Labdarúgás: megszerezte első idegenbeli pontját a SZEOL

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeol_szolnok26_gs

A Hűség városában gyűjtötte be első, Szegedtől távol szerzett pontját az NB II-ben a SZEOL SC: Tóth Ákos együttese egy ponttal térhet haza Sopronból.

Az otthonában még veretlen Sopron vendégeként folytatta a bajnokságot a SZEOL SC, amely eddig még idegenbeli mérkőzésein nem tudott pontot szerezni.

Jól kezdődött a meccs a szegediek számára, Beretka Péterék védekezése remekül működött az első félidő során, és rendre megakadályozták a hazaiak próbálkozásait – mi több, a félidő hajrájában a már-már menetrendszerű pontrúgás után esett találatnak követően, amikor Puskás Csaba szögletét bólintotta Heinrich Márk kapujába a csapatkapitány Gajág Gergő, a SZEOL meg is szerezte a vezetést.

A szünetben elégedetlenségének “hangot adva” kettős cserét eszközölt Supka Attila, a soproniak vezetőedzője, akinek húzása később bejött, hiszen csapata már több lehetőséget tudott kidolgozni a fordulást követően, majd az egyik csereember, Gyürki Gergő, aki tavaly még a Pénzügyőr színeiben lőtt győztes gólt a SZEOL-nak a Felső Tisza-parti stadionban, egalizált húsz perccel a lefújást megelőzően. A folytatásban mindkét csapat előtt adódtak olyan lehetőségek, amelynek köszönhetően akár a győzelmet is megszerezhette volna, ám végül maradt az 1-1 – ezzel a SZEOL SC megszerezte az első idegenbeli pontjait az NB II-ben.

Tóth Ákos tanítványaira legközelebb egy igazi rangadó vár, hiszen vasárnap a Békéscsaba látogat a SZVSE-stadionba.

Labdarúgó NB II, 9. forduló

Soproni VSE – SZEOL SC 1 – 1 (0-1)
Sopron, 600 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Becséri Gergely, Szalai Balázs)
Sopron: Heinrich – Sifter, Kovács G., Szabó L., Tóth D., Nagy P., Kapacina, Eszlátyi, Deme (Horváth P. – a szünetben), Erdélyi (Gyürki – a szünetben), Garda (Soós, 80′). Vezetőedző: Supka Attila.
SZEOL: Leindler – Kéri, Gajág, Ikonomu, Grünvald, Rácz, Forró, Lévai (Harsányi, 64′), Puskás, Beretka (Buzási, 68′), Péter (Tomisic, 80′). Vezetőedző: Tóth Ákos.
Gól: Gyürki (70′) ill. Gajág (38′).
Sárga lap: Rácz (73′), Péter (79′).

Tóth Ákos: “Idegenben a legjobb hely eddig Sopron a számunkra, mindenütt jó volt, de a legjobb Sopron volt, hiszen pontot szereztünk, méghozzá nem is érdemtelenül tettük ezt. Az első félidőben szinte hiba nélkül védekeztünk, majd a szokásos pontrúgásból szereztünk egy gólt. A második félidőben voltak melegebb szituációk a kapunk előtt, a végjátékban azonban nekünk is volt esélyünk gólt szerezni, igazságos döntetlen született. Számunkra minden pont értékes, különösen akkor lenne az, ha vasárnap sikerülne itthon legyőzni a Békéscsabát.”

Előző sztori

Csütörtöki programajánló: Bortér, slam poetry

Következő sztori

Felvonultak a borlovagok – hatodik ősszel gyűlnek össze a borászok a Dóm téren + FOTÓK