Közélet

A jegybankelnök lemondását szorgalmazza a Jobbik

A jegybankelnök lemondását szorgalmazza a Jobbik

2016. október 7., péntek
A jegybankelnök lemondását szorgalmazza a Jobbik

Mai sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel a párt alelnöke jelentette ki, hogy Matolcsy Györgynek szerinte távoznia kellene posztjáról.

Z. Kárpát Dániel

"az utolsó koporsószegként" jellemezte, hogy sajtóhírek szerint az MNB elnöke

Patai Mihálynak

, az UniCredit Bank és a Magyar Bankszövetség elnökének lakását használja. Tarthatatlannak nevezte "a rabló és a pandúr összekeveredését", szerinte ugyanis ellenőrző és ellenőrzött között a barátság értelmezhetetlen fogalom. Hozzátette: ha az ügyre lenne mentség, elvárható lenne, hogy álljanak ki és tisztázzák. A jobbikos politikus az Eiffel irodaházra utalva azt is kijelentette: a "közös ügyletek egyszerűen kiverik az ember szemét". Kifejtette: az ingatlant szerinte a piaci árnál másfélszer drágábban vette meg a jegybank és alapítványai.

Z. Kárpát Dániel

szerint

Matolcsy Györgynek

azért is távoznia kellene, mert az MNB fogyasztóvédelmi tevékenysége megbukott, az alapítványok 100 milliárdokat herdálnak el "a legőrültebb tranzakciókra", és a devizakárosultak pénzét költik, amit a Jobbik szerint vissza kellene csoportosítani az emberekhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.