Sport

Labdarúgás: jól kontrázva verte a Tiszasziget a Szászvárt + FOTÓK

Labdarúgás: jól kontrázva verte a Tiszasziget a Szászvárt + FOTÓK

2016. szeptember 21., szerda
Labdarúgás: jól kontrázva verte a Tiszasziget a Szászvárt + FOTÓK
SZS20160921_tiszasziget_szaszvar_024

Bár nehezen indult, de végül egész könnyedén győzött a Tiszasziget a Magyar Kupában a Szászvár ellen.

Története első országos főtáblán játszott mérkőzésére készült a Tiszasziget a tavalyi Baranya megyei I. osztály ezüstérmese, a Pécs mögött másodikként végzett Szászvár ellenében. A baranyaiak előzetesen feltérképezték a Tiszasziget, hiszen a Bordány elleni mérkőzésüket a helyszínen tekintették meg: hogy ennek volt-e betudható, azt nem tudni, minden esetre nagy lendülettel kezdtek a meccsen, és beszorították a Tiszaszigetet, amely idegesen kezdett, nem tudta kihozni a labdát a saját térfeléről - bár komoly helyzetig a Szászvár sem jutott ez alatt az időszak alatt. Negyed óra elteltével megnyugodtak

Bernát Péter

tanítványai: előbb

Zámbori Gábor

távoli lövése, majd

Drágity Dusán

szabadrúgása jelezte, hogy egyre kiegyensúlyozottabbá vált a Tiszasziget. Fél órányi játékot követően talán az első olyan kontrából, amelyet lendületesen tudott végigvinni a szigeti gárda, rögtön be is talált:

Rutai Balázs

húzta meg a jobb szélt, majd centerezését

Kasza Ferenc

előbb a kapusba, majd a kipattanót már a kapuba lőtte, így megszerezte a vezetést a Tiszasziget. Hat perccel később a szászvári kapus hibájára is szükség volt az újabb hazai gólhoz: egy felívelt labdát Bernát Péter a levegőből továbbított, majd a kapuját indokolatlanul elhagyó

Inotai Dávid

nem tudott tisztázni, a lecsorgó labdát pedig Rutai Balázs passzolta az üres kapuba, megduplázva ezzel csapata előnyét, 2-0.

Drágity Dusán

akár a harmadikat is meglőhette volna még a szünet előtt, de centikkel csorgott el lövése a bal kapufa mellett, így a szünetre a kezdeti nehézségek után feltámadt Tiszasziget kétgólos előnnyel vonulhatott. A szünetben kettős cserével próbált frissíteni a Szászvár, de a Tiszasziget hasonlóan folytatta, ahogy az első félidőben, ráadásul Bálint Dánielék kontrái rendre ültek, nagy nehézségeket okozva ezzel a vendégek védelmének. Szűk egy óra elteltével sikerült belőnie a Szigetnek a harmadikat: Drágity Dusán ismét sikerült leráznia a szászvári védőket, és pontosan a bal alsóba bombázott, ezzel úgy tűnt, eldőlt a meccs és a továbbjutás, 3-0. Kissé váratlanul nem sokkal később szépített a Szászvár:

Lauer Norbert

egy felpattanó labdát vágott a léc alá közelről,

Weszelovszky Gábor

tehetetlen volt. 3-1 után azonban nem tudott úgy felpörögni a Szászvár, hogy komolyan felmerüljön az egyenlítés, ráadásul ezzel még több terület nyílt a Tiszasziget előtt, amit továbbra is ki tudott használni a gárda, és rendre a védelem mögé tudott kerülni a széleken: kilenc perccel a lefújás előtt pedig végképp el is döntötte a továbbjutást, miután

Cene Kristóf

középreadását követően

Bálint Dániel

becsúszva lőtt a Szászvár kapujába, beállítva ezzel a 4-1-s végeredményt. A Tiszasziget ugyan nehezen kezdett, de végül eredményesebb kontrajátékának köszönhetően gyakorlatilag simán lépett tovább a Szászváron, így sikerrel abszolválta története első főtáblás kupameccsét, ezzel a legjobb 64 csapat közé jutott. Bernát Péter együttese a hétvégén az UTC-t fogadja hazai környezetben a Csongrád megyei I. osztály hatodik fordulójában.

Tiszasziget, 150 néző
2016. szeptember 21., 15.00
Tiszasziget SE
Szászvári SE
Vége a mérkőzésnek
Játékvezető: Pécs Zoltán •* Asszisztens: Belicza Bence Péter, Kovács Krisztina.
4
-
1

Férfi labdarúgó Magyar Kupa, 6. forduló:

Tiszasziget SE - Szászvári SE 4-1 (2-0)

Tiszasziget, 150 néző. Vezette: Pécs Zoltán (Belicza Bence Péter, Kovács Krisztina).

Tiszasziget:

Weszelovszky - Papp P., Bálint D., Farkas F., Bálint T., Kasza, Zámbori, Rutai (Deák, 64'), Drágity, Bernát (Cene, 52') Réczi (Juhász, 77').

Játékos-edző:

Bernát Péter.

Szászvár:

Inotai - Berbás, Dávid, Molnár G., Gál, Kelemen, Lőrincz, Horváth V., Lauer, Horváth G., Besenyi.

Vezetőedző:

Tihanyvári László.

Gólszerzők:

Kasza (31'), Rutai (37'), Drágity (59'), Bálint D. (81'), ill. Lauer (67').

Sárga lap:

Cene (90+3') ill. Molnár G. (65'). Bernát Péter:

"Próbáltuk feltérképezni az ellenfelet, komoly és tiszteletet parancsoló eredményekkel jött a Szászvár ide. Kértem a játékosoktól, hogy próbáljuk meg élvezni a Magyar Kupát, az elején éreztem rajtuk, hogy idegesebbek a kelleténél, a rutinosabb játékosoknak sikerült megnyugtatni őket. Ahogy megrúgtuk a gólt, úgy tanultunk meg futballozni, egyre jobban sikerültek a passzok, több helyzetet tudtunk kialakítani. Örülök, hogy a végén izgulni sem kellett. A Magyar Kupa szereplés a településnek szólna, hátha egyszer egy NB I-es csapatot tudnánk fogadni."

Online közvetítésünk

90+3'
A kontráival eredményesen operáló Tiszasziget megérdemelten nyeri meg történetének első országos kupameccsét és lép tovább a hatvannégy közé.
90+3'
Cene kap sárgát a lökdösődésért.
90+3'
Kisebb dulakodással ér véget a meccs, Cene és ellenfele kap össze egy párbajt követően. Kis lökdösődés után csillapodik a helyzet.
90+1'
Weszelovszky mutatott egy látványos vetődést, saját védőjéről felperdülő labda utáni mozdulata vált ki ovációt a hazai szurkolókból.
90'
Három perc a ráadás, kijelenthetjük, hogy ennyi választja el a Tiszaszigetet a továbbjutástól.
81'
GÓÓÓL!!! A sokadik villámgyors kontra újból gólhoz vezet, a félpályánál történt labdaszerzés után Cene lógott meg a jobb oldalon, majd a középen üresen érkező Bálint Dániel elé tálalt, aki becsúszva a bal kapufát találja telibe, ám ezúttal a hazai kapufa is a Tiszaszigettel van, mert befelé pattan róla a labda. Ezzel 4-1. Lélektanilag is fontos gól volt ez, hiszen így szinte biztos, hogy nem kell aggódnia a Tiszaszigetnek a hajrában.
79'
Már kapufája is van a Tiszaszigetnek, igaz, Cene helyzete után megint emelkedett a partjelző zászlaja, így érvénytelen lett volna akkor is, ha bemegy, de továbbra sem tudja tartani a tiszaszigeti gyors támadókkal a lépést a Szászvár.
77'
Réczi távozik, őt váltja az utolsó bő negyed órára Juhász Ádám.
75'
Kis szünet után egy újabb életveszélyes tiszaszigeti kontra: Deák robog el a jobbszélen, de a középen teljesen üresen álló Cenéhez nem jut el a beadása, ebben jóval több volt elsőre.
67'
GÓÓÓL!!! Szépít a Szászvár! Nem igazán volt benne a meccsben, de a becsületgólt megszerzik a vendégek, egy felpattanó labdát az ötös jobb sarkánál érkező Lauer vágott a léc alá. 3-1! Innentől figyelnie kell a Tiszaszigetnek, nehogy megérezze a vérszagot a Szászvár.
65'
A meccs első sárgája Molnár Gáboré, aki Cenét rúgja meg a félpályánál.
64'
Rutai számára ér véget a meccs, akit Deák vált a hazaiaknál.
62'
Marad lendületben a Tiszasziget, amely uralja a második félidőt: egy szöglet után Cene elé csorog a labda, aki három méterről belelövi a vendégek kapusába. Nagy ziccer maradt ki ezzel.
59'
GÓÓÓL!!! 3-0! Ami a játék eddigi képe alapján várható volt, az most realizálódik is, Drágity megint ott tudja hagyni védőjét és ballal iszonyatosan nagy erővel a 11-es pont magasságából a kapu bal oldalába bombáz. Ezzel minden bizonnyal eldönti a továbbjutó kilétét.
56'
Gyönyörű jelenet volt, a tiszasziget szurkolók is azt emlegetik, hogy ez az év gólja lett volna, ha bemegy. Zámbori beadását Cene kapásból félfordulattal, a kapunak háttal lőtte rá, de Inotai bravúrral védeni tudta. Valóban gólt érdemelt volna a mozdulat, látszik, hogy támadásban jóval veszélyesebb és aktívabb a Tiszasziget, mint ellenfele volt az első félidő hasonló szakaszában.
52'
Bernát Péter játékosedző önmagát hívja le a pályáról és Cene Kristóf áll be a helyére.
50'
Ismét Drágity rázza le magáról a védőket, megint szemben áll Inotaival, a kapuját elhagyó portás fölött megpróbálja átemelni, de rosszul találja el, így oda a ziccer. Az látszik, hogy milyen motiváltan kezdi a második félidőt a Tiszasziget.
49'
Saját kirúgásából építette fel az akciót a Tiszasziget, majd Drágity és Bernát összjátéka után utóbbi Inotai mellett kilövi a bal alsót, azonban a partjelző zászlaja és a bírói síp érvényteleníti a találtot. Marad a 2-0.
46'
Elkezdődött a második félidő, folytatódik a játék.
SZÜNET
45'
Hosszabbítás nélkül ér véget az első félidő. A kezdeti nehézségek után magára találó Tiszasziget megérdemelten vezet a szünetben két góllal, remélhetőleg hasonló folytatást látunk a szünet után.
40
Drágity ugrott ki a védők mellett, csak a kapus állt vele szemben. Lapos kísérletébe azonban éppen bele tudott érni Inotai, így centikkel elcsorgott a bal kapufa mellett a labda. Könnyedén ott lehetett volna a harmadik is.
37'
GÓÓÓÓÓÓL! 2-0! Micsoda hiba kellett hozzá! Bernát pörgette tovább egy átvétel után, majd kissé érthetetlenül kijött a kapujából Inotai, aki nem értette meg magát a védővel, nem is tudott tisztázni, így a labdára vércseként lecsapó Rutai az üres kapuba passzolt huszonöt méterről, 2-0!
36'
Megint Zámbori lő: ismét egy lecsorgót tud kapura tenni a szigeti ötös, de pattogós kísérletét oldalra tudja tolni Inotai. Magára talált a Tiszasziget, amely inkább irányítja már a meccset, mint ellenfele.
31'
GÓÓÓÓÓL! Bent van, ha nehezen is! Az első lendületes tiszaszigeti támadás végén Rutai centerezett jobbról, Kasza elsőre még nem tudja bekotorni, de a kipattanónál már pontosabb volt, és a vendég védők gyűrűjében el tudja rúgni laposan a kapus mellett is, 1-0!
28'
Ritkán alakul ki folyamatos játék: sok az apró, pici fault, ugyanakkor a játékosok dolgát a nehéz talaj sem könnyíti meg: a hétvégi esőzések még nem múltak el nyom nélkül a tiszaszigeti pályán.
24'
Drágity tűzi rá jó 25 méterről a szabadrúgást, az alapvonal mellől, jobbról: a rövid alsó felé tartó labdára leér Inotai.
23'
Kissé változott a helyzet: a Tiszasziget mostanra megnyugodott, nem kapkodnak annyira, mint a meccs elején: a helyzethez azonban még támadásban többet kell tenni.
18'
Zámbori nevéhez fűződik az első tiszaszigeti próbálkozás: egy jobb oldali bedobás után rövid a felszabadítás a szászvári védelemtől, a pattogós labdát Zámbori kapásból küldi rá, de nem fog kaput kísérlete.
16'
Kelemen marad le a hosszúra ívelt labdáról: mintegy fél méter hiányzott, ugyanakkor újabb figyelmeztető jel ez a szigeti védelemnek, jobban kell figyelni hátul.
15'
Rutait figyelmezteti a játékvezető, hogy több ilyen megmozdulást nem szeretne látni a pályán: a szigeti támadó mintegy húsz méterre a kaputól, kissé balra ütötte el ellenfelét, jó helyről jár a szabadrúgás a vendégeknek.
11'
A hibák száma továbbra sem csökken, bár az utóbbi percekben a Szászvár sem tud már olyan lendülettel futballozni, mint a mérkőzés első perceiben - ennek ellenére egyik csapat sem tud komolyabb lehetőségig eljutni.
6'
Egyelőre nehezen tudja felhozni a labdát a Tiszasziget, többnyire védekezésre kényszerülnek a hazaiak, elég sok pontatlansággal, hibával játszanak Drágity Dusánék.
2'
Rögtön egy lehetőség a Szászvár előtt, de az ötös jobb sarkára belőtt labda után hiába terül el Besenyi, nincs ítélet - minden esetre elég nagy tempóban, veszélyesen kezdenek a vendégek.
1'
Köszöntjük olvasóinkat Tiszaszigetről, a kék-fehér mezben játszó hazaiak kezdték a meccset,a Szászvár piros mezben, fekete nadrágban lép pályára.
A mérkőzés Pécs Zoltán sípszavára 15 órakor kezdődik!

A találkozó elé

A legjobb 64 közé jutás a tét szerda délután Tiszaszigeten: Bernát Péter tanítványai a Baranya megyei I. osztályban szereplő Szászvár ellen játszanak a Magyar Kupa hatodik fordulójában. A szigetiek a selejtezőkben kétszer is büntetők után jutottak tovább, a Szentest és a Kisteleket is ilyen úton ütötték el a további küzdelmektől, a megyeegyben pedig eddigi négy meccsük közül egyet vesztettek el, Csongrádról tértek haza pont nélkül Kasza Ferencék. A Tiszasziget győzelemmel melegített a hétközi kupameccsre, a Hódmezővásárhelyi FC II. otthonában aratott 3-1-s sikerének köszönhetően. Az ellenfél, a Szászvár utolsó esélyét megragadva kvalifikálta magát az országos főtáblára, miután a Baranya megyei selejtezőben az elvesztett elődöntőt követően a PEAC-cal szemben vívott bronzmeccsen 4-1-s győzelmet aratva jutott el a 128 csapat közé. A Szászvár szintén négy meccsen van túl, amelyeket követően még veretlen, legutóbb Mohácson az utolsó pillanatban csúszott ki a kezéből a győzelem, hiszen a kilencven perc leteltét követően egalizált a Mohács. Szerdán a döntetlen azonban 2x15 perces hosszabbítást jelentene, ha pedig ez sem hoz döntést, akkor büntetőrúgások döntenek a továbbjutó kilétéről, így mindenképp izgalmas délután előtt állunk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.