Bulvár

Íme 5 dolog, amit ingyen élvezhetsz Barcelonában!

Íme 5 dolog, amit ingyen élvezhetsz Barcelonában!

2016. szeptember 15., csütörtök
Íme 5 dolog, amit ingyen élvezhetsz Barcelonában!
la-sagrada-familia-1-1224639

Spanyolország rendkívül széles idegenforgalmi kínálattal várja a turistákat egész évben. Második legnagyobb városa gyakorlatilag évszaktól függetlenül nagy népszerűségnek örvend. Területén egyszerre van jelen a történelmi múlt, a páratlan építészeti remekművek, kultúra és a tengerparti fürdőzés nyújtotta kikapcsolódás. Az izgalmas metropolisz nem csak a modern várostervezés kiváló példája, de a 20. századi avantgarde művészet szárnypróbálgatásainak legszebb helyszíne is. A város látnivalói összeforrtak Antoni Gaudí nevével, aki a modernizmus, az organikus építészet világhírű képviselője.

Bár a repülőjegyek már elérhető árkategóriát képviselnek, de így is előfordulhat, hogy utazás során szeretnéd megspórolni a belépőjegyek árát. Kétségtelen, hogy Barcelona sok nevezetessége csak ellenérték fejében látogatható, de megéri ismerned azokat a programlehetőségeket és látnivalókat is, melyek ingyenesen felfedezhetőek. Ne feledkezz meg arról sem, hogy a város hamisítatlan hangulatának megéléséhez nem feltétlen a turistáktól hemzsegő nevezetességeken keresztül vezet az út! A kék tenger, a homokos partszakaszok, a mediterrán légkör, a hangulatos utcalámpák és erkélyek, az egyedi utcácskák és a gazdag növényvilág hosszas városnéző sétákra csábítanak, ráadásul még fizetni sem kell értük. Ha pedig megéheztél, akkor kóstold meg valamelyik helyi ínyencséget, hiszen Barcelona gasztronómiai szempontból is megér egy misét!

1. La Rambla hosszú sétákhoz

Barcelona fő sétálóutcája, melyet a jól ismert platánsor szegélyez. A másfél kilométer hosszan elnyúló

La Rambla

közel van a tengerparthoz és egymást érik a bárok, kávézók, de zsonglőrökkel, mutatványosokkal is gyakran találkozni itt. A városnéző séta során megcsodálhatod az operaházat, valamint a város legrégebbi, 1568-ban alapított színházát is.

2. La Boqueria piac látványos standokkal

Európa egyik leghangulatosabb piaca a La Boqueria 1840 óta működik jelenlegi helyén. A színek, az illatok, a formák és a hangulatok egyedülálló egyvelege jellemzi, melyért már alapból megéri ellátogatni oda. Válaszd a délelőtti órákat, és ha vásárolni támadna kedved, itt biztosan találsz majd olyan finomságokat, melyek életre szóló kulináris élményt jelentenek.

3. Építészeti alkotások a modernizmus jegyében

Ahhoz, hogy felfedezd Barcelona legszebb nevezetességeit, nem kell feltétlen belépőkre költened. A monumentális építészeti alkotásokban az a legjobb, hogy városnézés során megcsodálhatod azokat. A La Sagrada Familia, a város gótikus negyede a középkori épületekkel, vagy a híres Casa Battló nem maradhatnak ki a látnivalók közül.

4. Aranyhomokos strandok a fürdőzés szerelmeseinek

Barcelona azok számára is remek döntés, akik a városnézés mellett nem mondanának le a fürdőzés kínálta élményekről sem. A metróval is könnyedén megközelíthető strandok étkezési és sportolási lehetőségekkel, lenyűgöző látvánnyal, és a nudisták részére kialakított területekkel is várják a turistákat. Megéri akár a Barcelonán kívüli strandokat is felkeresni, ugyanis a város közvetlen közelében 17 remek homokos strand is áll az érdeklődők rendelkezésére. Sitges kifejezetten kedvelt csendes, idillikus hangulata miatt.

5. Táncoló szökőkút káprázatos víz- és színjátékkal

Fantasztikus élményt nyújtanak azok a szökőkutak, melyek zene ütemére változtatják színüket és formájukat. A Placa de Espanya területén 15 percenként újrakezdődik a show, tehát biztosan nem fogsz lemaradni róla. A program ingyenes, és felejthetetlen élményt nyújt esténként. A kezdések időpontjairól utazás előtt érdemes tájékozódni. Barcelona tehát számos olyan programlehetőséggel várja a minden évben szép számmal érkező turistákat, melyek díjmentesen élvezhetőek. Utazásszervezés során nem csak a megtekinteni tervezett látnivalókat érdemes azonban sorra venni, hanem a szálláshelyet is célszerű körültekintően kiválasztani. A legjobb

szállások Barcelonában

akkor is önfeledt kikapcsolódást biztosítanak, ha a városnézésben elfáradva szeretnél néhány órát a ház falain belül pihenni, fürdőzni. Fedezd fel azt a várost, mely méltán vált kulturális és művészeti központtá!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.