Közélet

Névadójuk előtt tisztelegtek a Bonifert-iskola diákjai + FOTÓK

Névadójuk előtt tisztelegtek a Bonifert-iskola diákjai + FOTÓK

2016. szeptember 12., hétfő
Névadójuk előtt tisztelegtek a Bonifert-iskola diákjai + FOTÓK
bonifert_iskola23_gs

Bensőséges ünnepséggel kezdték a hétfői napot a Bonifert Domonkos Általános Iskola diákjai, akik egy-egy rövid műsorszámban névadójuk előtt tisztelegtek. Felidézték a főiskolai tanár középiskolás és egyetemi éveit, valamint a hagyományokhoz híven megkoszorúzták az intézmény aulájában található portréját.

Az Ortutay utcai iskola, ahol emelt szintű matematika oktatás zajlik, 2010-ben vette fel

Bonifert Domonkos

nevét. Azóta minden év szeptember 12-én rövid, műsoros emléknapot rendeznek az intézményben, a tanulók és tanárok - akik közül sokak a főiskolai tanár diákjaik voltak - így emlékeznek meg névadójukról. "Nekem és az egész családomnak végtelenül nagy megtiszteltetés, hogy az iskola felvette a férjem nevét, a tantestület matektanárai szinte mind tanítványaink voltak. Azért nagyon jó érzés eljönni az iskolába, mert ilyenkor kicsit nosztalgiázom, hiszen 40 évig tanítottam. Nagyon büszkén mondhatom, hogy nem egy tipikus lakótelepi iskola a minek, a közösség, a nevelés , a szerteágazó programok méltóak a párom pedagógiai felfogásához" - mondott hálás köszönetet

Bonifert Domonkosné

. Az általános iskolások minden évben lelkesen készülnek a több mint félórás műsorra, ilyenkor egy-egy rövid műsorszámmal tarkítva felidézik a főiskolai tanár egyetemi pályáját. "Bonifert Domonkost példaképként állítottuk a gyerekek elé, ezt pedig csak akkor tudjuk sikeresen megtenni, ha minden lehetőséggel emlékezünk rá, tudatban tartjuk az emlékét" - ezt már

Husztáné Gyursánszki Erzsébet

, az iskola igazgatója fűzte hozzá. Bár a tanév alig másfél hete kezdődött, az intézménynek máris komoly tervei vannak a jövőre nézve. Az igazgatónőtől megtudtuk, többek között fiú és lány csoportoknak szóló legórobot-programozást terveznek, mely a tanórán kívüli foglalkozásokon kiváló színtere lehet a matematikagyakorlásnak, továbbá pályáznak az örökös ökoiskola programra, építik testvérkapcsolatukat a palicsi iskolával, folytatódnak a matematika és természettudományos, valamint a humán tantárgyak területén zajló versenyek is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.