Sport

Labdarúgás: megszerezte első idegenbeli pontját a SZEOL

Labdarúgás: megszerezte első idegenbeli pontját a SZEOL

2016. szeptember 14., szerda
Labdarúgás: megszerezte első idegenbeli pontját a SZEOL
szeol_szolnok26_gs

A Hűség városában gyűjtötte be első, Szegedtől távol szerzett pontját az NB II-ben a SZEOL SC: Tóth Ákos együttese egy ponttal térhet haza Sopronból.

Az otthonában még veretlen Sopron vendégeként folytatta a bajnokságot a SZEOL SC, amely eddig még idegenbeli mérkőzésein nem tudott pontot szerezni. Jól kezdődött a meccs a szegediek számára, Beretka Péterék védekezése remekül működött az első félidő során, és rendre megakadályozták a hazaiak próbálkozásait - mi több, a félidő hajrájában a már-már menetrendszerű pontrúgás után esett találatnak követően, amikor

Puskás Csaba

szögletét bólintotta

Heinrich Márk

kapujába a csapatkapitány

Gajág Gergő

, a SZEOL meg is szerezte a vezetést. A szünetben elégedetlenségének "hangot adva" kettős cserét eszközölt

Supka Attila

, a soproniak vezetőedzője, akinek húzása később bejött, hiszen csapata már több lehetőséget tudott kidolgozni a fordulást követően, majd az egyik csereember,

Gyürki Gergő

, aki tavaly még a Pénzügyőr színeiben lőtt győztes gólt a SZEOL-nak a Felső Tisza-parti stadionban, egalizált húsz perccel a lefújást megelőzően. A folytatásban mindkét csapat előtt adódtak olyan lehetőségek, amelynek köszönhetően akár a győzelmet is megszerezhette volna, ám végül maradt az 1-1 - ezzel a SZEOL SC megszerezte az első idegenbeli pontjait az NB II-ben. Tóth Ákos tanítványaira legközelebb egy igazi rangadó vár, hiszen vasárnap a Békéscsaba látogat a SZVSE-stadionba.

Labdarúgó NB II, 9. forduló

Soproni VSE - SZEOL SC 1 - 1 (0-1)

Sopron, 600 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Becséri Gergely, Szalai Balázs)

Sopron:

Heinrich - Sifter, Kovács G., Szabó L., Tóth D., Nagy P., Kapacina, Eszlátyi, Deme (Horváth P. - a szünetben), Erdélyi (Gyürki - a szünetben), Garda (Soós, 80').

Vezetőedző:

Supka Attila.

SZEOL:

Leindler - Kéri, Gajág, Ikonomu, Grünvald, Rácz, Forró, Lévai (Harsányi, 64'), Puskás, Beretka (Buzási, 68'), Péter (Tomisic, 80'). Vezetőedző: Tóth Ákos.

Gól:

Gyürki (70') ill. Gajág (38').

Sárga lap:

Rácz (73'), Péter (79'). Tóth Ákos:

"Idegenben a legjobb hely eddig Sopron a számunkra, mindenütt jó volt, de a legjobb Sopron volt, hiszen pontot szereztünk, méghozzá nem is érdemtelenül tettük ezt. Az első félidőben szinte hiba nélkül védekeztünk, majd a szokásos pontrúgásból szereztünk egy gólt. A második félidőben voltak melegebb szituációk a kapunk előtt, a végjátékban azonban nekünk is volt esélyünk gólt szerezni, igazságos döntetlen született. Számunkra minden pont értékes, különösen akkor lenne az, ha vasárnap sikerülne itthon legyőzni a Békéscsabát."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.