Közélet

Légvezeték alá gömbkoronájú, szűk utcába oszlopos fa való

Légvezeték alá gömbkoronájú, szűk utcába oszlopos fa való

2016. szeptember 29., csütörtök
Légvezeték alá gömbkoronájú, szűk utcába oszlopos fa való
folg_napja_kht05_gs

Az ültetéstől, a korona kialakításán át egészen az öntözésig a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. gondoskodik az utcai sorfákról és a parkba telepített fákról. Az újonnan ültetett csemeték esetében arra is figyelnek, hogy a terület adottságainak megfelelő fajú növények kerüljenek a szegedi közterekre.

Károkozás miatt évente sajnos több száz fa pusztul el Szegeden, ezek pótlásáról és az elpusztult növények eltávolítását is a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. végzi - áll az önkormányzati cég oldalán. Ahhoz, hogy a fák hosszú távon árnyékot és védelmet nyújthassanak, egészséges fenntartásukhoz elengedhetetlen a rendszeres nyesés, metszés és gallyazás. A társaság szakemberei a telepítés után kialakítják a fajra jellemző koronaformát, a nyesések és szárazgallyazások pedig azt a célt szolgálják, hogy a járókelők és a fák alatt parkoló autók is biztonságban legyenek. A légvezetékek alatti nyesés speciális beavatkozás, bár az újonnan ültetett növényeknél a cég igyekszik figyelembe venni, hogy a terület adottságainak megfelelő fajú fák kerüljenek a közterekre. Légvezetékek alatt gömbkoronájú fákat ültetnek, a szűk utcákba pedig oszlopos fákat telepítenek. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. a fentiek mellett a fák öntözéséről is gondoskodik, továbbá a fatányérok fenntartása és a kitört támkarók pótlása, eltávolítása is feladataik közé tartozik a kiültetéstől számított 4-5 évig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.