Közélet

Novák Katalin: a családok támogatása kiemelt kormányzati cél

Novák Katalin: a családok támogatása kiemelt kormányzati cél

2016. szeptember 8., csütörtök
Novák Katalin: a családok támogatása kiemelt kormányzati cél

A 2017-es költségvetés is azt tükrözi, hogy a családok támogatása továbbra is kiemelt célja a kormánynak - mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár csütörtökön Balatonfüreden, ahol este tájékoztatást ad az évadnyitó ülését tartó Fidesz-KDNP-frakciónak családpolitikai kérdésekről.

Az államtitkár sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a magyar családok ma jobban élnek, mint 2010-ben. Az adatok közül kiemelte, hogy a házasságkötések száma 2010 és 2015 között több mint 30 százalékkal növekedett, a termékenységi mutató pedig öt év alatt 15 százalékkal emelkedett. Az eredmények - mondta - összefüggésben állnak a kormány családpolitikai intézkedéseivel. Megjegyezte, Magyarország a GDP több mint 4 százalékát fordítja családtámogatásokra, de a 2017-es költségvetés alapján látható, hogy ez a mérték tovább nő, hiszen emelkedik a kétgyermekesek adókedvezménye, és még többet fordítanak otthonteremtésre. "Fontos magunk mögött tudnunk a Fidesz-KDNP-frakciót, fontos az, hogy tudjuk: a frakció tagjai szintén támogatnak bennünket a családtámogatások növelése, bővítése és az eddigi családtámogatási programok további fenntartása ügyében" - mondta Novák Katalin. Azzal kapcsolatban, hogy vizsgálatot rendelt el a gyermekotthoni zaklatások ügyében az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az államtitkár közölte: megvárná a vizsgálat eredményét, de "abban következetesek voltunk, és leszünk a jövőben is, hogy amennyiben bármilyen ilyen típusú visszaéléssel, elfogadhatatlan cselekménnyel találkozunk akár a szociális ellátórendszeren belül is, annak nagyon szigorú következményei lesznek". Hozzátette, az elmúlt években hozott intézkedéseik is azt a célt szolgálják, hogy a nagy létszámú gyermekotthonokat szüntessék meg, helyettük pedig az érintett gyermekek elsősorban nevelőszülőknél vagy kisebb lakóotthonokban nevelkedhessenek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.