Közélet

Több mint százötven határsértőt tartóztattak föl a hétvégén

Több mint százötven határsértőt tartóztattak föl a hétvégén

2016. szeptember 26., hétfő
Több mint százötven határsértőt tartóztattak föl a hétvégén

Péntektől vasárnapig 165 határsértőt tartóztattak föl az ország területén - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 36, szombaton 16, vasárnap 87 embert tartóztattak föl, és kísértek vissza az ideiglenes biztonsági határzáron a szerb-magyar határnál szolgálatot teljesítő rendőrök és katonák. Az ország belsőbb területein és más külső határszakaszokon 26 határsértőt fogtak el, egy gyanúsított ellen pedig embercsempészet miatt indult eljárás a hétvégén. A július 5-én hatályba lépett új szabályok szerint azokat az illegális bevándorlókat, akiket a szerb vagy a horvát határtól számított nyolc kilométeres távolságon belül föltartóztatnak, visszakísérik a kerítésen található kapukig, és útbaigazítják a legközelebbi tranzitzóna felé. Azok ellen, akik esetében bizonyítható, hogy átlépték vagy megrongálták a határzárat, illetve embercsempészettel gyanúsíthatók, továbbra is büntetőeljárás, a román és ukrán határszakaszon elfogottak esetében idegenrendészeti eljárás indul. Az elmúlt héten a szerb-magyar határ térségében összesen 309 migránst tartóztattak föl és kísértek vissza az rendőrök, a megelőző héten - szeptember 12-től 19-ig - ez a szám 195 volt. Más külső határszakaszon és mélységben a héten 47 határsértőt fogtak el - derül ki az összesítésből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.