/

Parragh László: a bérek emelkedése visszahozza a fiatalokat

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A bérek jelentős növekedése egy idő után visszahozza a külföldön dolgozó fiatalokat – mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke az M1 aktuális csatornán szerdán.

A kamara elnöke arra számít, hogy bérfelzárkózás lesz Magyarországon. Ennek fontos elemeként említette a termelés hatékonyságának növelését, a járulékok csökkentését, valamint a bérek emelését.

Ha a magyar munkaadók azt szeretnék, hogy legyen munkaerő, akkor meg kell fizetniük, vagy nem fizetnek, de akkor tönkremennek – fogalmazott Parragh László.

A hazai szakképzési rendszer átalakítását értékelve az MKIK elnöke elmondta: a folyamat sikeres, de kell még pár év, mire kijönnek az első diákok, akik az új rendszerben végezték el a tanulmányaikat. Ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy egyre kevesebb a gyerek, és a gimnáziumok elszívó hatása is szűkíti a szakképzésbe beiratkozók számát.

Tíz év alatt csaknem százezerrel csökkent a szakképzésbe beiratkozók száma, viszont akik végeznek majd, azok el tudnak helyezkedni a piacon – hangsúlyozta.

Előző sztori

Hét évre ítélték Szegeden a dohányboltokat fosztogató abonyi férfit

Következő sztori

Október második felében kezdik kiszámlázni a szemétdíjakat Szegeden