Közélet

Jótékonysági futás a tehetségekért - dedikált Bagi Iván könyvet kapnak a támogatottak

Jótékonysági futás a tehetségekért - dedikált Bagi Iván könyvet kapnak a támogatottak

2016. szeptember 30., péntek
Jótékonysági futás a tehetségekért - dedikált Bagi Iván könyvet kapnak a támogatottak
mtva_bagi_ivan

Október elsején a Gyermekláncfű Anyaotthon Alapítvány és az Adrenalin SE jótékonysági futást rendez Szegeden: a szombati futás előtt három gyermek, valamint a nehéz gyermekkoron átesett humorista, Bagi Iván írta le gondolatait.

Amint arról

korábban beszámoltunk

, az Adrenalin SE és a Gyermekláncfű Anyaotthon Alapítvány október elsején, szombaton rendezi a Gyermekláncfű Tudás-Futást, amellyel a kimagasló szintű tanulmányokat folytató, gyermekvédelmi szakellátásban élő gyermekek és fiatal felnőtteket támogatnák. Az eseménnyel kapcsolatban az ismert humorista,

Bagi Iván

úgy fogalmazott: ő maga is intézetben szülők nélkül nevelkedett, így az önmagába és az Istenbe vetett hiten kívül a sportban rejlő energiákra számíthatott mindig. "Éppen ezért is ajánlom​figyelmetekbe a Gyermekláncfű Anyaotthon Alapítványt​, amely a hozzám hasonlóan nehéz sorsú gyerekek ügyét lelkiismeretesen felkarolja. A futóversenyen résztvevő első három helyezést elérő futónak felajánlom​ ​​önéletrajzi könyvemet​ dedikálva​, amelynek címe: Csak szeretet legyen​!​" - mondta el a humorista, aki négy támogatott gyermek számára dedikált könyvet fog ajándékozni.

Blank white book w/path

Küzdeni, kitartani

A gyermekvédelmi szakellátásba 2007-ben került Farkas Rita motivációs levelében kifejti, kezdetekben nagyon nehezen ment számára a tanulás, sokszor érezte azt,hogy nem tud semmit, de Klári anyu sokat foglalkozott vele, biztatta, hogy képes bármire, ha nem adja fel. "Akkor mindössze 8 éves voltam. Fokozatosan megértettem,hogy szorgalommal mindent elérhetek.Az általános iskola felső tagozatában már egyre jobban érdekelt a magyar,a történelem,a biológia és az angol.Minél többet tanultam, többet dicsértek a pedagógusok,annál nagyobb lett az önbizalmam,s ez a jegyeimen is megmutatkozott. A tanárok sok versenyre küldtek, ahol megmutathattam, hogy mit tudok.A pályaválasztás számomra nem volt nehéz,hisz addigra már Klári anyu segítségével sikerült egy olyan jövő képet találni,ami a mai napig motivál a tanulásban.Ezért, hogy én is motiválhassak másokat, elvégeztem a kortárs segítő képzést.Jelenleg 11.-es vagyok,pedagógia szakon tanulok.Az idén előrehozott érettségit és nyelvvizsgát teszek angol nyelvből.Az érettségi után mindenképpen tovább szeretnék tanulni,a pszichológia vagy a pszichiátria területén folytatom tanulmányaimat. És mindezt hogyan értem el? Akartam tenni magamért, a jövőmért, hogy megmutathassam, hogy ki vagyok, hogy az emberek a tudásomból fakadóan ítéljenek meg, ne pedig azért különböztessenek meg, mert nem a saját szüleim neveltek fel. Engem mindig arra tanítottak, hogy elég jó vagyok ahhoz, hogy elfogadjanak, szeressenek és mindig célokat tűzzek ki magam elé! Ezzel kapcsolatban lenne is egy kihívásom a számodra: 21 napig készülj fel óráról-órára legalább egy tantárgyból! Lehet az éppen a kedvenc tantárgyad, vagy ami a legkönnyebben megy, az a lényeg, hogy a tanulás folyamatos legyen. És hogy mi a jutalom? Az, hogy észrevedd, hogy TE IS KÉPES VAGY RÁ! Sok sikert hozzá! Küzdeni, kitartani kell saját magunk mellett!​" - szól Farkas Rita.

Simon elérte kitűzött célját

Tizennégy éves koromig anyámmal és nővéremmel éltem, aki egyedül nevelt minket, halála elég nagy mértékben megviselt. Otthonról közvetlenül nevelőszülőkhöz kerültem. Mindig is jó tanuló voltam, de ez nem volt önmagában elég, ki is kellett tartanom, hogy az elém kitűzött cél, az orvosi egyetemre bekerülhessek, a kellő támogatást megkaptam környezetemtől. Bár ebben az évben nem kerültem be orvosira, felvettek a budapesti Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Karára, amelyet el is kezdtem, mert nem adtam fel. Következő évben is megismétlem emelt érettségimet és a felvételit. Emellett több éve angol nyelvterületen élő nővéremet is meg szeretném látogatni a nyár folyamán és angol nyelvtudásomat javítani, hogy a diplomához szükséges nyelvvizsgát sikeresen tudjam teljesíteni. Szeretném hozzátenni, - sorstársaimhoz is szólva -, hogy fentebb leírt életutam nehézségein két dolog segített át és támogatott, az egyik, hogy célokat állítottam magam elé és figyeltem azon személyek szavára, akik számomra jót akartak és támogatni akartak" - áll Fehérvári Simon motivációs levelében.

A táncban találta meg motivációját

Feka Gergő jelenleg a deszki Zoltánfy lstván Általános iskola hetedik osztályos tanulója, 5 éves volt, amikor Deszkre, nevelőszülőkhöz került, itt a helyi óvodában került kapcsolatba a néptánccal. "Az általános iskola első két osztályában is kötelező volt a néptánc oktatás , de nekem a hobbim lett mert nagyon szerettem csinálni. Nevelőszüleim hamar felismerték, hogy ehhez jó érzékem, tehetségem van és beírattak a Deszken működő Dr. Martin György Alapfokú Művészeti akkor működő, "BORBOLYA" csoportjába. A tanulás mellett nagyon sok elfoglaltságot jelent - heti 2x2 néha 3 óra , de nevelőszüleim azt mondták, ha nem me§y a tanulás rovására járhatok. Egyébként jó közepes tanuló vagyok az iskolában, nagyon szeretek rajzolni is, nem egy rajzpályázaton, értem el helyezést. Mégis a tánc mellett tettem le a voksom, Sok sok eredménnyel büszkélkedhetem, mind csoportban, mind egyéniben. A deszki Marosmenti Fesztiválon több alkalommal első helyezést nyertünk, A Tóth Gábor vezette csoport sok elismerést bezsebelt. A Tóth Ferenc Gyermektánc Koreográfia versenyen Szekszárdon és Szolnokon is arany minősítést kaptunk. Beneveztek minket a ,, FÖLSZÁLOTT A PÁVA" népzenei és néptáncos tehetségkutatóba, ahol a nézők szavazatai alapján a döntőbe táncoltunk. Most Kecskemétre készülünk, egy koreográfiai versenyre. Kinyílt előttem a világ, a tánccal bejártam az országot, csoportosan és szólóban is táncoltam. Tavaly még Romániában is felléptem. Én mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy kamatoztassa tehetségét ha lehet, tanuljon, fogjon olyanba, amihez tehetséget érez mert ezáltal sokkal többé lesz" - írja Gergő motivációs levelében, aki Deszk Község Önkormányzatától Közművelődési díjat is kapott. Az október elsején, szombaton esedékes jótékonysági futás a Dóm térről indul, és a mezőny ide is érkezik vissza, a futáson való részvétel díjtalan. A gyülekező 9.30-kor, a közös bemelegítés pedig 9.45-kor kezdődik. Az adományok átadására a helyszínen is lesz lehetőség, vagy elektronikus úton a 14100282-23335449-01000008 számlaszámon várják. Az eseményhez a Facebookon

itt lehet

csatlakozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.