Gazdaság

Munkacsoport létrehozását kezdeményezik a kéményseprők

Munkacsoport létrehozását kezdeményezik a kéményseprők

2016. szeptember 14., szerda
Munkacsoport létrehozását kezdeményezik a kéményseprők

A kéményseprők az ügyfélközpontú szolgáltatás kialakításához a jogszabályi környezet módosítását szeretnék elérni, ennek érdekében munkacsoport létrehozását kezdeményezik - mondta Vámos Csaba, a Kéményseprők Országos Szakszervezetének (KOSZ) elnöke az MTI-nek szerdán, a szakszervezet és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetőinek egyeztetését követően.

Emlékeztetett: július elsejétől térítésmentes lett a kéményseprés a lakosságnak, azt részben a katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve végzi az ország 1835 településén 15 megyében. A szakszervezeti vezető elmondta: a létrehozandó munkacsoportot a tervek szerint a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója elnökölné, abban helyet kapnának a kéményseprők érdekvédelmi képviselői, szakmai szervezetek, a tűzvédelmi hatóság főfelügyelője és a 15 megye ellátásáért felelős gazdasági ellátóközpont vezetője. Hozzátette, hogy a munkacsoportban elfogadott, az iparág valamennyi képviselője által támogatott javaslatokat a jogalkotó elé terjesztenék. Kitért arra: a szerdai megbeszélésen ígéretet kaptak arra, hogy a kéményseprő-állomány továbbképzését a tűzoltókhoz hasonlóan biztosítja az OKF, a folyamatos oktatás a napi munkavégzés biztonságához a tüzeléstechnika állandó fejlődésével nélkülözhetetlen. Októbertől a hatósági felügyelet a fűtési szezon elindulásával mindenre kiterjedő országos átfogó ellenőrzést tart a közszolgáltatóknál, a piaci szolgáltatóknál, és a most alakult kéményseprőipari szervnél egyformán - mondta

Vámos Csaba

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.