Október második felében kezdik kiszámlázni a szemétdíjakat Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kuka_05_il

Várhatóan október második felében kapják meg a szegediek az elmaradt szemétszállítási számlákat – derült ki a pénzügyi bizottság előtt fekvő egyik előterjesztésből. A mintegy tízperces ülésen egy tucat kérdésben döntött egyhangúan a grémium a szokásoknak megfelelően olajozottan, kérdés és hozzászólás nélkül.

Kilenc közgyűlési előterjesztésről szavaztak a pénzügyi bizottság tagjai, tovább öt pedig kimondottan a bizottság hatáskörébe tartozó kérdés volt. Így a költségvetés módosítását, a Smart City koncepcióhoz tartozó készpénzmentes szolgáltatásokról szóló előterjesztést, illetve például az IKV Zrt.-ből a hőszolgáltató kiválásával kapcsolatos vagyonmérleget és vagyonleltárt is elfogadták. Azt is támogatták, hogy pályázatot írjanak ki a Szegedi Sport és fürdők Kft. ügyvezető igazgatói tisztségének betöltésére, mert ahogy írtuk, Horváth András nyugdíjba vonul az év végén.

A bizottság utólagosan hagyta jóvá azt az augusztus végén megkötött együttműködési megállapodást, amit a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. kötött meg a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.-vel. Az előterjesztésből kiderül, hogy jövő év márciusáig a szegedi cég fogja kiszámlázni a közszolgáltatást, továbbá kezeli a díjhátralékokat is. Az együttműködési megállapodás tartalmazza ezen felül a bérszámlázási rendszer informatikai fejlesztésének költségeit is. A Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője, Koltainé Farkas Gabriella nevével fémjelzett dokumentumból kiderül, hogy mivel április óta elmaradás van, a lakosság havonta fog számlát kapni.

penzbizottsagi_ules03_gs

Az előzetes ütemezés szerint októberben az áprilisi mellett a májusi és júniusit is kézhez kapják a lakosok, ám eltérő fizetési határidőt szabnak. Novemberben a júliusi és augusztusi számla fog megérkezni, míg az év utolsó hónapjában a szeptemberi és októberi, jövő év januárjában pedig a novemberi és decemberi számlákat kézbesítik, azután a szegedi társaság számlakibocsátási jogosultsága megszűnik, onnantól az állami holding kezeli ezt. A bérszámlázáshoz szükséges informatikai fejlesztést az önkormányzat cége, a RITEK Zrt. végzi nettó 3,68 millióért, az erre vonatkozó megrendelést az állami közszolgáltató szeptember 2-án küldte meg a RITEK-nek.

no images were found

Előző sztori

Parragh László: a bérek emelkedése visszahozza a fiatalokat

Következő sztori

Jön az elektronikus ebédfizetés a szegedi oktatási intézményekben