Közélet

Jövő év őszén akár már csobbanhatunk is a Borbála Fürdő új medencéjében

Jövő év őszén akár már csobbanhatunk is a Borbála Fürdő új medencéjében

2016. szeptember 28., szerda
Jövő év őszén akár már csobbanhatunk is a Borbála Fürdő új medencéjében
algyo_furdo001kf

Jövő év márciusában kezdődhet el leghamarabb a 33 méteres medence építése a Borbála Fürdőnél – tudtuk meg Szűcs Szabolcs ügyvezetőtől. Az Év Fürdője szavazáson is szép eredményt elért létesítmény egyébként az idei szezonban is növelte vendégforgalmát.

Hatezer fővel több vendéget fogadott az algyői Borbála Fürdő a nyár közepét, vagyis a főszezont vizsgálva annak ellenére is, hogy idén nem voltak hosszan tartó nagy melegek – tudtuk meg

Szűcs Szabolcstól

, a Gyevitur Nkft. ügyvezetőjétől. „2014-ben 104 ezer vendég érkezett a fürdőbe, tavaly 115 ezer, ha ez a növekedési arány marad, akkor 120 ezer körüli vendégszámra számíthatunk ebben az esztendőben. Rekordok nem dőltek meg, de szép számmal jöttek a vendégek” – mondta el kérdésünkre.

Az algyői képviselő-testület legutóbbi ülésén

három napirendi pont is kapcsolódott a Gyeviturhoz, az egyik az önkormányzati cég nonprofittá alakulása kapcsán készített mérleget is tartalmazta. A kimutatásban még nem szerepelt az augusztusi és szeptemberi hónapok vendégforgalma, amelyek szintén jónak mondhatóak az ügyvezető szerint. Náluk egyébként jellemzően az október és november gyengébb időszak szokott lenni, majd decemberben ismét felélénkül a forgalom a szabadságolások révén. A statisztikák szerint a legtöbb vendég Szegedről és Hódmezővásárhelyről érkezik, az algyőiek látogatottsága stagnál, de erősödött némileg a külföldiek aránya, részben a Levendula Hotelnek köszönhetően, illetve a szerbiai reklámozásnak is a hatására. „Egy mobiltelefonos applikációval is hirdettük magunkat Szabadka és Palics térségében, s ez már érezhető volt a nyári forgalmon. De az igazi fellendülés a külföldi vendégek tekintetében a fürdő fejlesztése után várható” – részletezte Szűcs Szabolcs.

tablaavato_levendula_hotel18_gs

A képviselő-testület hosszas viták után támogatja, hogy egy 33x25 méteres medence épüljön a Borbála Fürdőben, méghozzá TAO-finanszírozásban, amit sátras lefedéssel tesznek mind a négy évszakban használhatóvá. Szűcs Szabolcstól megtudtuk, jelenleg a pályázat hiánypótlása zajlik, amelynek egyik utolsó lépése volt a sátras lefedés, ami a medencének négy évszakossá teszi. Szűcs arról tájékoztatott, a jogszabály – ami a ponyvás lefedéseket tartalmazza – szigorodott a közelmúltban, most már olyan tartószerkezetek is be kell tervezni a ponyva alá, ami megtartja azt, ha esetleg berogyna. Ez az engedélynek szerves részét képezi, a tervezővel meg tudták oldani ezt az elképzelést, s úgy tűnik, ezt elfogadták. Az ügyvezető hozzátette, a TAO-ban 300 millió forintos értékhatár szerepel az ilyen típusú pályázatoknál, ám Algyő a Magyar Vízilabda Szövetséggel pályázik, így nem kell minisztériumi hozzájárulás a 33 méteres medence megépítéséhez. Az önkormányzat több mint 130 millió forint önerőt biztosít, vagyis nagyjából ez a beruházás összességében majdnem 450 millió forintból valósul meg, ha befogadják a pályázatot. A Gyevitur Nkft. ügyvezetője úgy kalkulál, hogy amennyiben október végén, november elején meg lesz az eredményhirdetés, a közbeszerzés lefolytatása után leghamarabb jövő év márciusában elindulhat a kivitelezés, és késő nyárra akár ki is próbálhatják az új medencét a fürdővendégek. Szűcs hozzáfűzte, az eddigi legnagyobb befogadóképességi rekordjuk 1080 fő volt, s bízik abban, hogy az új medence beüzemelése után egy meleg nyári napon akár duplájára is nőhet ez a szám. „A napi látogatottságszám emelkedését is várom ettől a fejlesztéstől, illetve azt, hogy évről-évre 15-20 ezer fővel több fürdővendéget tudunk fogadni” – összegzett. Az Év Fürdője szavazáson is jól szerepelt a Borbála, ötödik helyen végeztek az országos versenyben a helyiek kedvenc fürdője kategóriájában. „Ennél is szebb eredmény, hogy ugyanebben a kategóriában Csongrád megyében mi lettünk az elsők. Ha pedig összességében vesszük az összes kategóriát, akkor negyedikek lettünk a vendégelégedettség tekintetében a három nagy fürdő, azaz a mórahalmi, a makói és a szegedi Napfényfürdő után. Az ember szereti a dobogós helyezéseket, de ha objektíven tekintünk a mostani eredményekre, elmondhatjuk, hogy a fejlesztéseket követően jó eséllyel léphetünk előrébb ezen a ranglistán” – fogalmazott.

Wellness-sarokkal bővül a Levendula Hotel

foto_levendula_hotel_facebook

Aki nyomon követi a Levendula Hotel életét, láthatja, hogy szép mutatókkal büszkélkedhetnek. Tavaly 26%-os volt a kihasználtságuk, míg ez most 44%. „Ez egy nagyon szép előrelépés, elégedettek a vendégeink, pozitívak a visszajelzések. Arról is van visszacsatolásunk, hogy mit várnának el a hotel nyújtotta szolgáltatásokon felül pluszban a vendégek. Vannak talajtól kicsit elrugaszkodott elképzelések, de a szauna-sarok nem az” – vélekedett Szűcs Szabolcs hozzátéve, hogy még az idén kialakítják. Az ügyvezetőtől megtudtuk, a legegyszerűbb wellness-elemekből álló egységet alakítanak ki a hotelnél, egy beüvegezett terasz alatt lesz egy finn szauna, ami 8 fő befogadására alkalmas egyszerre, továbbá egy infrakabin, ami 4-6 főt tud befogadni, továbbá egy jakuzzi is társul az élményzuhany és a pihenőpadokkal, zeneszolgáltatással. Bruttó 15 millió forintot meghaladó beruházásról van szó, a megtérülését pedig 5-6 év közé teszi Szűcs Szabolcs a szálloda jelenlegi kihasználtságával számolva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.