Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Közélet

A helyi Jobbik nem akarja, hogy vádlottak képviseljék Szegedet (FRISSÍTVE)

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

racz_tibor_sajtotajekoztato01kf

A párt felháborítónak tartja, hogy az október hatodikai megemlékezésen Szegedet két olyan személy képviselte, akik a parkolási botrányban érintettek: vádlottak a hűtlen kezelési ügyben. Ismételten arra szólították fel Solymost, Kalmárt és Mózest, hogy az eljárás idejére vonuljanak háttérbe. A polgármesteri kabinet viszont nem tudja hová tenni a Jobbik felháborodását.

“Bizonyos médiumok próbálják elhallgatni a parkolási botrányt” – mondta Rácz Tibor, a Jobbik választókerületi elnöke. Felhívta a figyelmet, az ügyészség több rendbeli, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettében felbujtással vádol három személyt: Mózes Ervin címzetes főjegyzőt, Solymos László MSZP-s alpolgármestert és Kalmár Gábor polgármesteri kabinetvezetőt. Emlékeztetett rá, korábban több sajtótájékoztatót tartott a Jobbik az ügyben, de a válasz mindig a hallgatás volt.

okt6_delmagyar_franki

“A Jobbik felszólítja a vádlottakat, hogy a bűnvádi eljárás alatt lépjenek a háttérbe. Mózes Ervin és Kalmár Gábor mondjon fel, vagy Botka László polgármester mentse fel őket a munkavégzés alól. Nem kabátlopásról vagy kocsmai verekedésről, hanem közvagyonnal kapcsolatos ügyben emeltek vádat, ezért a főjegyző nem felügyelheti a törvényességet” – üzente Rácz Tibor. Szerinte Solymos László sem lehet tovább alpolgármester, ezért mandátumáról azonnali hatállyal le kell mondania.

“Augusztus 20. után október 6-án Szeged nevében két vádlott – Mózes Ervin és Solymos László – koszorúzott, ez elfogadhatatlan!” – vélekedett. Azt ígérte: amennyiben a három vádlott nem lép hátrébb, akkor a szegedi közgyűlés elé viszi a kérdést a Jobbik.

A sajtótájékoztatóval kapcsolatban telefonon, majd írásban is megkerestük Mózes Ervint és Solymos Lászlót, hogy reagálhassanak az elhangzottakra. Helyettük a polgármesteri kabinet nevében Vécsey Ágnes sajtófőnök az alábbi közleményt küldte el.

“Rácz Tibor mély erkölcsi felháborodásában megfeledkezik arról, hogy nem ‘vádlott’, hanem szabadságvesztésre ítélt jobbikos képviselő-elődje, Keresztúri Farkas Csaba lemondása után, önkormányzati képviselősége időszakában maga is kapott ingyenes parkolóbérletet, amelyet – ugyancsak mély erkölcsi felháborodásában – aláírásával vett át. Csakúgy, mint párttársa, Tóth Péter, aki már a képviselősége előtti időszakban is – természetesen erkölcsileg mélyen felháborodva – birtokolt több éven keresztül ingyenes parkoló bérletet, amire sajnos, semmi nem jogosította föl, így kénytelen volt jobbikos párttársától mutyi-alapon lenyúlni. Sőt, továbbra is annyira föl van háborodva erkölcsileg, hogy az ingyenes parkoló bérletet azóta is vígan használja” – áll a válasznyilatkozatban.

Tovább olvasom

Gasztro

Íme, ez az Év Tortája idén

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Fehércsokoládés piskóta, sáfrányos birs zselé, kekszes-fehércsokoládés ropogós réteg, mogyoró ganache, mandula mousse, tejcsokoládés bevonat. Csak ennyi kell hozzá!

Tovább olvasom

Közélet

Rendkívüli alkalmakkor mérettetik meg minden nemzet – mondja a kormányszóvivő

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Szerinte a járvány során bebizonyítottuk, hogy bármikor képesek vagyunk összefogni.

Tovább olvasom

Hírzóna

Az óvodát és a temetőt is felújítják Maroslelén

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Magyar falu program pályázati keretéből.

Tovább olvasom

Aktuál