Kultúra

Maroslele hétvégéjét tartják meg Mórahalmon

Maroslele hétvégéjét tartják meg Mórahalmon

2016. szeptember 22., csütörtök
Maroslele hétvégéjét tartják meg Mórahalmon

Egy kiskanál egészség! – ezzel a szlogennel kínálja értékes gasztronómiai portékáit a maroslelei manufaktúra, a Kereskedelmi – és, Gazdainformációs Központ. Ha Mini Hungary, akkor a nyár eleje óta dübörgő programsorozathoz híven, dél-alföldi települések bemutatkozója! Ezt a kettőt összeillesztve pedig a hétvégén Maroslele mutatkozik be a mórahalmi makett múzeumban. Érdemes meglátogatni a Parkot, már csak az egészségünk miatt is.

Fűszeres napraforgó olaj általánosan sültekhez, olasz ételekhez, és külön bárány sültekhez. Hidegen sajtolt különlegességek: tökmag, napraforgó, lenmag, mák, szezámmag és dió olajok a Mini Hungary palettáján, szombat és vasárnap 10.00 és 18.00 óra között, szeptember utolsó hétvégéjén. Ingyenesen lehet most kóstolni az étrend kiegészítőket és finom alapanyagokat. Természetesen vásárolni is lehet belőlük. Fontos tudni, hogy a hidegen sajtolt olajokban van a legtöbb hatóanyag tartalom. Gyártás közben, sajtoláskor semmilyen behatás nem éri a magokat és az olajat, minden marad szűzen, eredeti állapotában. Így nem kerül az élelmiszerbe semmilyen vegyszer. Fogyasztásuk közben szervezetünket A, B1, B2, C, D és E-vitaminokkal táplálják, valamint telítetlen zsírsavakkal. Az A - és, E – vitamin lassítja az öregedés folyamatait, magas antioxidáns tartalma pedig gátolja a DNS-t rongáló szabad gyökök túltengését. Nem is beszéltünk még arról, hogy velük, mennyivel finomabb például a pácolás után kisütött csirkemell, vagy uzsonnára, pirítós mellé a zöldségkrém. De a gurmanoknak biztosan nem kell tanácsot adni az étvágygerjesztő felhasználásukkal kapcsolatban. Ezért értékesek ezek a termékek, ezért nevezik őket Maroslele aranyának! És talán sokak számára még ismeretlen, hogy itt gyártják Makó mellett őket, Csongrád megyében. Jöjjenek, kóstoljanak! A mórahalmi Mini Hungary Park (www.minihungary.eu), a homokháti szabadtéri makett múzeum kéthektáros területen a történelmi Magyarország szimbólummá lett épületeit, történeti emlékeit foglalja magába 1:25-ös méretarányú építmények formájában, amelyek megszólalásig hasonlítanak eredetijükre. Kastélyok, nemzetünk műemlékei, paloták, templomok, várak nyújtanak esztétikai élményt és hozzák élő közelségbe a régi időket, eleink hőstetteit. Életkortól függetlenül a park értékes, izgalmas kikapcsolódást nyújt mindenkinek. Megtalálható itt az Országház méretarányos mása, amelynek kupola magassága majdnem négy méter, tíz méter hosszú és hat méter széles. És megtekinthető a jáki templom, a fertődi Esterházy kastély, a diósgyőri vár, a túristvándi vízimalom, valamint Szeged két ékessége, az alsóvárosi templom és a zsinagóga. Ötven szép objektum, köztük számos határon túli építmény kápráztatja a vendégeket a parkban, ahol a történelmi Magyarország területét idézően a folyók is földrajzilag beazonosítható helyeken találhatók, mint a makettek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.