Kosárlabda: az elsőt elvesztette a Szedeák Lengyelországban

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kosarlabda_gs

Vereséggel kezdte a European Youth Basketball League (EYBL) idei küzdelmeit a Naturtex-SZTE-Szedeák U17-es együttese: Varga Ákosék észt ellenfelükkel szemben maradtak alul a lengyelországi csoportkör első mérkőzésén.

Bár két kosárral nyitott a Naturtex-SZTE-Szedeák U17-es együttese az észt TTU BA ellenében, ezt követően azonban hamar elszálltak győzelmi reményei. A szegediek hiába vezettek végig az első negyed első felében, az utolsó bő négy perc során nem tudtak újabb pontokat szerezni, így végül kerek tízpontos hátrányba kerültek az első játékrészt követően. Támadásban továbbra is nehezen találta a ritmust a Szedeák, amely ugyan kapaszkodott, de addigra összeszedett hátrányát már nem tudta behozni. Az észtek innentől uralták, majd meg is nyerték a meccset, végül húszpontos sikert arattak, köszönhetően annak, hogy a Szedeák összesen húsz büntetőt hibázott el, és a lepattanó párbajt is elvesztették 36-22-re – valamint mindössze három triplát dobtak, szemben az észtek hét sikeres távoli kísérletével.

A szegediek számára a pénteki nap tartogat még egy mérkőzést: 20 órától a macedón KK Feniks 2010 együttesével találkoznak a Lodzban rendezett csoportkör második fordulójában.

EYBL, U17-es sorozat, A csoport

Naturtex-SZTE-Szedeák – TTU BA (észt) 67-87 (12-22, 11-18, 21-30, 23-17)
Szedeák: Varga Á. 23/3, Szatmári 15, Cservák 2, Kereszty 2, Banda 6. Csere: Gardi 2, Balogh S. 4/3, Kass 10, Polányi 3, Patkós -, Szabó A. -, Pinnyey -.

Előző sztori

Autómentes nap Csongrádban

Következő sztori

Kvótareferendum – MSZP: nincs tétje a népszavazásnak