Munkacsoport létrehozását kezdeményezik a kéményseprők

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kéményseprők az ügyfélközpontú szolgáltatás kialakításához a jogszabályi környezet módosítását szeretnék elérni, ennek érdekében munkacsoport létrehozását kezdeményezik – mondta Vámos Csaba, a Kéményseprők Országos Szakszervezetének (KOSZ) elnöke az MTI-nek szerdán, a szakszervezet és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetőinek egyeztetését követően.

Emlékeztetett: július elsejétől térítésmentes lett a kéményseprés a lakosságnak, azt részben a katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve végzi az ország 1835 településén 15 megyében.

A szakszervezeti vezető elmondta: a létrehozandó munkacsoportot a tervek szerint a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója elnökölné, abban helyet kapnának a kéményseprők érdekvédelmi képviselői, szakmai szervezetek, a tűzvédelmi hatóság főfelügyelője és a 15 megye ellátásáért felelős gazdasági ellátóközpont vezetője.

Hozzátette, hogy a munkacsoportban elfogadott, az iparág valamennyi képviselője által támogatott javaslatokat a jogalkotó elé terjesztenék.

Kitért arra: a szerdai megbeszélésen ígéretet kaptak arra, hogy a kéményseprő-állomány továbbképzését a tűzoltókhoz hasonlóan biztosítja az OKF, a folyamatos oktatás a napi munkavégzés biztonságához a tüzeléstechnika állandó fejlődésével nélkülözhetetlen.

Októbertől a hatósági felügyelet a fűtési szezon elindulásával mindenre kiterjedő országos átfogó ellenőrzést tart a közszolgáltatóknál, a piaci szolgáltatóknál, és a most alakult kéményseprőipari szervnél egyformán – mondta Vámos Csaba.

Előző sztori

Labdarúgás: Germán tizenegyese szállította a győzelmet a Szeged-Grosicsnak

Következő sztori

Kézilabda: városi kuparangadón verte az SZKKSE a KSZSE-t + FOTÓK