Tékvandó: szlovén klasszistól tanulhattak az algyői versenyzők

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

barada_budapest_009

Egy különleges küzdelmi szeminárium keretében Budapestre látogatott augusztus 27-én a háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok, háromszoros Taekwon-do Király cím birtokos, a WAKO Kick-boxnál ötszörös világ- és ötszörös Európa-bajnok Tomaz Barada.

A hazánkban ritka és kivételes eseményre az ország minden tájáról érkeztek harcművészek, hogy testközelből megtapasztalják Barada mester egyedülálló technikáit, edzésmódszereit, így az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do szakosztályának képviseletében Zsarkó Dániel Péter és Kiss Levente is élőben leshette el a világklasszis mozdulatait.

A nap két-két délelőtti és délutáni, egyenként másfél órát felölelő edzésből tevődött össze. Délelőtt a szabad küzdelem legfontosabb összetevőit tanulhatták meg a résztvevők, míg a délutánt kifejezetten a küzdelmi technikák és a küzdelem jellemezte. A szeminárium végén egy baráti beszélgetés keretében szabadon kérdezhettek a harcművészek a szlovén mestertől.

Embert próbáló, ugyanakkor fantasztikus nap részesei lehetettek az algyői sportolók, akik a vásárhelyi csapattal közösen utaztak a rendezvényre. A szakmai út kiváló felkészülési állomás volt a közelgő budapesti ITF Taekwon-do Világkupára.

no images were found

Előző sztori

Ifj. Hajdú József lett a megyei iparkamara hódmezővásárhelyi térségi szervezetének elnöke

Következő sztori

Szegeden és Mórahalom közelében is történt baleset hétfőn