Jobb tanévkezdésre számít a pedagógus kar elnöke, mint tavaly

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jobb tanévkezdésre számít a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, mint tavaly.

Horváth Péter azt mondta a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában csütörtökön, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb az iskolák költségvetése, ezenkívül az intézményfenntartás jogszabályi változásai is optimizmusra adnak okot.

Véleménye szerint a több tankerületi központ jobban el tudja látni a feladatát, a döntések pedig remélhetőleg közelebb kerülnek az iskolákhoz, az igazgatóknak például több joguk lesz beleszólni a tanárok kiválasztásába.

Horváth Péter kiemelte, hogy a gyakorlat dönti majd el, mennyire válnak be a módosítások, azonban továbbra is várható, hogy egyesek elégedetlenkedni fognak.

Tájékoztatása szerint a köznevelési kerekasztal munkája még messze nem zárult le, szeptember második felétől folytatódik.

Horváth Péter arról is beszélt, hogy az új tanmeneti javaslatok kicsit nagyobb szabadságot adnak a tanároknak, ami jó, mert a nagyobb szabadság nagyobb felelősséget, és így hosszú távon komolyabb presztízst jelent.

Előző sztori

Mórahalmi lakoma: Hazai füstölt ínyencségek hétvégéje

Következő sztori

Az SZTE EHÖK kész akár tüntetést is szervezni a kötelező óralátogatás bevezetése esetén a BTK-n