-elődje, Keresztúri Farkas Csaba lemondása után, önkormányzati képviselősége időszakában maga is kapott ingyenes parkolóbérletet, amelyet – ugyancsak mély erkölcsi felháborodásában – aláírásával vett át. Csakúgy, mint párttársa, Tóth Péter, aki már a képviselősége előtti időszakban is – természetesen erkölcsileg mélyen felháborodva – birtokolt több éven keresztül ingyenes parkoló bérletet, amire sajnos, semmi nem jogosította föl, így kénytelen volt jobbikos párttársától mutyi-alapon lenyúlni. Sőt, továbbra is annyira föl van háborodva erkölcsileg, hogy az ingyenes parkoló bérletet azóta is vígan használja" - áll a válasznyilatkozatban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.