/

Nyerjen páros belépőt a Szent Gellért Fesztiválra a SZEGEDma.hu-val!

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szent_gellert_fesztival_hetvo51_gs

Kilencedszer tiszteleg komolyzenei fesztivállal a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Gellért előtt. A szeptember 24-én kezdődő IX. Szent Gellért Fesztiválra most páros belépőt nyerhet játékunkkal!

A Szeged-Csanádi Egyházmegye első püspökének, a vértanú Szent Gellérthez kapcsolódik a magyar zenéről szóló első írásos emlék is. Legendájában olvassuk, hogy egy alkalommal, amikor a királyhoz utazva egy házban vendégeskedett és meghallotta egy kézimalommal őrlő lány énekét, kísérőjéhez csodálkozva így szólt: Hallod-e Walter a magyarok énekét? „A hagyományteremtő Szent Gellért Fesztivál felemelő művészi, kulturális és különleges zenei élményeket ígér, valamint a legnagyobb természetességgel illeszkedik azon törekvések sorába, amelyek Szeged fesztiválvárossá válását segítik” – fogalmazott Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök a fesztiválról, melynek programjaira a Gál Ferenc Főiskola Klebelsberg-termébe, illetve a dómba várják a zenekedvelő közönséget.

A játék kérdése:

Melyik zeneszerző szimfóniáját ajdák elő új felfogásban a fesztiválon?

A.) Wolfgang Amadeus Mozart
B.) Frédéric Chopin
C.) Ludwig van Beethoven

A kérdésre helyesen válaszolók kétszemélyes belépőt nyerhetnek a Szegeden zajló Szent Gellért Fesztivál komolyzenei koncertjeire.

Az idei Szent Gellért Fesztiválról bővebben ITT olvashat.

A megfejtéseket a jatek@szegedma.hu e-mail címre várjuk a játékos nevének és elérhetőségeinek megadásával legkésőbb szeptember 23-án (péntek) éjfélig. Szerencsés játékosunkat e-mailben értesítjük a nyereményről és a részletekről.

A játékosok jelen pályázatban való részvétellel automatikusan elfogadják a SZEGEDma.hu Nyereményjáték szabályzatát.

Előző sztori

Újabb nyolc épületet korszerűsít a Csongrád Megyei Kormányhivatal

Következő sztori

Idén is részt vesz a Salon International Hair Show-n a szegedi mesterfodrász + FOTÓK