Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Labdarúgás: jól kontrázva verte a Tiszasziget a Szászvárt + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

SZS20160921_tiszasziget_szaszvar_024

Bár nehezen indult, de végül egész könnyedén győzött a Tiszasziget a Magyar Kupában a Szászvár ellen.

Története első országos főtáblán játszott mérkőzésére készült a Tiszasziget a tavalyi Baranya megyei I. osztály ezüstérmese, a Pécs mögött másodikként végzett Szászvár ellenében.

A baranyaiak előzetesen feltérképezték a Tiszasziget, hiszen a Bordány elleni mérkőzésüket a helyszínen tekintették meg: hogy ennek volt-e betudható, azt nem tudni, minden esetre nagy lendülettel kezdtek a meccsen, és beszorították a Tiszaszigetet, amely idegesen kezdett, nem tudta kihozni a labdát a saját térfeléről – bár komoly helyzetig a Szászvár sem jutott ez alatt az időszak alatt.

Negyed óra elteltével megnyugodtak Bernát Péter tanítványai: előbb Zámbori Gábor távoli lövése, majd Drágity Dusán szabadrúgása jelezte, hogy egyre kiegyensúlyozottabbá vált a Tiszasziget. Fél órányi játékot követően talán az első olyan kontrából, amelyet lendületesen tudott végigvinni a szigeti gárda, rögtön be is talált: Rutai Balázs húzta meg a jobb szélt, majd centerezését Kasza Ferenc előbb a kapusba, majd a kipattanót már a kapuba lőtte, így megszerezte a vezetést a Tiszasziget.

Hat perccel később a szászvári kapus hibájára is szükség volt az újabb hazai gólhoz: egy felívelt labdát Bernát Péter a levegőből továbbított, majd a kapuját indokolatlanul elhagyó Inotai Dávid nem tudott tisztázni, a lecsorgó labdát pedig Rutai Balázs passzolta az üres kapuba, megduplázva ezzel csapata előnyét, 2-0.Drágity Dusán akár a harmadikat is meglőhette volna még a szünet előtt, de centikkel csorgott el lövése a bal kapufa mellett, így a szünetre a kezdeti nehézségek után feltámadt Tiszasziget kétgólos előnnyel vonulhatott.

A szünetben kettős cserével próbált frissíteni a Szászvár, de a Tiszasziget hasonlóan folytatta, ahogy az első félidőben, ráadásul Bálint Dánielék kontrái rendre ültek, nagy nehézségeket okozva ezzel a vendégek védelmének. Szűk egy óra elteltével sikerült belőnie a Szigetnek a harmadikat: Drágity Dusán ismét sikerült leráznia a szászvári védőket, és pontosan a bal alsóba bombázott, ezzel úgy tűnt, eldőlt a meccs és a továbbjutás, 3-0. Kissé váratlanul nem sokkal később szépített a Szászvár: Lauer Norbert egy felpattanó labdát vágott a léc alá közelről, Weszelovszky Gábor tehetetlen volt. 3-1 után azonban nem tudott úgy felpörögni a Szászvár, hogy komolyan felmerüljön az egyenlítés, ráadásul ezzel még több terület nyílt a Tiszasziget előtt, amit továbbra is ki tudott használni a gárda, és rendre a védelem mögé tudott kerülni a széleken: kilenc perccel a lefújás előtt pedig végképp el is döntötte a továbbjutást, miután Cene Kristóf középreadását követően Bálint Dániel becsúszva lőtt a Szászvár kapujába, beállítva ezzel a 4-1-s végeredményt.

A Tiszasziget ugyan nehezen kezdett, de végül eredményesebb kontrajátékának köszönhetően gyakorlatilag simán lépett tovább a Szászváron, így sikerrel abszolválta története első főtáblás kupameccsét, ezzel a legjobb 64 csapat közé jutott. Bernát Péter együttese a hétvégén az UTC-t fogadja hazai környezetben a Csongrád megyei I. osztály hatodik fordulójában.

Tiszasziget, 150 néző
2016. szeptember 21., 15.00
Tiszasziget SE
Szászvári SE
Vége a mérkőzésnek

Játékvezető: Pécs Zoltán •* Asszisztens: Belicza Bence Péter, Kovács Krisztina.
4
1

Férfi labdarúgó Magyar Kupa, 6. forduló:

Tiszasziget SE – Szászvári SE 4-1 (2-0)
Tiszasziget, 150 néző. Vezette: Pécs Zoltán (Belicza Bence Péter, Kovács Krisztina).
Tiszasziget: Weszelovszky – Papp P., Bálint D., Farkas F., Bálint T., Kasza, Zámbori, Rutai (Deák, 64′), Drágity, Bernát (Cene, 52′) Réczi (Juhász, 77′). Játékos-edző: Bernát Péter.
Szászvár: Inotai – Berbás, Dávid, Molnár G., Gál, Kelemen, Lőrincz, Horváth V., Lauer, Horváth G., Besenyi. Vezetőedző: Tihanyvári László.
Gólszerzők: Kasza (31′), Rutai (37′), Drágity (59′), Bálint D. (81′), ill. Lauer (67′).
Sárga lap: Cene (90+3′) ill. Molnár G. (65′).

Bernát Péter: “Próbáltuk feltérképezni az ellenfelet, komoly és tiszteletet parancsoló eredményekkel jött a Szászvár ide. Kértem a játékosoktól, hogy próbáljuk meg élvezni a Magyar Kupát, az elején éreztem rajtuk, hogy idegesebbek a kelleténél, a rutinosabb játékosoknak sikerült megnyugtatni őket. Ahogy megrúgtuk a gólt, úgy tanultunk meg futballozni, egyre jobban sikerültek a passzok, több helyzetet tudtunk kialakítani. Örülök, hogy a végén izgulni sem kellett. A Magyar Kupa szereplés a településnek szólna, hátha egyszer egy NB I-es csapatot tudnánk fogadni.”

Online közvetítésünk

90+3′
A kontráival eredményesen operáló Tiszasziget megérdemelten nyeri meg történetének első országos kupameccsét és lép tovább a hatvannégy közé.
90+3′
Cene kap sárgát a lökdösődésért.
90+3′
Kisebb dulakodással ér véget a meccs, Cene és ellenfele kap össze egy párbajt követően. Kis lökdösődés után csillapodik a helyzet.
90+1′
Weszelovszky mutatott egy látványos vetődést, saját védőjéről felperdülő labda utáni mozdulata vált ki ovációt a hazai szurkolókból.
90′
Három perc a ráadás, kijelenthetjük, hogy ennyi választja el a Tiszaszigetet a továbbjutástól.
81′
GÓÓÓL!!! A sokadik villámgyors kontra újból gólhoz vezet, a félpályánál történt labdaszerzés után Cene lógott meg a jobb oldalon, majd a középen üresen érkező Bálint Dániel elé tálalt, aki becsúszva a bal kapufát találja telibe, ám ezúttal a hazai kapufa is a Tiszaszigettel van, mert befelé pattan róla a labda. Ezzel 4-1. Lélektanilag is fontos gól volt ez, hiszen így szinte biztos, hogy nem kell aggódnia a Tiszaszigetnek a hajrában.
79′
Már kapufája is van a Tiszaszigetnek, igaz, Cene helyzete után megint emelkedett a partjelző zászlaja, így érvénytelen lett volna akkor is, ha bemegy, de továbbra sem tudja tartani a tiszaszigeti gyors támadókkal a lépést a Szászvár.
77′
Réczi távozik, őt váltja az utolsó bő negyed órára Juhász Ádám.
75′
Kis szünet után egy újabb életveszélyes tiszaszigeti kontra: Deák robog el a jobbszélen, de a középen teljesen üresen álló Cenéhez nem jut el a beadása, ebben jóval több volt elsőre.
67′
GÓÓÓL!!! Szépít a Szászvár! Nem igazán volt benne a meccsben, de a becsületgólt megszerzik a vendégek, egy felpattanó labdát az ötös jobb sarkánál érkező Lauer vágott a léc alá. 3-1! Innentől figyelnie kell a Tiszaszigetnek, nehogy megérezze a vérszagot a Szászvár.
65′
A meccs első sárgája Molnár Gáboré, aki Cenét rúgja meg a félpályánál.
64′
Rutai számára ér véget a meccs, akit Deák vált a hazaiaknál.
62′
Marad lendületben a Tiszasziget, amely uralja a második félidőt: egy szöglet után Cene elé csorog a labda, aki három méterről belelövi a vendégek kapusába. Nagy ziccer maradt ki ezzel.
59′
GÓÓÓL!!! 3-0! Ami a játék eddigi képe alapján várható volt, az most realizálódik is, Drágity megint ott tudja hagyni védőjét és ballal iszonyatosan nagy erővel a 11-es pont magasságából a kapu bal oldalába bombáz. Ezzel minden bizonnyal eldönti a továbbjutó kilétét.
56′
Gyönyörű jelenet volt, a tiszasziget szurkolók is azt emlegetik, hogy ez az év gólja lett volna, ha bemegy. Zámbori beadását Cene kapásból félfordulattal, a kapunak háttal lőtte rá, de Inotai bravúrral védeni tudta. Valóban gólt érdemelt volna a mozdulat, látszik, hogy támadásban jóval veszélyesebb és aktívabb a Tiszasziget, mint ellenfele volt az első félidő hasonló szakaszában.
52′
Bernát Péter játékosedző önmagát hívja le a pályáról és Cene Kristóf áll be a helyére.
50′
Ismét Drágity rázza le magáról a védőket, megint szemben áll Inotaival, a kapuját elhagyó portás fölött megpróbálja átemelni, de rosszul találja el, így oda a ziccer. Az látszik, hogy milyen motiváltan kezdi a második félidőt a Tiszasziget.
49′
Saját kirúgásából építette fel az akciót a Tiszasziget, majd Drágity és Bernát összjátéka után utóbbi Inotai mellett kilövi a bal alsót, azonban a partjelző zászlaja és a bírói síp érvényteleníti a találtot. Marad a 2-0.
46′
Elkezdődött a második félidő, folytatódik a játék.

SZÜNET

45′
Hosszabbítás nélkül ér véget az első félidő. A kezdeti nehézségek után magára találó Tiszasziget megérdemelten vezet a szünetben két góllal, remélhetőleg hasonló folytatást látunk a szünet után.
40
Drágity ugrott ki a védők mellett, csak a kapus állt vele szemben. Lapos kísérletébe azonban éppen bele tudott érni Inotai, így centikkel elcsorgott a bal kapufa mellett a labda. Könnyedén ott lehetett volna a harmadik is.
37′
GÓÓÓÓÓÓL! 2-0! Micsoda hiba kellett hozzá! Bernát pörgette tovább egy átvétel után, majd kissé érthetetlenül kijött a kapujából Inotai, aki nem értette meg magát a védővel, nem is tudott tisztázni, így a labdára vércseként lecsapó Rutai az üres kapuba passzolt huszonöt méterről, 2-0!
36′
Megint Zámbori lő: ismét egy lecsorgót tud kapura tenni a szigeti ötös, de pattogós kísérletét oldalra tudja tolni Inotai. Magára talált a Tiszasziget, amely inkább irányítja már a meccset, mint ellenfele.
31′
GÓÓÓÓÓL! Bent van, ha nehezen is! Az első lendületes tiszaszigeti támadás végén Rutai centerezett jobbról, Kasza elsőre még nem tudja bekotorni, de a kipattanónál már pontosabb volt, és a vendég védők gyűrűjében el tudja rúgni laposan a kapus mellett is, 1-0!
28′
Ritkán alakul ki folyamatos játék: sok az apró, pici fault, ugyanakkor a játékosok dolgát a nehéz talaj sem könnyíti meg: a hétvégi esőzések még nem múltak el nyom nélkül a tiszaszigeti pályán.
24′
Drágity tűzi rá jó 25 méterről a szabadrúgást, az alapvonal mellől, jobbról: a rövid alsó felé tartó labdára leér Inotai.
23′
Kissé változott a helyzet: a Tiszasziget mostanra megnyugodott, nem kapkodnak annyira, mint a meccs elején: a helyzethez azonban még támadásban többet kell tenni.
18′
Zámbori nevéhez fűződik az első tiszaszigeti próbálkozás: egy jobb oldali bedobás után rövid a felszabadítás a szászvári védelemtől, a pattogós labdát Zámbori kapásból küldi rá, de nem fog kaput kísérlete.
16′
Kelemen marad le a hosszúra ívelt labdáról: mintegy fél méter hiányzott, ugyanakkor újabb figyelmeztető jel ez a szigeti védelemnek, jobban kell figyelni hátul.
15′
Rutait figyelmezteti a játékvezető, hogy több ilyen megmozdulást nem szeretne látni a pályán: a szigeti támadó mintegy húsz méterre a kaputól, kissé balra ütötte el ellenfelét, jó helyről jár a szabadrúgás a vendégeknek.
11′
A hibák száma továbbra sem csökken, bár az utóbbi percekben a Szászvár sem tud már olyan lendülettel futballozni, mint a mérkőzés első perceiben – ennek ellenére egyik csapat sem tud komolyabb lehetőségig eljutni.
6′
Egyelőre nehezen tudja felhozni a labdát a Tiszasziget, többnyire védekezésre kényszerülnek a hazaiak, elég sok pontatlansággal, hibával játszanak Drágity Dusánék.
2′
Rögtön egy lehetőség a Szászvár előtt, de az ötös jobb sarkára belőtt labda után hiába terül el Besenyi, nincs ítélet – minden esetre elég nagy tempóban, veszélyesen kezdenek a vendégek.
1′
Köszöntjük olvasóinkat Tiszaszigetről, a kék-fehér mezben játszó hazaiak kezdték a meccset,a Szászvár piros mezben, fekete nadrágban lép pályára.

A mérkőzés Pécs Zoltán sípszavára 15 órakor kezdődik!

A találkozó elé

A legjobb 64 közé jutás a tét szerda délután Tiszaszigeten: Bernát Péter tanítványai a Baranya megyei I. osztályban szereplő Szászvár ellen játszanak a Magyar Kupa hatodik fordulójában. A szigetiek a selejtezőkben kétszer is büntetők után jutottak tovább, a Szentest és a Kisteleket is ilyen úton ütötték el a további küzdelmektől, a megyeegyben pedig eddigi négy meccsük közül egyet vesztettek el, Csongrádról tértek haza pont nélkül Kasza Ferencék. A Tiszasziget győzelemmel melegített a hétközi kupameccsre, a Hódmezővásárhelyi FC II. otthonában aratott 3-1-s sikerének köszönhetően. Az ellenfél, a Szászvár utolsó esélyét megragadva kvalifikálta magát az országos főtáblára, miután a Baranya megyei selejtezőben az elvesztett elődöntőt követően a PEAC-cal szemben vívott bronzmeccsen 4-1-s győzelmet aratva jutott el a 128 csapat közé. A Szászvár szintén négy meccsen van túl, amelyeket követően még veretlen, legutóbb Mohácson az utolsó pillanatban csúszott ki a kezéből a győzelem, hiszen a kilencven perc leteltét követően egalizált a Mohács. Szerdán a döntetlen azonban 2×15 perces hosszabbítást jelentene, ha pedig ez sem hoz döntést, akkor büntetőrúgások döntenek a továbbjutó kilétéről, így mindenképp izgalmas délután előtt állunk!

Sport

Már keményen edz a MOL-Pick Szeged csapatkapitánya

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A MOL-Pick Szeged csapatkapitánya a klub hivatalos oldalának adott interjújában a felkészülésről is beszélt. echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Sport

Az előző szezon bajnokától igazolt kapust a Szeged-Csanád GA

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Varga Bence a kék-fekete-zöldek első nyári igazolása.

Tovább olvasom

Hírzóna

Új sportágban remekeltek a szegedi tollaslabdázók

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Párosban megnyerték a magyar pickleballbajnokság első fordulóját.

Tovább olvasom

Aktuál