Bulvár

Vádat emeltek a gépjármű vezetését ittas személynek átengedő férfival szemben

Vádat emeltek a gépjármű vezetését ittas személynek átengedő férfival szemben

2016. szeptember 16., péntek
Vádat emeltek a gépjármű vezetését ittas személynek átengedő férfival szemben

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2015. májusában, Csongrádon, a használatában lévő gépjármű vezetését ittas állapotban lévő, jogosítvánnyal nem rendelkező másik személynek engedte át, aki két ember halálával járó balesetet okozott.

A vádirat szerint 2015. május 30-án, az esti órákban, a jogosítvánnyal nem rendelkező gépjármű tulajdonos a gépkocsit használatra odaadta a vádlottnak. A vádlott mintegy két órával később a gépjármű vezetését Csongrád területén átengedte a gépjármű tulajdonosának, aki szeszes italtól befolyásolt állapotban volt, amely körülményről a vádlott is tudott. A gépjárműben ekkor a vádlotton és a gépjármű tulajdonosán kívül még egy utas tartózkodott. A gépkocsi tulajdonosa a Csongrádról a Csongrád-Szeged összekötő út felé haladó bekötő úton, egy jobbra ívelő kanyarba 90-95 km/órás sebességgel, nem az útviszonyoknak megfelelően hajtott be, majd erőteljesen jobbra kormányozott, ami miatt a kanyarból kiérve a gépkocsi egyre inkább jobbra perdült, oldalazva haladt. A vezető ezt követően fékezett, majd a túloldali árokban, a szemben lévő fának ütközött 70 km/órás sebességgel. A baleset következtében a gépkocsi vezetője és a mellette lévő ülésen ülő másik sértett a baleset helyszínén az életét veszítette, a hátsó ülésen utazó vádlott pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett. A vádirat szerint a vádlott a jármű vezetését ittas állapotban lévő, a jármű vezetésére alkalmatlan személynek adta át, amely cselekedete két ember halálát okozó balesethez vezetett. A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a csongrádi férfit halált okozó járművezetés tiltott átengedésének bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Csongrádi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.