Gazdaság

Paralimpia 2016: Tokióig hosszabbított szerződést egyik szponzorával az MPB

Paralimpia 2016: Tokióig hosszabbított szerződést egyik szponzorával az MPB

2016. szeptember 5., hétfő
Paralimpia 2016: Tokióig hosszabbított szerződést egyik szponzorával az MPB

A K&H csoport tízéves együttműködés után újabb négyéves ciklusra meghosszabbította támogatási szerződését a Magyar Paralimpiai Bizottsággal (MPB).

A riói paralimpia megnyitója előtt két nappal tartott budapesti sajtótájékoztatón elhangzott, a megállapodás értelmében a bank az MPB ezüst fokozatú támogatója és a magyar paralimpiai csapat pénzintézete marad Tokióig. Az MPB és a K&H hétfői sajtóeseményén

Horváth Magyary Nóra

, a pénzintézet kommunikációs igazgatója arról beszélt, hogy a bank 2006 óta támogatja az MPB-t, azonban nemcsak a kiemelt sportesemények idején, hanem a felkészülés alatt is.

Hendrik Scheerlinck

vezérigazgató kiemelte, a 2016-os év nemcsak a XXXI. nyári olimpia és a XV. nyári paralimpia éve, hanem azért is nevezetes, mert éppen tíz éve támogatják az MPB-t és a szerdán kezdődő játékok már a negyedik közös eseményük. "Amellett, hogy az MPB ezüst fokozatú támogatója és a csapat pénzintézete vagyunk, paralimpiai kártyaprogramunk révén egyénileg is támogatjuk a parasportolókat. Ennek keretében az elmúlt tíz évben tizenhét sportoló és két segítő munkájához járultunk hozzá több mint tizenöt millió forinttal. A riói paralimpián résztvevő negyvenhárom versenyző közül tizenhárman e kártyaprogram támogatottjai" - mondta a vezérigazgató. Hangsúlyozta, támogatásukkal szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a társadalomnak van egy csoportja, amely több segítségre szorul, ezért döntöttek úgy, hogy a tokiói paralimpiáig meghosszabbítják a szerződést. "Fontos pillanathoz érkeztünk a mai napon, amikor aláírjuk a szerződést" - kezdte beszédét

Szabó László

, az MPB elnöke. "Az elmúlt tíz évben a partnerek megismerték egymást, és tudjuk, hogy ez az együttműködés mélyebb egy marketing-tevékenységnél. A riói versenyzőink közül többen nem juthattak volna ki a paralimpiára a bank egyénre szóló támogatása nélkül" - hangsúlyozta az elnök. A magyar paralimpiai csapat utolsó csoportja - hat vívóval, négy kajak-kenussal, valamint egy-egy erőemelővel és vívóval - kedden 18.25 órakor indul Rio de Janeiróba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.