Női vízilabda: hat új igazolással vág neki a szezonnak a Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SZS20160915_sznve_sajtotajekoztato009

Csütörtök délután sajtótájékoztató keretében mutatta be új igazolásait és ismertette szezonbeli terveit az ob I-es szegedi női vízilabdacsapat.

Az újszegedi Rio Bistro falai között tartott eseményen Drégelyi Zoltán klubelnök elsőként a megyei rivális Szentestől elcsábított Bujka Barbarát köszöntötte, aki a magyar válogatott tagjaként a negyedik helyet szerezte meg az idén nyári olimpián. “Minden szegedinek, aki tudta, hogy itt fogsz játszani, megdobogtatta a szívét a jelenléted, és vártuk is, hogy a zászlóshajója legyél ennek a csapatnak” – fogalmazott az SZNVE első embere az új játékoshoz fordulva, majd hozzátette, “remélem, az eredmények is igazolni fogják azt az egyesület és a város vezetése által közösen támasztott, illetőleg nem titkolt elvárást, hogy harcba szálljunk az első négy helyért. Immár éles fegyverzettel, éles lőszerekkel szeretnénk kitörni a középcsapat státuszából. Ennek megfelelően nagyon erős igazolásokat hajtottunk végre.”

A korábban Olaszországban, Görögországban és Hollandiában is szerepelt Bujka mellett szintén Szentesről tette át a székhelyét Szegedre a Gémes Alexa, Kádár Ildikó, Pengő Nikolett, Hochmann Patrícia négyes, míg Fáy Viktória Kecskemétről szerződött az együtteshez.

SZS20160915_sznve_sajtotajekoztato002Nemcsak a medencében lesznek változások az új idénytől, hanem a parton is, hiszen vezetőedzőként ezentúl Molnár Péter felel majd a felnőtt és az ificsapatnál zajló szakmai munkáért. Az új tréner elmondta, a változatosságra igyekeztek helyezni a hangsúlyt az alapozás egy hónapja során, azt követően pedig immár a taktikai elemek elsajátítása a gárda legfontosabb feladata. Kifejtette, a vezetőség által meghatározott célkitűzéssel egyetért, ugyanakkor a csapatnak még idő kell az összeszokáshoz. “Van egy alaptaktikánk, de még nagyon hosszú út áll előttünk, hogy a figuráink megfelelő szintre lépjenek emberelőnyben, emberhátrányban, támadásban, védekezésben, azaz bármilyen helyzetben” – árulta el az SZNVE újdonsült mestere.

Drégelyi Zoltán újságírói kérdésre válaszolva elmondta, a támogatói kör nem változott, így az együttes a 2016/2017-es pontvadászat során is Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem néven szerepel majd.

A lányokra pénteken és szombaton hazai pályán vár legközelebb feladat, miután a szegedi klub a BVSC, az Eger és a Dunaújváros vendégjátékával felkészülési tornát rendez a SZUE-ban. A kupa részletes programja ide kattintva olvasható.

no images were found

Előző sztori

Kosárlabda: a bronzért játszhat Félegyházán a Szedeák

Következő sztori

Pénteki programajánló: Őszi Nyílt Nap, Repülőnapok, Watch My Dying