Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv

Közélet

Tóth Péter: A baloldali befogadó politikára mondhatunk nemet október 2-án Szegeden!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

toth_peter03kf

Vasárnap a nem szavazatoknak kell győznie Szegeden is, különben Botka László és Martin Schulz EP-elnök joggal érezheti úgy, hogy Szeged egy valódi befogadó város, ahová bárki jöhet – jelentette ki a Jobbik helyi elnöke, Tóth Péter.

Az október 2-ai kvótareferendum kapcsán tartott sajtótájékoztatóján Tóth Péter jobbikos önkormányzati képviselő emlékeztetett, a szegedi közgyűlésben ő szólalt fel először a migráció kapcsán, ami tavaly őszig különösen sújtotta Szeged déli részét, így Szentmihályt, Hattyast és Alsóvárost, de a belvárosban is lehetett találkozni migránsok százaival, amíg el nem készült az ideiglenes biztonsági határzár. Megjegyezte, a bevándorlókat egyetlen ember nem vette észre, méghozzá Botka László szocialista polgármester, aki többször úgy fogalmazott, hogy nincsenek migránsok Szeged utcáin, nem lehet velük találkozni. Hozzátette, ehhez képest egy razzia során a város közigazgatási területén ezer embert állítottak elő, hiába kommunikált mást a polgármester.

A Jobbik szegedi szervezeti elnöke elmondta, igaz jelentősen csökkent a migránsok száma térségünkben, de a balkáni migránsútvonal továbbra is népszerű, így például az embercsempészek körében, valamint egyes civil szervezetek angol és arab nyelvű tájékoztatói is napvilágra kerültek, amelyek azt tartalmazzák, hogy miként is lehet hazánkon keresztül az Európai Unió más országaiba beszivárogni.

„Látni kell, hogy a migrációs nyomás egyfajta civilizációs konfliktus is egyben, amely alapja nem az, hogy békés civilizációs együttélésre törekednének emberek, hanem jól megfontolt anyagi és egyéb okok miatt jönnek erre Közel-Keletről, Afrikából az embertömegek. Európai életmódra vágynak, a problémát viszont az jelenti, hogy integrációjuk kudarc az Európai Unió történelmében” – jelentette ki Tóth Péter. Meglátása szerint az unióba érkezők alulképzettek, és nem is céljuk az elhelyezkedés, inkább a nyugati országok segélyezési politikája motiválja őket. A politikus leszögezte, ideje felocsúdnia Európának és benne lévő nemzeteknek, hiszen az ide érkezők egy viszonylag zárt térbe kerülnek, őket vagy ki kell toloncolni Európa területéről, vagy integrációjukra lenne szükség, ami viszont csődöt mondott, hiszen ők a saját kultúrájukat, civilizációjukat, törvénykezésüket szeretnék ráerőltetni az európaiakra.

Arról is beszélt Tóth Péter, hogy kettős politikát folytat a magyar kormány, a letelepedési kötvényt egyfajta meghívásnak tekinti, amit elutasít a Jobbik. Megjegyezte, ez lehet, hogy egyes üzleti köröknek megéri, például Rogán Antalnak vagy Habony Árpádnak, de a Jobbik szerint ez nem a magyar nemzet érdeke.

Hangsúlyozta, a Jobbik képes felülemelkedni a pártpolitikai érdekeiken, ezért azt mondják, hogy október 2-án el kell menni szavazni, és nemmel kell voksolni. Tóth reméli, hogy Szegeden a baloldali pártok és szimpatizánsaik is reálisan értékelik a helyzetet, és szintén nemmel fognak szavazni. Mint mondta, Botka Lászlónak egyértelmű választ kell adnia arra, hogy támogatja-e a migrációt, nem pedig befogadáspárti civil szervezetek támogatása mögé bújva, burkoltan segíteni a folyamatot. „A baloldali befogadó politikáról mondhatunk véleményt vasárnap Szegeden. Arra buzdítok mindenkit, menjen el, és szavazzon nemmel. Ha ez nem történik meg, akkor joggal érezheti úgy Botka László és Martin Schulz EP-elnök, hogy Szeged egy valódi befogadó város, és bárki jöhet ide” – közölte Tóth Péter jobbikos önkormányzati képviselő.

Közélet

1920: amikor néma csönd lett

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Június 4-e volt. Tízezrek gyűltek össze a Budapesten, a millenniumi emlékmű monumentális oszlopcsarnokánál. Gyászoltak. Aztán méltóságteljes menetben, a Himnuszt és a Szózatot énekelve vonultak fekete ruhás emberek a Bazilikához. Megkondultak a harangok. echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Hírzóna

Trianonra emlékezett az Országgyűlés

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Ma már ismerjük az okokat, amelyek a nemzet harmadának idegen hatalmak fennhatósága alá szorításához vezetett.

Tovább olvasom

Közélet

Gémes László: A magyarság büszkén őrzi hagyományait

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés.

Tovább olvasom

Aktuál